Да ти ем нацијата! Еи провинцијалците, ее ! Дошле од некое си затуцано село ни козата не знае да се врати назад после пасење! Да ти се пос ам во сакатиот дијалект, научи барем да збориш, дебил нецивилизиран веќе кога се решаваш да креваш 2 згради во воздух со ретардирано хистерично смеење во 2ипол наутро! Се собрале сељачански говеда, се начукале и се дерат ко неизживеани 13 годишни дечишта. Ее пките, одете молзите и орајте нива, сељачана...
Знам дека кога некои работи доагаат преку глава и ние самите сме вон контрола.
Но во целата наша нација спагаат и оние вон Скопје.
Но во целата наша нација постојат луге за кои сметаме дека од наш гледам аспект се затуцани,такви има и во Скопје.
Истите тие од Скопје исто така можат да го нарушат мирот и спокојот кога тие ке одат на привмемен престој,на оние што таму живеат од кога знаат за себе.
Исто така скоро да и сите луге во Скопје не зборуваат литературен јазик,што значи дека и во Скопје има сакат дијалект,за некој кој така гледа на нештата.
Селанецот не се срами од она да молзе крави како што не се срами оној кој пробува да му даде до знаење дека треба да се срами од истото.
Прости ми Песинџер,нагласив дека свесна сум дека си била испровоцирана,ама од мој аспект гледано,што е многу многу е,башка и бев изненадена.
Немора да се согласиш