Дали врска на далечина може да успее?

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Па затој и стављам ѓупски слике по форум брат, затој и пишују на дијалект, од муку, од зор, затој што сакам да си га виду сонце мое, фали ми сфак дн да га глеам, сфценце мое оф што ли ми праи ск у момент...

Соу геј нели : ) Епа не сам такф, не сам од тија што плачеф за девојку и љубомориф како болни и си праиф филмови што ли праи овај моја ск у момент, млад сам брат, ке иам врску ја како што ке сакам, мене како ми одговара, и киду сс девојче ако сакам и од Кичево, Берово или Делчево : )
A и побрзо стизам до рекорд од мноо скопјани, нели имаше га муабет док да стигнеш до рекорд ке ти заврши слободна за ЈСП
Абе Легио, ја дувам траву а тебе ти се суши мозак : ) Па бш ти отфара овакфу тему бе луд
Ps. Немој да мислиш дека те вреѓам, такф ми жаргон КУМАНОФСКИ !

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Абе што има везе колко пута недељно се видуев. Ја сс девојку ми не се видују повише од 2 пута недељно па боље функционирамо него некои што се видев свак дн, нема везе тој.

• Ми се допаѓа
Реакции: Vladus and ZmajChe

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Не иди офтопик сс срање видеа брат : ) Барем не на тфоју тему

Него кажи ти што мислиш за сфе овој, имаја ли си девојку од друо село Hahahah шалу се, од друг град
Мислиш ли дека може да успее ?

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Ако функционираше ќе имав Турчинка за жена од Анкара :)
Далеку од очи, далеку од срце. 95% е така. Кога двајца не можат да се видат.....fuck love

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Јас имам пример за тоа како врска може да издржи на далечина. 8 месеци без воопшто телесен контакт. Не изневерив - и сеуште верувам дека ни таа не ме изневери.
Се’ успева доколку имаш разбирање со некого. Се’ успева доколку царува довербата.
Ако таа/тој на секое те прашува „кај си“ „со кого си“ „оти не ми ѕвонеше“ и слично, одма ќе пукне - ама не можеш да се оправдуваш со тоа дека „љубовта на далечина не опстанува“, твојот/вашиот неуспех единствено смееш, и мораш да го препишуваш на твојата/на нејзината недоверба.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
3 месеци одвоени со 4FUN додека бев во Фр. Не беше лесно ,се гледавме на камера,се читавме си праќавме пораки,писма се слушавме на телефон... но најтешко беше кога ќе се видевме на камера а не можевме да се гушнеме... (hug)(hug)(hug)
Но мислам дека донекаде таа далечина направи да бидеме уште поблиски.(inlove)

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
зошто да не може, се' се може ако се сака и ако се знае како треба, на таква врска посесивна љубомора ти е само на одмет и никому не му оди во прилог, треба многу доверба и едноставно не многу замарање, али сепак зависи до самата личност каков си, па така и ќе знаеш дали можеш да функционираш во таква врска.Видувањето секој ден колку што е убаво толку е и штетно за врската.Едно време ќе биде убаво ама после веќе чувствуваш дека си врзан дека немаш простор и ти станува само обврска, не чувствуваш дека имаш потреба да ја видиш таа личност.Затоа треба да се остава малку простор за да почувствуваш дека ти фали близината, 2-3 пати неделно е и повеќе од доволно за добро функционирање на една врска.Добро е секој да си има своја страна, свое време, свој простор, за ко ќе се видиш да ти е убаво и интересно.

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Не иди офтопик сс срање видеа брат : ) Барем не на тфоју тему

Него кажи ти што мислиш за сфе овој, имаја ли си девојку од друо село Hahahah шалу се, од друг град
Мислиш ли дека може да успее ?

може се што се сака се може битна е вољата :pusi

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Ако функционираше ќе имав Турчинка за жена од Анкара :)
Далеку од очи, далеку од срце. 95% е така. Кога двајца не можат да се видат.....fuck love

има една добра турчинка во охрид ;) ако сакаш да запознаеш
права црнка од анадолија :pusi, да се вратам на темава некогаш постои зависи од интензитетот на двајцата колку се загреани

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник