Хомосексуалност

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Никој не ви е крив што се базирате на некои си други човечки размислувања. :)
Јас си имам свој став и мислења, а овде се дразна да ме критикува и да ме омаловажува директно мене, жена којашто ги засновала своите ставови и верувања според некои други медицински читања...

Па хомосексуалноста не е вечно докажана дека не била болест, претходно било докажано дека била болест, сега не.Па утре другиден можи ќе има пресврт. ^_^

Претходно пред 100години ахаха ја нарекувале на кој како ке му текнело зш народот бил туп и зш технологијата и науката не била ич развиена , а сега во овој век сигурно дека нема нешто ново да се докажува и да се објаснува , едниствениот пресврт што ке се деси е шо ке мораш ти да прифатиш и да не ги омаловажуваш хомосексуалците, кога тогаш мислам и ке немаш избор, така ? Иначе зш викаш : ....ме омаловажува дирекно мене, жена која .... " .....
Ми се чини дека имаш дискриминација кон нас жените или грешам ?

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Да, имало хомосексуалци.
Но, немале храброст да се појават на телевизија или по интервјуа на улица да се жалаат и да бараат права затоа што ќе јаделе ќотек, а исто и тие што ги подржуваја (аат) .

And? Зошто да не смее на телевизија или во интервју на улица да каже дека е геј и дека сака друг човек со ист пол? Добро тоа е што ете како што викаш и ти, порано така било, а сега се помалку се таквите непромислени инциденти. Светот се менува од ден на ден, луѓето почнуваат се повеќе да сфаќаат дека нема потреба од омраза, а уште помалце физичко малтретирање кога еден човек не го заслужил тоа.

И всушност, токму тоа ми е поентата. Луѓе без грам човечност и разбирање малтретираат и тепаат други луѓе, зошто така им се сака. Единствени луѓе што заслужуваат тепање се луѓе кои навредуваат други луѓе со разни прекари и пцовки.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Претходно пред 100години ахаха ја нарекувале на кој како ке му текнело зш народот бил туп и зш технологијата и науката не била ич развиена , а сега во овој век сигурно дека нема нешто ново да се докажува и да се објаснува , едниствениот пресврт што ке се деси е шо ке мораш ти да прифатиш и да не ги омаловажуваш хомосексуалците, кога тогаш мислам и ке немаш избор, така ? Иначе зш викаш : ....ме омаловажува дирекно мене, жена која .... " .....
Ми се чини дека имаш дискриминација кон нас жените или грешам ?

Грешиш.

And? Зошто да не смее на телевизија или во интервју на улица да каже дека е геј и дека сака друг човек со ист пол? Добро тоа е што ете како што викаш и ти, порано така било, а сега се помалку се таквите непромислени инциденти. Светот се менува од ден на ден, луѓето почнуваат се повеќе да сфаќаат дека нема потреба од омраза, а уште помалце физичко малтретирање кога еден човек не го заслужил тоа.

И всушност, токму тоа ми е поентата. Луѓе без грам човечност и разбирање малтретираат и тепаат други луѓе, зошто така им се сака. Единствени луѓе што заслужуваат тепање се луѓе кои навредуваат други луѓе со разни прекари и пцовки.

Зошто мора да се појави на ТВ, што треба да му се направи, да му се даде орден за храброста што го примал гејот?
-Има луѓе кои што му е гадно тоа и не сакаат да слушат беспотребно кукање, гледано од моја страна.

Ниту сум малтретирал гејови, ниту физички ниту психички.
Но не ги сакам во близина затоа дејствувам одбранбено.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Да, имало хомосексуалци.
Но, немале храброст да се појават на телевизија или по интервјуа на улица да се жалаат и да бараат права затоа што ќе јаделе ќотек, а исто и тие што ги подржуваја (аат) .

Тоа кажува дека порано биле поглупи луѓето, сега се описменуваат.
Порано и жените биле малтретирани ако сакале да гласаат, а што е тоа да студираат, пу пу, боже сачувај.....

Грешиш.

Зошто мора да се појави на ТВ, што треба да му се направи, да му се даде орден за храброста што го примал гејот?
-Има луѓе кои што му е гадно тоа и не сакаат да слушат беспотребно кукање, гледано од моја страна.

Ниту сум малтретирал гејови, ниту физички ниту психички.
Но не ги сакам во близина затоа дејствувам одбранбено.

Си се фатил за парадите како слеп за стап :)
Дај бе опрај се.
Еден геј имаме по телевизии, а многу повеќе кои не се појавуваат.
И кој си ти за ние да се грижиме за твојата хиперсензитивност?

И треба.

TheKitten

Јас не се правам манга, туку кажувам како функционира еден реален свет, свет кој ме опкружува. Не глеам на западот како е, не се филмам дека стандардот ни е на високо ниво, па сеа уште да решаваме со хомосексуалците.
Доколку им се усвои законот за брак, што мислиш нема да бараат после посвојување на деца? :)

А јас иначе живеам на Венера, тоа е на друг свет.
Не сакам да бидам груба и некултурна, ама само одредена група на луѓе, за кои имам соодветен збор, размислуваат како тебе.
Мојот круг на пријатели и познаници (а верувај, тоа е многу голем круг) никој не размислува како тебе.
И демек, сите ние онака, не сме од овој реален свет.

И зошто пак спомнуваш деца? Ако јас стапам во брак морам да имам деца?
Брак е едно, прокреативност друга работа.

Никој не ви е крив што се базирате на некои си други човечки размислувања. :)
Јас си имам свој став и мислења, а овде се дразна да ме критикува и да ме омаловажува директно мене, жена којашто ги засновала своите ставови и верувања според некои други медицински читања...

Па хомосексуалноста не е вечно докажана дека не била болест, претходно било докажано дека била болест, сега не.Па утре другиден можи ќе има пресврт. ^_^

Некои, небитни, шо е битно испитувања медицински.
Да не требаше ставовите од библија да ги учам?

Мислев дека си пописмен од ова.
Испадна дека сум се лажела.

Може утре ти ради дискриминација ќе завршиш зад решетки, а може и ќе почнеш да се образоваш, знаеш, тоа е добра работа.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Нема што да се убедуваме и некој да правиме неписмен или писмен,
за едни е нормално ненормалното ,за други нормалното е нормално ,а што е нормално ?!
Секој со свои мислења,замисли и убедувања...

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Нема што да се убедуваме и некој да правиме неписмен или писмен,
за едни е нормално ненормалното ,за други нормалното е нормално ,а што е нормално ?!
Секој со свои мислења,замисли и убедувања...

Секако, само кога станува збор за закони, не можеме да се водиме според лични убедувања.
Мораме да имаме цврст доказ за нешто прво.

Во психологијата и психијатријата, кои се тие што одлучуваат што е нормално однесување (од психосоцијален и медицински аспект), хомосексуалноста не се става во група со ,,ненормално,,. Ненормално, сепак, не е конкретниот збор кој се користи. Да си ненормален, значи да се разликуваш. Тоа не значи дека грешиш. Само си различен. Сите се црни зајци, ти си бел. Не грешиш никаде ;)

Е сега, хомосексуалноста овие две науки (а сигурно и други), ја ставаат во групата на ,,нарушувања,, подгрупа ,,нарушувања во сексуалниот нагон,,.
Дали е хомосексуалноста нормална појава? Не е. Повеќето луѓе биле, се, и ќе бидат хетеросексуални.
Дали хомосексуалноста е болест, дали е погрешна, дали е заразна, дали се префаќа, дали се учи? Не. Хомосексуалците се сосема во ред. Немаат никакви психички пречки, ниту помала интелигенција, ниту е забележана врска меѓу психопатија и хомосексуалност, ниту било која болест е поврзана со хомосексуалноста.

Да, многу е важна писменоста. Затоа што науката ни ги дава одговорите за тоа што е вистина, а што е лага.
Животот на хомосексуалците не можеме да го сведеме на комшиски муабет.

Зборуваме за живи човечки битија, нечии деца, наши сограѓани, и пред се, луѓе кои на никаков начин не го пореметуваат нашиот живот.
Сите вие познавате геј луѓе. Спиете дома кај вашите геј пријатели.
И не знаете дека се геј.

Моментално, на едни луѓе, исти како нас, им забрануваме едно природно и човечко право. А тоа е да бидат пред законот исти, без оглед на сексуалната ориентација.

До која мера можете да бидете нехумани?

Епа тоа е лошо кај нас , што мн судат луѓето, мене не ми е битно другите што ќе речат тие што сакам знаат за нештото, едино што треба како за почеток да се смени е мислењето - сите сме нормални и дека нема ништо чудно ако си хомосексуалец или стрејт , а за родителите нема да филозофирам и да лажам дека кај мене дома знаат , ако сега во ова време уште тоа не е сватливо за повеќето од народов , замисли како ќе е за луѓе родени во 60-тите. Можда и повеќето ке ме осудат мене на форумов , и ќе ги жалат моите родители , ама не ми е битно зш ја знам како е кај мене дома и знам дека ја сум нивно дете, и дека ако беа поприфатени хомосексуалците кај нас одма ке споделев. Немам направено ништо лошо таква сум каква што сум и сум се обидела да бидам поинаку да бидам стрејт едноставно не ја бидува ..

Ќе имаш проблем кога ќе чекаат да те мажат, а ти од мажење абер немаш :)
Моите дома едно време сумњаа во мене, бидејќи долго имам дечко а ни абер од ,,озбилност,, :D

Види, ќе има турбуленции, знам што се случуваше кај другар ми дома (има двајца браќа, братот близнак без проблем прифати, помалиот брат муабет не му правеше, мајка му после 2 дена се помири, татко му уште пробува девојка да му најде), ама со тек на време се се средува :)
Или ќе ги лажеш цел живот оти немаш среќа во љубовта.. :)

Ахам сексуална ориентација- геј. Ми недостигаат времињата кога чистачот не беше референт по хигиена, курвата беше к***а а педерот си беше п***р. Гледај сега да нема заблуда јас постои еден хомосексуалец кој го респектирам тој е Петар Илич Чајковски ама ти изгледа не си тој. Да не ја продолжувам дискусијата ќе предизвикаме тензија, а кај тебе како понежен пол ќе предизвика емотивна рестроеност и можна депресија.
Ептен си сонце понекогаш!?:eek
Да секако дека сум хомофоб, како и 90% од населението на балканот. Што го сметам за сосема нормално според моралната норма.
Хомосексуалноста била болест пред 40 години и успешно се лечела со помош на психијатар. Што значи проблемот е во психологијата.

Пс. И мене ми се допаѓа сликата на разголениот Manu Bennett, соло пеачот од Нов Зеланд и воедно актерот од серијата Spartacus. Одличен глумец.
Еден предлог, зошто не си го ставиш Рики Мартин на аватарот.

Најепик глупост на било кој форум што сум учествувала.
Кај била болест и се лечела со психијатар, па уште и во психологијата бил проблемот :D

Нема успешно лечење на геј човек. Ни во психијатрија, ни на пластична хирургија, ни кај матичен лекар, ни кај психолог, ни кај оџа.

Освен ако немаш ти некој доказ дека некој геј е излечен?

Брееееј, свашта.

Имам едно прашање, до сите хомофобични.
Вака - знам лично, а и хомосексуалците ќе ви потврдат, колку хомосексуалци имаат семејство и се во брак. Зборувам за хетеросексуално семејство.
Не е нешто ново, дека 40 годишен господин нема љубовница, туку љубовник.

Е сега, ако се толку страшни и психички нестабилни, како истиве одгледуваат деца?

Им го препорачувам филмчево на сите да го погледнат, предобро е, деца глумат.
И да не знаете добро англиски ќе разберете.
Филмот е базиран врз вистинити настани.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
TheKitten

Порано и за попување се јадело ќотек и немало хомо што гугнал, а да не бил истепан. Дојде време кога сите можат да кажат што мислат, дури и спротивното....
ОСОБЕНО НА ФОРУМ.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
TheKitten

Порано и за попување се јадело ќотек и немало хомо што гугнал, а да не бил истепан. Дојде време кога сите можат да кажат што мислат, дури и спротивното....
ОСОБЕНО НА ФОРУМ.

Порано луѓето немале можност да ја добијат секоја информација и да проверат дали е точна за помалку од 2 минути.
Затоа не ги обвинувам.
Ама срамота е, во 2013 година, да правиш муабет како твојот.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Порано луѓето немале можност да ја добијат секоја информација и да проверат дали е точна за помалку од 2 минути.
Затоа не ги обвинувам.
Ама срамота е, во 2013 година, да правиш муабет како твојот.

Не зборувам за во камено време. ;)