Чет муабети (ти реков-ми рече)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Да ти е:cenzuraм нацијата! Е:cenzuraи провинцијалците, е:cenzuraе ! Дошле од некое си затуцано село ни козата не знае да се врати назад после пасење! Да ти се пос ам во сакатиот дијалект, научи барем да збориш, дебил нецивилизиран веќе кога се решаваш да креваш 2 згради во воздух со ретардирано хистерично смеење во 2ипол наутро! Се собрале сељачански говеда, се начукале и се дерат ко неизживеани 13 годишни дечишта. Е:cenzuraе п:cenzuraките, одете молзите и орајте нива, сељачана...

Знам дека кога некои работи доагаат преку глава и ние самите сме вон контрола.
Но во целата наша нација спагаат и оние вон Скопје.
Но во целата наша нација постојат луге за кои сметаме дека од наш гледам аспект се затуцани,такви има и во Скопје.
Истите тие од Скопје исто така можат да го нарушат мирот и спокојот кога тие ке одат на привмемен престој,на оние што таму живеат од кога знаат за себе.
Исто така скоро да и сите луге во Скопје не зборуваат литературен јазик,што значи дека и во Скопје има сакат дијалект,за некој кој така гледа на нештата.
Селанецот не се срами од она да молзе крави како што не се срами оној кој пробува да му даде до знаење дека треба да се срами од истото.
Прости ми Песинџер,нагласив дека свесна сум дека си била испровоцирана,ама од мој аспект гледано,што е многу многу е,башка и бев изненадена.
Немора да се согласиш :)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Знам дека кога некои работи доагаат преку глава и ние самите сме вон контрола.
Но во целата наша нација спагаат и оние вон Скопје.
Но во целата наша нација постојат луге за кои сметаме дека од наш гледам аспект се затуцани,такви има и во Скопје.
Истите тие од Скопје исто така можат да го нарушат мирот и спокојот кога тие ке одат на привмемен престој,на оние што таму живеат од кога знаат за себе.
Исто така скоро да и сите луге во Скопје не зборуваат литературен јазик,што значи дека и во Скопје има сакат дијалект,за некој кој така гледа на нештата.
Селанецот не се срами од она да молзе крави како што не се срами оној кој пробува да му даде до знаење дека треба да се срами од истото.
Прости ми Песинџер,нагласив дека свесна сум дека си била испровоцирана,ама од мој аспект гледано,што е многу многу е,башка и бев изненадена.
Немора да се согласиш :)

Искрено да ти кажам, ми нема врска мислењето. Не се срамам да признаам, а и свесна бев во моментот. Само ете така, сакав намерно да им кажам такви работи на тие над мене. Не ми е такво општото мислење, туку такво ми беше моменталното. И не станува збор за немање самоконтрола, едноставно за инеат. И баш би сакала да имам еден огромен ренч, каде што не само ќе имам прекрасни коњи, туку и штала полна со здрави домашни животни. Ain't nothing wrong with that.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Искрено да ти кажам, ми нема врска мислењето. Не се срамам да признаам, а и свесна бев во моментот. Само ете така, сакав намерно да им кажам такви работи на тие над мене. Не ми е такво општото мислење, туку такво ми беше моменталното. И не станува збор за немање самоконтрола, едноставно за инеат. И баш би сакала да имам еден огромен ренч, каде што не само ќе имам прекрасни коњи, туку и штала полна со здрави домашни животни. Ain't nothing wrong with that.

Значи убаво што сум те цитирала,бар дознав дека е од инат и дека немаш ништо против тоа.
Мило ми е што не го сфати постот како провокација,а можеше,мада не беше со таква цел,ама чисто од навикнатост,дека некои ја бараат и таму каде што ја нема. :*

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Па да бидам искрен, последниов што го баниравте.
Знам дека е мрчатор, и немам ни мала веза зошто е баниран, ама знам дека споредбено со други членови, има мислења што си држат вода, дека има што паметно да каже.
Заразлика од други членови, кој што секогаш ова правило го прекршуваат, и јас не сум видел да добијат казнен поен:
11. Членот се согласува дека нема да нуди материјал кој е авторски заштитен или без дозвола на сопственикот на материјалот.
- мал милион број пати гледам постови копирани од а до ш, од блог, од друг форум, од некоја статија на другите веб страни, па ни админ, ни модератор не реагира.
Чист пример е темата Ваши еротски колумни.
Чисто ме интересира,што се подразбира под авторкси заштитен материјал?
Дали било кој текст напишан на јавен форум,порта од дневен магазин и слично,се подразбира како авторски заштитен материјал?

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Дали било кој текст напишан на јавен форум,порта од дневен магазин и слично,се подразбира како авторски заштитен материјал?
Само момент да го најдам текстот за кој потенцирав дека е заштитен.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Само момент да го најдам текстот за кој потенцирав дека е заштитен.

Ама тоа не верувам дека ке ми разјасни што се подразбира под заштитен,мене ме интересира што го прави еден текст авторски заштитен?
Како се заштитува?
Иначе сведоци сме сите на копирани текстови,на секој текст постои првичен авторр но како ке знаеме кој е вистински прв?

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Не можам да дојдам до текстот битно, кога се зачленувам на блог.мк, кликам(потпишувам) договор дека се’ што ќе напишам ми е заштитено, дека тие одговараат за моите авторски права.
Во темата „Ваши еротски колумни“ има три копирани состави од блогови.

Второ, дури и да не е авторски заштитен материјал, ете да е копиран од друг форум, овдека правилото гласи „Член има слобода да искажува свои ЛИЧНИ СТАВОВИ“.
Што значи, целта која сакав да ја постигнам со тоа копирано правило е доволно/кристално јасна :)