Постои ли време?

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Вашите аргументи се: Бла бла бла бла бла бла бла Буда рекол бла бла бла бла.

Мамбо-џамбо муабети не водат никаде.
Ова го дискутираме надвор од времето пријателе :) ова постои, да и е наша точка на гледиште... со среќа во постоењето време :) Поздрав

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Чисто научно докажани. Времето постои, а тоа го покажуваат настаните.
Извини што влегувам во ваш контекс, ама да те прашам, во моментот, што гледаш, слушаш,допираш, резонираш, мирисаш, вкусуваш (НАСТАН ИЛИ ВРЕМЕ)?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Извини што влегувам во ваш контекс, ама да те прашам, во моментот, што гледаш, слушаш,допираш, резонираш, мирисаш, вкусуваш (НАСТАН ИЛИ ВРЕМЕ)?

(facepalm) Шефе, те молам да прекинеме овде оти ова не ти оди во прилог воопшто.

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Настаните се диригирани од нас,а не од времето.
Уште нешто... во еден настан постојат насекаде живи единки во кој се случуваат други микро-настани... ако за секое од нив постои време, тогаш постојат повеќе времиња... :rofl пример во овој настан, додека јас пишувам околу мене се случуваат уште милион други настани за кој е потребно одредено "време" за допирот по тастерите, за моите очи да го регистрираат она што го пишувам, за мојот ум да го искомпонира, така да се води ли борба помеѓу три времиња или три дејствија? :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Настаните се диригирани од нас,а не од времето.

Знаеш што ќе беше ако настаните беа диригирани од нас? Сеа ќе можеше да отидеш кај Хитлер и да му плесниш шамар ако сакаш или да тркниш до Андромеда онака за разонода.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Знаеш што ќе беше ако настаните беа диригирани од нас? Сеа ќе можеше да отидеш кај Хитлер и да му плесниш шамар ако сакаш или да тркниш до Андромеда онака за разонода.
ММММММ, ми се допаѓа одговорот ама само како аргумент напишан со сигурност во себе... :)
Инаку вака, во главата имаме десна хемисвера која е креативна, со неа во моментот фантазирам како му плескам на Хитлер шамар, еве трчам кај Андормеда за разонода и во моментот пијам со тебе кафе во париз, btw супер изгледаш... моментално поминуваат две дами и ги гледаме право во задник! Поздрав пријателе/брате, ВРЕМЕТО НЕ ПОСТОИ

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Оф мајко, мамбо-џамбо будисти почнаа и физиката да ја толкуваат. Ништо, се откажувам од дискусијата. Неам контра-аргумент на „Буда рекол“.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Чекај, смеам да искористам џокер „Повикај пријател“? Ако е така го викам dystopian оти го сметам за достоен да одоговори на аргументот „Буда рекол“.

• Ми се допаѓа
Реакции: steppenwolf