Не знам што имаат врска сега педерите со правата на жените, ама ај , кога сакаш споредби , ке ти дадам пример
Знаеш ли колку луѓе се уживатели на марихуаната ? Дали знаеш дека минимум x4 се повеќе од педериве ... и ај сега да се соберат сите уживатели во МКД и да парадираат низ Скопје, да бараат посебни права,(сега трескам) за секого да следува секој ден по еден џоинт и нешто благичко.
Кажи ми Ти , како наједуцирана и најписмена (за оваа тематика), да седнеш на некоја клупа со мало дете, од левата страна да има човек што пуши џоинт, а на десната страна двајца педери и се гушкаат(се лапаат, драпаат, што и да е)
што мислиш, малото дете на која страна ке гледа?
- што прави тој чичкото сам со цигарата?
- или ке зјапа во педерите од десно?
аа да, ке му објасниш на детето дека тоа е "нормална" работа
Па нели повеќето беа со нарушени хормони, како испаднаа сега пак нормални?
како и да е, јас како најмалце едуциран за оваа тематика, ке си се повлечам тука и ке си продолжам да работам
1. Јас сум за легализирање на марихуаната, помалку штетна е од алкохолот сигурно.
Од паради нема потреба, и погрешно ги етикетирате сите хомосексуалци заради пар нив кои прават паради.
Протест разбирам, и јас протестирам за правата на животните, денес, утре, некој ден, ќе се промени нешто. И се менува. Сменет е законот за животни во Македонија, после години и години напор, не се дозволени циркуски животни и нивно тренирање на нашата територија.
За да се уважи нечие право, потребна е макотрпност.
Второ, има врска со правата на жените, правата на црнците итн. Не може законот да ги дискриминира сопствените граѓани. Не може да им одредува со кого да бидат во брак, и не мора брак ,,граѓанска унија,, е муабетот. Бракот е црковна работа, граѓанска унија (практично) е оној брак склучен во матично.
Бракот е нешто од материјална, а не емотивна потреба, меѓу било кој пар. Го олеснува животот на 2 индивидуи.
Нема причина да не им се дозволи брак, т.е. ,,граѓанска унија,,.
Ни медицинска, ни психолошка, ни општествена.
2. Да, ќе му објаснам дека е нормална работа, како што на сестра ми и објаснив веќе. Имам пријател геј, го познава таа цел живот, од мала. Знаеш колку трауматично за неа беше сознанието дека тој не сака девојки, туку момчиња? Кога и кажав дека е вљубен во машко, како што јас сум вљубена во дечко ми, само ми рече ,,аха добро.,,. Многу беше трауматично, можеш да претпоставиш, еве до ден денес не можеме да се соземеме. Башка, таа и понатаму е ,,вљубена,, во машкиот симпатија од одделение. Не почна да сака женски затоа што другар ми сакал машки.
3. Немаат нарушени хормони, туку имаат нарушување во сексуалниот нагон. Тоа не ги прави ненормални и за истото не постои терапија, затоа што нарушување и болест не е исто. Нарушување во сексуалниот нагон се смета и фетишот, и воајерството и мастурбацијата. Изгледа сите вие не сте нормални, доста често мастурбирате.