Хомосексуалност

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
На прашање со прашање не се одговара. :giggle

Нешто што е одвратно за гледање (мене ми е) да гледам како се лапаат двајца гејови. Друга работа не сакам моето дете да гледа кај што се лапаат двајца, затоа што триста збрки би му се направиле. Сегде во читанките гледа машко + женско, па и на цртаните гледа машко + женско, а на улица гледа машко + машко?
-Што ли ќе си помисли?

Ништо нема да помисли. Не изигравај психолог, не си, остави на тие кои малце повеќе од тебе се разбираат.
На твоето дете нема ништо да му биде ако види геј пар. А јас не сум видела гејови по улица да се лижат, знаеш? Си видел ти?
Со сегашните закони имаат право да се лижат, никој не им брани.
А тебе што ти е гадно е твој проблем. Седи си дома бе бачко. Мене може ми е проблем да гледам месарници.
Јебига. Живот.

Истите глупости цело време ги пишуваш, смисли нешто ново.

Како не се фалат, на паради голи задници,пендраци, лапање и сл?

Толку ти се границите до Балканот затоа така викаш т.е. дека негде им имаат признато некои права и си мислиш сите се согласуваат со тоа? :)

Смешно е што бараат и посвојување на деца, што е до мене нека им дадат и да се венчаваат, ама после тоа ќе бараат и други права. Како што напоменав во првиот дел од реченицата. ;)

Едно е парада, а таа не ги отсликува сите хомосексуалци :) Туку одредена група само.

Освен на парада, си видел ти друг геј да се лиже некаде?

Остави ги на страна децата, прво решение за бракот да најдеме.
Лесно е за деца... не мораат да посвојуваат, ќе си направат по едно ;)

DarkPassenger Само 14 земји од целиот свет законски ги подржуваат таквите бракови... дали тоа значи дека останатиот дел од светот не е во ред ? :eek
Сега и во Франција се усогласи тој закон и одма има протести, "граѓанска револуција" низ улиците на Париз ...

Неедуцираноста е проблем и мешање во туѓиот живот.
Правата на жената мислиш не биле оспорувани? Лесна била борбата?
Секое чудо за три дена, тие што се неписмени (за оваа тематика) ќе се описменат, другите ќе си ќутат.
Simple.

со нашиве форумџии уште малце ке испадне дека ние не сме нормални,а педерите се ок (facepalm)

Па и стрејт и хомо се нормални.
Онака, медицината го потврдува тоа.
Нема што јас или ти или некој рандом форумџија допрва да докажува.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Неедуцираноста е проблем и мешање во туѓиот живот.
Правата на жената мислиш не биле оспорувани? Лесна била борбата?
Секое чудо за три дена, тие што се неписмени (за оваа тематика) ќе се описменат, другите ќе си ќутат.
Simple.

Не знам што имаат врска сега педерите со правата на жените, ама ај , кога сакаш споредби , ке ти дадам пример
Знаеш ли колку луѓе се уживатели на марихуаната ? Дали знаеш дека минимум x4 се повеќе од педериве ... и ај сега да се соберат сите уживатели во МКД и да парадираат низ Скопје, да бараат посебни права,(сега трескам) за секого да следува секој ден по еден џоинт и нешто благичко.

Кажи ми Ти , како наједуцирана и најписмена (за оваа тематика), да седнеш на некоја клупа со мало дете, од левата страна да има човек што пуши џоинт, а на десната страна двајца педери и се гушкаат(се лапаат, драпаат, што и да е)
што мислиш, малото дете на која страна ке гледа?
- што прави тој чичкото сам со цигарата?
- или ке зјапа во педерите од десно?

аа да, ке му објасниш на детето дека тоа е "нормална" работа :)

Па и стрејт и хомо се нормални.
Онака, медицината го потврдува тоа.
Нема што јас или ти или некој рандом форумџија допрва да докажува.

Па нели повеќето беа со нарушени хормони, како испаднаа сега пак нормални? :)

како и да е, јас како најмалце едуциран за оваа тематика, ке си се повлечам тука и ке си продолжам да работам (wave)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Иначе кога сме веќе на тема,
читав пред малку дека во Париз има протести против новиот закон кој им овозможува на хомосексуалците да стапат во брачни води.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
TheKitten

Премногу си едуцирана ти течи од глата паметот, прибери си го.
Толку си современа шо од логика си оперирана. Па размисли доколку сите се бореле како тебе вака за правата на хомосексуалците, А ПРИТОА ДА НЕ СИ ХОМО, не е малце лицемерно? :)

Па и утре другиден да биле сите како тебе, луѓето малку помалку ќе се намалувале, затоа хомосексуацлите се само уште една група на луѓе кои што Земјата мора да ги крепи. :svirka

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Нештово скрос испаадна од линија , каде пишува дека се со нарушени хормони ако се веќе со нарушени хормони ке се сметаше за болест така?
+ тоа сите ние сме нормални еве како што гледате моиве хормони се океј сега за сега , работам завршив факултет и убаво се снаоѓам во се друго како и сите други од форумов што се стрејт - еве исповед на крај веке кога некои работи неможев да ги дочитам оод што беа прости
Извинете не именувам, ама не е фер да ме суди некој , ниту ке одам да парадирам , ниту ке се лигавам пред мали деца знаеме сите како функционира цело општество , макар и да е океј пак нема да го направам од чиста интима , ама да ми каже некој дека мене нешто ми фали ?молимтеее(facepalm)
П.С. ги почитувам сите мислења што секој ги искажа на темава, едино право што се бара е не ме гледаш попреку за другото ке си се снајдам :kafe

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Нештово скрос испаадна од линија , каде пишува дека се со нарушени хормони ако се веќе со нарушени хормони ке се сметаше за болест така?
+ тоа сите ние сме нормални еве како што гледате моиве хормони се океј сега за сега , работам завршив факултет и убаво се снаоѓам во се друго како и сите други од форумов што се стрејт - еве исповед на крај веке кога некои работи неможев да ги дочитам оод што беа прости
Извинете не именувам, ама не е фер да ме суди некој , ниту ке одам да парадирам , ниту ке се лигавам пред мали деца знаеме сите како функционира цело општество , макар и да е океј пак нема да го направам од чиста интима , ама да ми каже некој дека мене нешто ми фали ?молимтеее(facepalm)
П.С. ги почитувам сите мислења што секој ги искажа на темава, едино право што се бара е не ме гледаш попреку за другото ке си се снајдам :kafe
Твоите дома знаат ?

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Претпоставувам дека не или грешам?
Еве еден пример во моја близина се случуваше еден познаник имаше дечко 3ипол год за кој напочетокот никој не знааеше ама неколку месеци пред да им заврши врската неговиот дечко се ожени зш му беше поважно шо мислат комшиите а не тој шо сака. Додекаа познаникот кога дозна за тоа проба да се самоубие и тогаш дознаа неговите ама и за нив поважно беше мислењето на другите а не на нивниот син и го испратија во странство а тој кретенот- дечкото шо му беше сега седи во парламентот и активен против хомосексуалците е токму од вакви педери на квадрат неможете ниш да добиете ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Idiot

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Претпоставувам дека не или грешам?
Еве еден пример во моја близина се случуваше еден познаник имаше дечко 3ипол год за кој напочетокот никој не знааеше ама неколку месеци пред да им заврши врската неговиот дечко се ожени зш му беше поважно шо мислат комшиите а не тој шо сака. Додекаа познаникот кога дозна за тоа проба да се самоубие и тогаш дознаа неговите ама и за нив поважно беше мислењето на другите а не на нивниот син и го испратија во странство а тој кретенот- дечкото шо му беше сега седи во парламентот и активен против хомосексуалците е токму од вакви педери на квадрат неможете ниш да добиете ...

Епа тоа е лошо кај нас , што мн судат луѓето, мене не ми е битно другите што ќе речат тие што сакам знаат за нештото, едино што треба како за почеток да се смени е мислењето - сите сме нормални и дека нема ништо чудно ако си хомосексуалец или стрејт , а за родителите нема да филозофирам и да лажам дека кај мене дома знаат , ако сега во ова време уште тоа не е сватливо за повеќето од народов , замисли како ќе е за луѓе родени во 60-тите. Можда и повеќето ке ме осудат мене на форумов , и ќе ги жалат моите родители , ама не ми е битно зш ја знам како е кај мене дома и знам дека ја сум нивно дете, и дека ако беа поприфатени хомосексуалците кај нас одма ке споделев. Немам направено ништо лошо таква сум каква што сум и сум се обидела да бидам поинаку да бидам стрејт едноставно не ја бидува ..

• Ми се допаѓа
Реакции: TheKitten

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Епа тоа е лошо кај нас , што мн судат луѓето, мене не ми е битно другите што ќе речат тие што сакам знаат за нештото, едино што треба како за почеток да се смени е мислењето - сите сме нормални и дека нема ништо чудно ако си геј или стрејт , а за родителите нема да филозофирам и да лажам дека кај мене дома знаат , ако сега во ова време уште тоа не е сватливо за повеќето од народов , замисли како ќе е за луѓе родени во 60-тите. Можда и повеќето ке ме осудат мене на форумов , и ќе ги жалат моите родители , ама не ми е битно зш ја знам како е кај мене дома и знам дека ја сум нивно дете, и дека ако беа поприфатени геј луѓето кај нас одма ке споределев. Немам направено ништо лошо таква сум каква што сум и сум се обидела да бидам поинаку да бидам стрејт едноставно не ја бидува ..
Знаеш што?
Ми се допаѓа твојата искреност.
И отвореното кажување од твоја страна како изгледаат работите од сосема трета перспектива.
Поздрав;)

• Ми се допаѓа
Реакции: BlackTulip