Good guy VS Bad guy (или - Дали, колку и зошто девојките повеќе ги сакаат лошите момци?)

Sesil

Староседелец
20 февруари 2012
300
230
1,043
Епа секоја сака коа е со момакот да и биде интересно, да има некоа адреналинска ситуација, да осети троа машка сила. Секоја попрво би слушала вицеви отколку поезија. И на секоја и е побитно коа ке излези во ресторан на пример да си помине убаво, да падне квалитетен муабет проследен со смеа отколку некој да и го намести столот, да ја прати како го држи ножот а како вилушката и да и раскажува некој роман.

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
е баш денес на едно сајтче го постирав ова ..слична беше дискусијава не е битно...
лоши момчиња= длебоко во себе исфрустрирани комплексирани сељачиња со златни ланци и толку аут бмв автомобил...и сето тоа еднакво на девојки кои цел живот имаат еден сон, да се омажат за ''фраерот '' тој со колата и со тренерките и со ланецот и да ја збумбари тој од ќотек а таа сирота вели дека е среќно мажена !!! Простете веќе не постои вкус за да му се допаѓа нешто на луѓево ....
Колку девојчиња само знам што се такви,чудо едно!
Да,постојат секакви девојчиња.Некои намерно се фаќат со некој што ги тепа,други це фанат случајно и после им е страв да не раскинат нуму да ги искршат од ќотек или ако се во посериозни годинки да не не најдат некој друг.Типичен пример една моја познаничка,девојчето се фати со еден лудак,иде и мава шлаканици,во друштво ќе и дојде и вика 'Што не ми се јавуваш на телефон,со кој се е***е?'. Една друга типка пак,се фати со еден мој другар и овој ја зеза, час одат,час не одат,оваа му плаче на телефон,бла бла...девојчето му плаќа такси,му плаќа одмори и тоа се за еден статус.Ја има изневерено којзнае колку пати,ја вреѓа и ние другарите му викаме абе остај,смири се,девојчето те сака ама он не не слуша.Прво мислеме дека на девојчево ќе му здосади,ама ете одат веќе неполни 3 години и се чине дека не планират да се 'разделат'.
Искрено,мене од такви девојчиња ми се гади.Никогаш не би дозволил женска ми да ми плати такси,а не дај Боже па да ми плати одмор.Да се вратам на темата. Да,има добар дел од девојчињата,можеби 40% од нив сакат дечкото да им биде кретен,да замавнува кон нив,да ги вреѓа и да не ги смета за човечко битие.

• Ми се допаѓа
Реакции: Anakin

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Може ќе биде грубо од моја страна ама мислам дека кога некој избрал по негова волја и го трпи сето тоа ( за шо за некоја многу голема љубов - утре сабајле), тогаш тој и заслужува да му биде така. Јас сериозно неможам да го сфатам она кромањонското тој ме тепа- а јас го сакам! Нека простат ама залужуваат да бидат со тој. Имам сретнато многу случаеви, имаме правено мали трудови на оваа тема .....неможеш да и докажеш на заблудена жена полна со модринки дека тоа НЕ Е НАЧИН НА ИСКАЖУВАЊЕ НА ЉУБОВ! И се откажав шо да праам..воа малку оф топик ама и те како е поврзано.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and parvati

Barney

Нов член
17 април 2013
23
15
3
Колку само не е така. Досега никогаш не сум се вљубила во никој поради убавина или поради пари - туку во карактер. Можеби ме привлекол некој убав и ми бил симпатичен но никогаш не сум се вљубила во него поради естетика. Мислам дека не е издржано таквото мислење, особено не денес , кога жената е скоро рамо до рамо изедначена со мажот на сите полиња а особено на финансиски план.

Може да се каже дека и на финансиски план не надминавте :D

Не е лошо формулирано, само ти изгледа размислуваш во екстреми.
Со ова буквално ми стави зборови во уста (или на тастатура) кои не ги употребив :)
Пишувам од мое лично искуство и од тоа што сум гледала околу мене.
Ако јас сум заклучила дека „лошите“ момци во однос на девојки имаат повеќе самодоверба и храброст, тоа не ги исклучува тие карактеристики кај оние „добрите“.

Ондак ти си мерлин монро :rofl Мала шала (hug)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ај вака, точно е тоа дека можеби не сите, но поголемиот број девојки сакаат лоши момчиња.
Не ми е прашањето зошто не ги сакаат добрите, туку што е она што прави повеќе да ги сакаат лошите?
Значи не се работи за свесен избор, дали некоја личност те привлекува или не, не е прашање на избор, нели?
Е па кој момент во женската психа е на некој начин пресуден за таа да почувствува несфатливо силна привлечност кон еден таков Bad guy? :)

Како тоа не се работи за свесен избор? Кога жена оди да купи компири од пазар, сосема свесно не зема скапани. Кога чека за кусур не прима искината 500-денарка. Кога оди во ВЦ не моча врз машината за прање. Со други зборови све прави свесно, само ете....ако се работи за машко еквивалент на погрешните избори од примерите - тогаш свеста исчезнува?!
Нормално, ако не мешаме добри со досадни, друга прича е досадата.
Од друга страна и адреналинскиот шок може да дојде во чудни форми, познати како семејно насилство а ако типот е прав адреналин џанки може парот да излезе од анонимноста и да ги доживее своите 5 минути слава во црна хроника .

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Како тоа не се работи за свесен избор? Кога жена оди да купи компири од пазар, сосема свесно не зема скапани. Кога чека за кусур не прима искината 500-денарка. Кога оди во ВЦ не моча врз машината за прање. Со други зборови све прави свесно, само ете....ако се работи за машко еквивалент на погрешните избори од примерите - тогаш свеста исчезнува?!
Нормално, ако не мешаме добри со досадни, друга прича е досадата.
Од друга страна и адреналинскиот шок може да дојде во чудни форми, познати како семејно насилство а ако типот е прав адреналин џанки може парот да излезе од анонимноста и да ги доживее своите 5 минути слава во црна хроника .
Машко еквивалент на погрешните избори од примерите :D
Та да беше толку лесно да се бираат ко компири - овој млад убав сочен - го земам! овој стар, сув, збрчкан, скапан - во ѓубре!

Шо не е јасно во реченицата : дали некоја личност те привлекува или не, не е прашање на избор, нели?
Или сакаш да кажеш дека ја имаш таа способност да си одбереш од кого ќе бидеш привлечен, да не речам-во кого ќе се заљубиш?

Мислиш дека е лесно да видиш кога гледаш во некој кој те привлекува и уште повеќе, во некој кого го сакаш?
Демек 2 + 2 се 4 ?
Епа не се. Јбг.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and melpomena

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Машко еквивалент на погрешните избори од примерите :D
Та да беше толку лесно да се бираат ко компири - овој млад убав сочен - го земам! овој стар, сув, збрчкан, скапан - во ѓубре!

Шо не е јасно во реченицата : дали некоја личност те привлекува или не, не е прашање на избор, нели?
Или сакаш да кажеш дека ја имаш таа способност да си одбереш од кого ќе бидеш привлечен, да не речам-во кого ќе се заљубиш?

Мислиш дека е лесно да видиш кога гледаш во некој кој те привлекува и уште повеќе, во некој кого го сакаш?
Демек 2 + 2 се 4 ?
Епа не се. Јбг.
Да,но прашање на избор е со кого ќе бидеш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and Saladin

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Да,но прашање на избор е со кого ќе бидеш.
Да? А како ќе ги разграничиш тие две работи? И колку време е потребно за да прогледаат очите и да ти стане јасно дека имаш избор дали ќе бидеш со некого или не?

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Епа секоја сака коа е со момакот да и биде интересно, да има некоа адреналинска ситуација, да осети троа машка сила. Секоја попрво би слушала вицеви отколку поезија. И на секоја и е побитно коа ке излези во ресторан на пример да си помине убаво, да падне квалитетен муабет проследен со смеа отколку некој да и го намести столот, да ја прати како го држи ножот а како вилушката и да и раскажува некој роман.
Ти ова сериозно????
Навистина не сакаш да бидеш третирана како дама...???
Да ти го намести некој столот, да ти чита поезија, да ти приредува романтични вечери и изненадувања...??
Интересно...
Како што ќе се поставиш така ќе бидеш третирана...ако си дама ќе бидеш третирана како дама, ако си жртва со его кое сама си го газиш со штиклите така ќе бидеш и третирана...

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Ти ова сериозно????
Навистина не сакаш да бидеш третирана како дама...???
Да ти го намести некој столот, да ти чита поезија, да ти приредува романтични вечери и изненадувања...??
Интересно...
Како што ќе се поставиш така ќе бидеш третирана...ако си дама ќе бидеш третирана како дама, ако си жртва со его кое сама си го газиш со штиклите така ќе бидеш и третирана...
А шо ако во почетокот те третира како дама и ти го мести столот и ти чита поезија и е цар за романтики. Некогаш многу арно не е на арно, зад сето тоа може да се крие и нешто друго. Некогаш маските паѓаат побргу, некогаш подоцна, ваљда зависи од увежбаноста. Некогаш па паѓаат милиметар по милиметар, па не можеш да сфатиш шо ти се случува пред очи. И додека се свестиш веќе е презаплеткано за да може едноставно да се пресече. Сѐ бива и секому сѐ може да се случи, каков и да е како карактер.