Ова мене ми е прво членство на форуми воопшто.Можно е некој друг да има со ист ваков ник.
Инаку темава ми падна во очи, а јас немам попаметна работа па случајно налетав на еден линк:
Цитирано:
Еве пример јас имам волја да се зачленам или да иницирам или како год да го викате тоа во вашата непрофитабилна организација.Дали ако јас имам огромна волја за членство, а притоа ми е кажано да се плати за моето членство, дали тоа е одење против мојата волја? Дали застанувате на патот на мојата волја?
Инаку темава ми падна во очи, а јас немам попаметна работа па случајно налетав на еден линк:
Код:
http://www.oto-mk.net/?p=39
Цитирано:
Моментниот распоред на членарините и трошоците за Придружното Членство и за почетните серии на Иницијантски степени е даден овде:
КатегоријаГодишна членаринаИницијациски трошоциВКУПНО
Придружно членство $10 — $10
0° $36 $36 $72
I° $36 $36 $72
II° $72 $36 $108
III° $108 $72 $180
IV°$144$100$244P.’.I.’. нема зголемување $31 $31
Во Македонија, се плаќа 15% од дадените членарини и иницијациски трошоци. Сите плаќања се изведуваат до Главните Сеопшт Ризничар на Редот.
Како додаток на горните членарини и трошоци, посебните локални тела можат да наплатат свои членарини или иницијациски трошоци за да ги покријат своите трошоци.
Членарините се плаќаат за новата иницијација или по една година од датумот на претходната иницијација. Иницијациските трошоци се плаќаат пред новата иницијација.
Покрај членарините и иницијациските трошоци, членовите и (не-членовите) пожелно е да дадат свои прилози од време на време. Прилозите може да бидат до одредена висина која не е подложна на државно оданочување. Членарините можат но и не мора да бидат подложни на оданочување во зависност од локалните државни закони.
Еве пример јас имам волја да се зачленам или да иницирам или како год да го викате тоа во вашата непрофитабилна организација.Дали ако јас имам огромна волја за членство, а притоа ми е кажано да се плати за моето членство, дали тоа е одење против мојата волја? Дали застанувате на патот на мојата волја?