Постои ли време?

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Чекај, смеам да искористам џокер „Повикај пријател“? Ако е така го викам dystopian оти го сметам за достоен да одоговори на аргументот „Буда рекол“.
Буда седи од моите две страни сега. :) Ме вика да одам дома, а јас сеуште талкам во материјален свет, без време...

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Знаеш што ќе беше ако настаните беа диригирани од нас? Сеа ќе можеше да отидеш кај Хитлер и да му плесниш шамар ако сакаш или да тркниш до Андромеда онака за разонода.
Не постојат повеќе.
Тоа е минато кое некогаш било сега.
Постоиме ние овде.
Сега.Се останато е илузија.

Што е утре?

• Ми се допаѓа
Реакции: Harmonija

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ако не постои време, тргнете ги сите часовници околу вас. Зошто ви е мерило за нешто што не постои?

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Утре е моментална желба за преживување. :rofl Утре е сега - легнуваш, спиеш и се будиш и повторно е сега. Aleksis

• Ми се допаѓа
Реакции: Aleksis

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Ако не постои време, тргнете ги сите часовници околу вас. Зошто ви е мерило за нешто што не постои?
Еве јас моите планирав баш скоро да ги тргнам, ама пошто мајка ми ќе се налути ги оставив. Што ќе ми е часовник... Тоа е само круг со римски/арапски броеви :rofl

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Еве јас моите планирав баш скоро да ги тргнам, ама пошто мајка ми ќе се налути ги оставив. Што ќе ми е часовник... Тоа е само круг со римски/арапски броеви :rofl

Па ќе и` кажеш фино лепо „Мајке време не постои, не ти треба ова ѓубре.“ и трк до контејнер да ги фрлиш. На мобилниот не ти треба никаков часовник или бележник за датуми и слично. Исто така и на компјутерот, исклучи ги. Бесмислици.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Саатите се мерило за нештата кои не постојат.
Утре сеуште не постои.
Ние мислиме дека постои,но ете може нема да се разбуди е утре..
Значи незнаеш дали ќе постои утре.
Тоа е моментална идеја дека ќе постои,мисла
но знаеме дека мислите не се реални.
Единственото реално се чувствата,но тука одам оф-топик.

• Ми се допаѓа
Реакции: Harmonija

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Утре сеуште не постои.
Не идеш оф-топик. Чувствувајќи настанува егзистенција, временски настанува илузија, улизијата е холограм, времето е холограм! Холограм на умот, на нечиј ум. Btw ти бакнувам рака. (handshake):*

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Утре сеуште не постои.

Утре сеуште не постои, но ќе постои. Кога ќе дојде утре чекам да кажеш дека си згрешила и секое утре да го правиш тоа. Јас знам дека ќе постои утре. Тоа што јас можеби нема да го дочекам е друга работа.

Мислите се производ на активност на мозокот. Активноста во мозокот се бележи преку проток на информации. За една информација да протече низ мозочните клетки потребно е да се произведе електричен импулс. Електричен импулс подразбира движење на наелектризирана честица. За движење е потребно време. И сеа?

Патем како е на Андромеда?

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Утре сеуште не постои, но ќе постои. Кога ќе дојде утре чекам да кажеш дека си згрешила и секое утре да го правиш тоа. Јас знам дека ќе постои утре. Тоа што јас можеби нема да го дочекам е друга работа.

Мислите се производ на активност на мозокот. Активноста во мозокот се бележи преку проток на информации. За една информација да протече низ мозочните клетки потребно е да се произведе електричен импулс. Електричен импулс подразбира движење на наелектризирана честица. За движење е потребно време. И сеа?

Патем како е на Андромеда?

Ја опиша работата на мозокот.
Прекрасно.
Мислите се апстрактни.
Не постојат.
Можеш да ги допреш? Можеш да ги помирисаш?
Си ги видел ли твоите мисли,кои од некого научиле дека постои време?
Времето е наметната идеја.
Од твоите родители,кои научиле од нивните родители итн итн.
Можеби ќе бидеш креативен и ќе ја претвориш мислата/идејата во дело,но тоа е само можеби.
Мислата може и да не ти се допадне.
Ќе ја избришеш од глава како непостоечка.
Мислите не се реални,постојат да но се илизија.