Дали врска на далечина може да успее?

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
види шо разлика било порано девојките чекале цела година додека машкото било во војска денесе на чекаат ни еден месец (facepalm)

Море денес не чекаат ни еден ден. Се смени времето, не е тоа што беше порано. Јас не знам колку би успеало врска на далечина. Успеваат но мал процент.

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
Може да успее, зависи за кого-како.

Ако можеш да издржиш одреден период без некого и да ја истрпиш "болката" бидејќи не можеш да ги допреш, гушнеш, бакнеш.
Ако можеш да се контролираш и да не станеш љубоморен, па да го избуткаш подалеку од себе и да ти раскине.
Ако можеш да се контролираш и да не го задушуваш партнерот со внимание и обсесивно однесување, туку да му дадеш слобода.
Ако не им дозволиш на искушението или притисокот да победат и услееш да останеш верен.

И се разбора ако си доволно зрел и станува збор за вистинска љубов - тогаш може да успее ваквата врска, а и заслужува да успее.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Зависит каква далечина, ако едниот живее во Ново Село а другиот во Мелбурн немат шанси. Сум имал врска со девојка која студираше Бугарија, ама ко заврши и ко дојде во Охрид се скаравме....изгледа навикнати бевме еден без друг:D
И една од кај парвати шо е од селоно и супер функциониравме дур не се здосадивме.:D
Иначе прифаќам врска само во шенген зонава во Европа, мислам дека најдалечно шо би се осмелил би било на 1200 милји:zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Не делат самп 35км ама даваме и двајцата се од себе, се караме и смируваме, но се гура. Велат се се може ако се сака само!

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio

Marchisio

Староседелец
4 јуни 2012
551
902
1,093
разлика СКОПЈЕ - КРУШЕВО огромна на почетокот врската беше интересна на скајп подоцна пекол, тешко успева според мене

• Ми се допаѓа
Реакции: fernandez