Критики за администрацијата

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
http://forum.crnobelo.com/recent-activity/
Од мојот последен пост пред саат време се впишани дури 7 други мислења до ова сега моево кое е 8 по ред а во нив вклучуваќи го и твоето во кое јас сум цитиран, истите тие 8 со се моево сега се од 5 различни члениви меѓу кои јас и ти... мислам ...
Гости да, во ова современо време на социјални мрежи едно споделување на надворешен сајт може донесе безброј прегледи... НО... форумот е за споделување мислења а не само за читање и кликање “ми се допаѓа“...
Нема значење муабетот ако не се свати метафората на поентата...
Читај убаво, за да не се повторуваме.
Незнам со која цел шириш вакви дезинформации (веројатно ти си ги знаеш намерите), само ќе демантирам и ќе кажам дека форумот има постови и активни корисници на дневно ниво повеќе од било кога.

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Читај убаво, за да не се повторуваме.
Незнам со која цел шириш вакви дезинформации (веројатно ти си ги знаеш намерите), само ќе демантирам и ќе кажам дека форумот има постови и активни корисници на дневно ниво повеќе од било кога.
Немам никаква цел но сакам да ти докажам дека ова не се најдобрите времиња на форумов од постоењето досега па макар било и на како што ти викаш дневно ниво затоа што просто математиката и опциите на форумот не го покажауваат истото тоа затоа што бројките се премали...
Уште еднаш сега за последни малку повеќе од 24 часа
cb1be.jpg

Текстот “одговори на темата“ односно форумски постираше мислење во некоја тема од вчера во 18.30 до денес пред некоја минута се појавува 290 пати +/- максимум 3 пати ако случајно сум згрешил во броењето.

Значи за 24 часа имаме мислење на секои отприлика 5 минути што е далеку од активен форум. За тоа дека гледаќи ти сите тие постови повеќе од 60% се прикачена слика, видео, смајли, или реченица не подолга од 5 зборови не сакам ни да зборувам, а и темите во кои се постираат мислења...

Дневната посетеност е лесна за анализа ако сакаш само постави наместо 1 час , 24 часа и сите ќе видиме колку регистрирани члениви се логирале и колку гости се пуштиле на форумот да прелистаат некоја тема во последно деноноќие па ќе зборуваме за најдобри времина... тука сум година дена и знам јас а и многумина околу дека ова не се најдобри времина на форумов а се надевам дека ќе има и подобри од оние претходно затоа што ова сега е ...

И да, толку од мене не се ни обидувам повеќе да насочам внимание на нешто битно затоа што она што е навистина битно како што гледам непрестано се турка под тепик...

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Пошто ти правиш дневни вакви статисики, па знаеш како било, како е сега, ти се молам...
Само уште еден обид за дезинформација и зборење многу кажување малку.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
12. Ве молиме вашите потписи да бидат во најмногу два реда, со големина на буквите (size) = 1, со нормален стил на букви (без bold, italic, underline, strikethrough) и со најмногу 10 големи (capital) букви. Во потписот не смее да се употребуваат бои, слики, емот-икони, како и линкови кон други вебсајтови (освен со дозвола на администраторите на „Црнобело форум“ ).

Дури и модераторите не го почитуваат ова правило, а јас добивам опомнувања за оф топик мислења во тема што нема тема - „Сакам да кажам, сакам да прашам“, за втората опомена си ми е црно - на бело заслужена.
Sarah Mila Kunis Trajche Реми и останатата администрација - чекам одговор.

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Пошто ти правиш дневни вакви статисики, па знаеш како било, како е сега, ти се молам...
Ова нешто закана треба да изгледа ?
Не можеш ти да ме банираш колку што можам јас да избришам кеш и колачина, да сменам ип и да креирам поново ако сакам а очигледно не сакам бидеќи сум упорен да докажам нешто од под тепик...
Моето битисување тука е по моја воља ти ниту си ме натерал да се регистрирам, ниту да пишувам што имам на ум, ниту да пробувам да кренам форумска свест на сите кои ме читале/аат тука или некаде на друго место некогаш, сега или во иднина...
Реченицата на TheCasper дека форумот е приватна сопственост а инволвирањето и пишувањето на форумите е привилегија а не право на членовите очигледно некому му дава премногу самоувереност дека рекламата, серверот, порталот, фб техничката поддршка може да оддржи форумска машинерија на живи суштества кои пишуваат и разменуваат мислења. За ова дека е погрешно може само да погледнете по другите портали кои имаат форум како тие егзистираат со членови и активности на истите.

Поздрав се читаме некогаш...

пс: кајгана е форум кој има портал да не се разбереме погрешно од историски аспек на работите...

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Ова нешто закана треба да изгледа ?
Не можеш ти да ме банираш колку што можам јас да избришам кеш и колачина, да сменам ип и да креирам поново ако сакам а очигледно не сакам бидеќи сум упорен да докажам нешто од под тепик...
Моето битисување тука е по моја воља ти ниту си ме натерал да се регистрирам, ниту да пишувам што имам на ум, ниту да пробувам да кренам форумска свест на сите кои ме читале/аат тука или некаде на друго место некогаш, сега или во иднина...
Стварно не знам кај прочита закана, бан, или нешто слично...
Едноставно ти укажувам дека погрешни ти се тврдењата за статистиките.

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,528
443
Скопје
Мене ова ми изгледа на закана,кога веќе сме кај заканите.
И незнам зашто секогаш мора да се прави споредба Црно-бело форум - Кајгана форум :unsure

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
проштавајте шо ќе се замешам :)
болдираниот дел потсеќа на закана.
Сѐ е до интонацијата, ама кога комуникацијата се сведува само на пишан текст, лесно доаѓа до збунки.
Треба ептенски да се внимава на секоја буква и секој сврзник и секое зборче, за да се избегнат вакви збунки.

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,528
443
Скопје
Сѐ е до интонацијата, ама кога комуникацијата се сведува само на пишан текст, лесно доаѓа до збунки.
Треба ептенски да се внимава на секоја буква и секој сврзник и секое зборче, за да се избегнат вакви збунки.
Само уште еден обид, затоа што во претходните погорни постови неколку пати му повтори дека изнесените мислења му се дезинформации. (само уште една дезинформација плус)

• Ми се допаѓа
Реакции: ipopovski

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Да и јас кога си го препрочитав сеа, забележав дека може да се сфати и како закана.
Муабетот беше дека неговиот пост бил само уште еден обид за дезинформација, а не „само ако дезинформираш уште еднаш ќе видиш убаво...“ :)

• Ми се допаѓа
Реакции: lady_blue