Ова го дискутираме надвор од времето пријателе ова постои, да и е наша точка на гледиште... со среќа во постоењето време ПоздравВашите аргументи се: Бла бла бла бла бла бла бла Буда рекол бла бла бла бла.
Мамбо-џамбо муабети не водат никаде.
Ова го дискутираме надвор од времето пријателе ова постои, да и е наша точка на гледиште... со среќа во постоењето време ПоздравВашите аргументи се: Бла бла бла бла бла бла бла Буда рекол бла бла бла бла.
Мамбо-џамбо муабети не водат никаде.
А твоите аргументи се???
Извини што влегувам во ваш контекс, ама да те прашам, во моментот, што гледаш, слушаш,допираш, резонираш, мирисаш, вкусуваш (НАСТАН ИЛИ ВРЕМЕ)?Чисто научно докажани. Времето постои, а тоа го покажуваат настаните.
Настаните се диригирани од нас,а не од времето.Чисто научно докажани. Времето постои, а тоа го покажуваат настаните.
Извини што влегувам во ваш контекс, ама да те прашам, во моментот, што гледаш, слушаш,допираш, резонираш, мирисаш, вкусуваш (НАСТАН ИЛИ ВРЕМЕ)?
Уште нешто... во еден настан постојат насекаде живи единки во кој се случуваат други микро-настани... ако за секое од нив постои време, тогаш постојат повеќе времиња... пример во овој настан, додека јас пишувам околу мене се случуваат уште милион други настани за кој е потребно одредено "време" за допирот по тастерите, за моите очи да го регистрираат она што го пишувам, за мојот ум да го искомпонира, така да се води ли борба помеѓу три времиња или три дејствија?Настаните се диригирани од нас,а не од времето.
Настаните се диригирани од нас,а не од времето.
ММММММ, ми се допаѓа одговорот ама само како аргумент напишан со сигурност во себе...Знаеш што ќе беше ако настаните беа диригирани од нас? Сеа ќе можеше да отидеш кај Хитлер и да му плесниш шамар ако сакаш или да тркниш до Андромеда онака за разонода.