Хомосексуалност

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
TheKitten

Премногу си едуцирана ти течи од глата паметот, прибери си го.
Толку си современа шо од логика си оперирана. Па размисли доколку сите се бореле како тебе вака за правата на хомосексуалците, А ПРИТОА ДА НЕ СИ ХОМО, не е малце лицемерно? :)

Па и утре другиден да биле сите како тебе, луѓето малку помалку ќе се намалувале, затоа хомосексуацлите се само уште една група на луѓе кои што Земјата мора да ги крепи. :svirka

Јебига, сум. Страв ми е само хемороиди да не добијам од загревање столче....
Лицемерно е колку што ти размислуваш нели, ,,логички,,.
Види, можам да ти поставам извори, од научни статии и заклучоци, само некако ми делува како да дискутирам со некој што е седмо за осмо, тешко дека ќе разбереш.

До сега на твое место да бев, 30 пати ќе побарав доказ дека тој спроти мене не е во право.
Ти само тропаш некои непроверени работи, од пост во пост повеќе во каки влагаш.
Мислам, нема што повеќе да ти докажувам, другиве што читаат до сега, и да си во право, не би ти поверувале.

Прво законите биле некакви - грешка, па се учела хомосексуалност, пак грешка, па не било дозволено да се бакнуваат хомосексуалци јавно, пак грешка....... па природата грешка била, ти не си бил.
Шта да ти причам кад све знаш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto and slb_bobo

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Не знам што имаат врска сега педерите со правата на жените, ама ај , кога сакаш споредби , ке ти дадам пример
Знаеш ли колку луѓе се уживатели на марихуаната ? Дали знаеш дека минимум x4 се повеќе од педериве ... и ај сега да се соберат сите уживатели во МКД и да парадираат низ Скопје, да бараат посебни права,(сега трескам) за секого да следува секој ден по еден џоинт и нешто благичко.

Кажи ми Ти , како наједуцирана и најписмена (за оваа тематика), да седнеш на некоја клупа со мало дете, од левата страна да има човек што пуши џоинт, а на десната страна двајца педери и се гушкаат(се лапаат, драпаат, што и да е)
што мислиш, малото дете на која страна ке гледа?
- што прави тој чичкото сам со цигарата?
- или ке зјапа во педерите од десно?

аа да, ке му објасниш на детето дека тоа е "нормална" работа :)

Па нели повеќето беа со нарушени хормони, како испаднаа сега пак нормални? :)

како и да е, јас како најмалце едуциран за оваа тематика, ке си се повлечам тука и ке си продолжам да работам (wave)

1. Јас сум за легализирање на марихуаната, помалку штетна е од алкохолот сигурно.
Од паради нема потреба, и погрешно ги етикетирате сите хомосексуалци заради пар нив кои прават паради.
Протест разбирам, и јас протестирам за правата на животните, денес, утре, некој ден, ќе се промени нешто. И се менува. Сменет е законот за животни во Македонија, после години и години напор, не се дозволени циркуски животни и нивно тренирање на нашата територија.
За да се уважи нечие право, потребна е макотрпност.

Второ, има врска со правата на жените, правата на црнците итн. Не може законот да ги дискриминира сопствените граѓани. Не може да им одредува со кого да бидат во брак, и не мора брак ,,граѓанска унија,, е муабетот. Бракот е црковна работа, граѓанска унија (практично) е оној брак склучен во матично.
Бракот е нешто од материјална, а не емотивна потреба, меѓу било кој пар. Го олеснува животот на 2 индивидуи.
Нема причина да не им се дозволи брак, т.е. ,,граѓанска унија,,.
Ни медицинска, ни психолошка, ни општествена.

2. Да, ќе му објаснам дека е нормална работа, како што на сестра ми и објаснив веќе. Имам пријател геј, го познава таа цел живот, од мала. Знаеш колку трауматично за неа беше сознанието дека тој не сака девојки, туку момчиња? Кога и кажав дека е вљубен во машко, како што јас сум вљубена во дечко ми, само ми рече ,,аха добро.,,. Многу беше трауматично, можеш да претпоставиш, еве до ден денес не можеме да се соземеме. Башка, таа и понатаму е ,,вљубена,, во машкиот симпатија од одделение. Не почна да сака женски затоа што другар ми сакал машки.

3. Немаат нарушени хормони, туку имаат нарушување во сексуалниот нагон. Тоа не ги прави ненормални и за истото не постои терапија, затоа што нарушување и болест не е исто. Нарушување во сексуалниот нагон се смета и фетишот, и воајерството и мастурбацијата. Изгледа сите вие не сте нормални, доста често мастурбирате.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Јебига, сум. Страв ми е само хемороиди да не добијам од загревање столче....
Лицемерно е колку што ти размислуваш нели, ,,логички,,.
Види, можам да ти поставам извори, од научни статии и заклучоци, само некако ми делува како да дискутирам со некој што е седмо за осмо, тешко дека ќе разбереш.

До сега на твое место да бев, 30 пати ќе побарав доказ дека тој спроти мене не е во право.
Ти само тропаш некои непроверени работи, од пост во пост повеќе во каки влагаш.
Мислам, нема што повеќе да ти докажувам, другиве што читаат до сега, и да си во право, не би ти поверувале.

Прво законите биле некакви - грешка, па се учела хомосексуалност, пак грешка, па не било дозволено да се бакнуваат хомосексуалци јавно, пак грешка....... па природата грешка била, ти не си бил.
Шта да ти причам кад све знаш.

Јас за разлика од тебе, го живеам животот и знам како функционира истиот, можеби не сум најсовршен, но се прилагодувам.
За разлика од тебе којашто седи, црпи од интернет информации пред се медицински :) и се трудиш да ја изместуваш границата на нормалата, секоја ти чест затоа и ти стиснав лајк4е.

Мора да сфатиш дека колку и да си во право, а не си, не функционира така светот. Можеби е негде усвоен законот за хомосексуални бракови, ама затоа и има големи протести таму, ама shta ces kad vlada odluci....
Мора да сфатиш чупале дека живееш на Балаканот каде што хомосексуалците и не се најомилени меѓу народот, често сносат психички и физички последици заради своето петелење.
Хомосексуалците се само лош пример, за генерациите што идат во иднина, и немој да ми кажуваш дека се раѓаат педерастични. Да, се раѓаат затоа што не се нормални...
Рака на срце клавам и грев ми е да прашам, но ќе прашам...
-Дали доколку се роди некое дете со некоја физичка или психичка деформација е нормално исто како хомо, нели дека тие се родени хомо?

Не ми ги извртувај зборовите, точно знаеш што мислам.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Абе Kaarikuto како не сфаќаш дека секогаш имало хомосексуалци (како и да се викале порано) и секогаш ќе има? Денес само се чини дека ги има повеќе, затоа што времето е полиберално и послободни се чувствуваат да се изјаснат дека се геј.

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Јас за разлика од тебе, го живеам животот и знам како функционира истиот, можеби не сум најсовршен, но се прилагодувам.
За разлика од тебе којашто седи, црпи од интернет информации пред се медицински :) и се трудиш да ја изместуваш границата на нормалата, секоја ти чест затоа и ти стиснав лајк4е.

Мора да сфатиш дека колку и да си во право, а не си, не функционира така светот. Можеби е негде усвоен законот за хомосексуални бракови, ама затоа и има големи протести таму, ама shta ces kad vlada odluci....
Мора да сфатиш чупале дека живееш на Балаканот каде што хомосексуалците и не се најомилени меѓу народот, често сносат психички и физички последици заради своето петелење.
Хомосексуалците се само лош пример, за генерациите што идат во иднина, и немој да ми кажуваш дека се раѓаат педерастични. Да, се раѓаат затоа што не се нормални...
-Дали доколку се роди некое дете со некоја физичка или психичка деформација е нормално исто како хомо, нели дека тие се родени хомо?

(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm) Отвори се земјо голтни ме (facepalm)

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93

Не ги наоѓам на интернет душо, некои од нив само. За овој муабет (нарушувања, меѓу кои и нарушување на сексуалниот нагон) сум учела од книги и сум полагала испити.
Не ја изместувам ЈАС границата за нормално или не, туку психијатри (кои се патем и доктори) од најголемата светска психијатриска организација АПА и еден тон други научни лица, меѓу кои се посебно битни генетичарите.

Сум во право, а ти сеуште не докажа дека не сум. Само си дрндаш за твоите субјективни чувства, ништо повеќе.
Понатаму, во 11 држави на САД е легализиран хомосексуалниот брак, во ниту една протести. Се очекува Калифорнија кај и да е (на пат е) да го усвои ова право.

Ако ти денес повредиш хомосексуалец, психички или физички, законот е на негова страна и ти ќе го јадеш. Не смееш да го дискриминираш затоа што е хомосексуалец. Како тоа не ти е јасно?

СЕ РАЃААТ НОРМАЛНИ И СЕ РАЃААТ ХОМОСЕКСУАЛЦИ. Не трескај глупости. Не знам кој друг збор да го кажам, затоа што ова твоево ги поминува границите на дискусија, ова е тролање. Чисто.

И НЕ МОЖЕШ да споредуваш малформации кои го попречуваат развојот и функционирањето на личноста, со хомосексуалност.
Не е исто, се разликуваат на многу нивоа.

И да, ако детето е родено со Даунов синдром, ќе се третира како ЛИЦЕ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ, а хомосексуалците, немаат посебни потреби. Способни се психички и физички сами да се грижат за себе и да бидат продуктивни во едно општество.

Кога сам си признаваш дека немаш познавања за нешто - прашај, не се труди да изиграваш дека знаеш. Не можам јас да одам во информатички форум и да им се праам манга колку знам јас за Линукс. Не знам. Ама ќе прашам и ќе ми објаснат. Нема да им речам што го ебеш Линуксот, Виндоусот е закон. Не знам. Како што ти сега мене ми споредуваш оперативни системи, а поим немаш.

И на крај, тоа што ти го мислиш, треба правилно да го формулираш кога го кажуваш. Сега за сега, изнесе само шпекулации кои врска немаат со вистината.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Абе Kaarikuto како не сфаќаш дека секогаш имало хомосексуалци (како и да се викале порано) и секогаш ќе има? Денес само се чини дека ги има повеќе, затоа што времето е полиберално и послободни се чувствуваат да се изјаснат дека се геј.

Да, имало хомосексуалци.
Но, немале храброст да се појават на телевизија или по интервјуа на улица да се жалаат и да бараат права затоа што ќе јаделе ќотек, а исто и тие што ги подржуваја (аат) .

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm) Отвори се земјо голтни ме (facepalm)

И треба.

TheKitten

Јас не се правам манга, туку кажувам како функционира еден реален свет, свет кој ме опкружува. Не глеам на западот како е, не се филмам дека стандардот ни е на високо ниво, па сеа уште да решаваме со хомосексуалците.
Доколку им се усвои законот за брак, што мислиш нема да бараат после посвојување на деца? :)

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Јас не се правам манга, туку кажувам како функционира еден реален свет, свет кој ме опкружува. Не глеам на западот како е, не се филмам дека стандардот ни е на високо ниво, па сеа уште да решаваме со хомосексуалците.
Доколку им се усвои законот за брак, што мислиш нема да бараат после посвојување на деца? :)

Не , туку ти кажуваш што тебе ти одговара а и патем после се кажано на темава немаш повеке факти да го поддржиш твоето мислење , што и не ми менува мене или на било кој друг хомосексуалец во Македонија, финтата е што полека треба да се сменат работите и тука сме за да се разбереме и да се сватиме..А со предрасуди никаде нема да стасаме

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and TheKitten

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Не , туку ти кажуваш што тебе ти одговара а и патем после се кажано на темава немаш повеке факти да го поддржиш твоето мислење , што и не ми менува мене или на било кој друг хомосексуалец во Македонија, финтата е што полека треба да се сменат работите и тука сме за да се разбереме и да се сватиме..А со предрасуди никаде нема да стасаме

Никој не ви е крив што се базирате на некои си други човечки размислувања. :)
Јас си имам свој став и мислења, а овде се дразна да ме критикува и да ме омаловажува директно мене, жена којашто ги засновала своите ставови и верувања според некои други медицински читања...

Па хомосексуалноста не е вечно докажана дека не била болест, претходно било докажано дека била болест, сега не.Па утре другиден можи ќе има пресврт. ^_^