Не сум на час по македонски или физикаЗнаеш дека се случила затоа што си ја регистрирала. Така се прават сите експерименти, чекаш реакција. Сето тоа е зависно од времето. Ерго...? Сијалицата свети затоа што ____?
Не сум на час по македонски или физикаЗнаеш дека се случила затоа што си ја регистрирала. Така се прават сите експерименти, чекаш реакција. Сето тоа е зависно од времето. Ерго...? Сијалицата свети затоа што ____?
Ти постои времето како поим-зборче.
Поим наметнат од некого.
Си научила од некого дека постои време и се водиш спрема наученото.
Треба да одиш после да речеме за два саати на работа.
А дали после два саати повторно ќе биде сега?
Дали го чувствуваш времето?
Секогаш е сега.
Било утре,било вчера,било во времето кога си го читала Зоки Поки.
Тогаш тоа било сега.
Сега си го влечкаш со тебе насекаде во минатото или иднината.
Утре пак ќе ти биде сега или не?
И како постои време?
Ќе се стемни кога ќе помине денот.Остави ги часовниците. Хипотетички ги земаме дека часовниците не постојат.
Дали тоа би значело дека ти кога сакаш тогаш ќе се стемни?
Ќе се стемни кога ќе помине денот.
Но пази,кога ќе помине.
А дали ќе помине?
Значи тоа е пак нешто што ќе се случи во иднината.А иднината е моментална идеја.
И тоа поминување ќе го дочекам како сега.
Не како утре или вчера.
Кога ќе се стемни ќе биде сега.
И така да се вртиме во круг.
Секогаш е сега.
Не постои време.
Драга,мене ми е време.Сега е момент на случување,не е време.
Сега е момент на случување,не е време.И сега е време....тоа што порано било сега,сега станало минато,а она сега што го исчекуваме да дојде е иднина.
Да,го чувствувам времето,сега живеам.Го чувствував во период од животот кое го нарекувам минато,здравје може ке го чувствувам и во иднина.
Како што телото е подделено на делови,така и времето.
Како што дува убаво пријатно ветре,кога стојам на тераса го чувствувам времето,го чувствувам и кога изгрева сонцето,кога заога,кога врнеше вчера пак го чувствував.
Тогаш беше сега,сега е минато.
Со сега се движиме нон стоп низ животот како неразделна сенка.Но тоа не е едно сега.Сега е минливо,расте со нас,со нас созрева,со нас се губи.
Сега е момент на случување,не е време.
Секој на свој начин со размислува.Денот некогаш почнува.
Што треба да помине за да дојде ноќ?
едит
Драга,мене ми е време.
Но сепак сите размислуваме на свој начин.
За тебе е друго затоа што поинаку размислуваш.Можеби во некое друго време и јас така ке размислувам,којзнае,времето ке покаже.
Не сум на час по македонски или физика
Гледано од страна на физикатаДруго ми беше поентата. Сијалицата свети како последица од реакција за која е потребно време.
Гледано од страна на физиката