За тоа се спроведува темелна истрага да се фатат виновниците.А кажи ми ти мене мисли ли тој монструм на детското право на безгрижност додека го задоволува својот сексуален нагон?Значи тоа може да страда а тој што го злоставувал ќе помине само со некоја година затвор и пак ќе го повтори истото и ќе нанесе болка на друго семејство.Значи да беа мои деца силувани, ја можеби ќе реагирав насилно. Но тоа немаше да го маскирам како правда! Разбираш? Тоа ќе беше фино лепо: одмазда! И има голема разлика помеѓу овие два поима.
Епа тоа е проблемот видиш, никој никогаш не се става во одбрана на тие што се огрешиле од законот. Луѓето реагираат со мржња, со гадење и одма почнуваат да смислуваат што е можно погрозни казни. Без разлика дали се работи за педофилија, убиство, силување итн. Мојот проблем, во случајот е што јас сум згрозен од вашето размислување. Немате никаков концепт на човекови права. Значи, не сме во средниот век, ало! Осудениците не може да се измачуваат, не може да се кастрираат и осакатуваат.
И еве прост пример. Што ако осудите невин човек? Нема да биде прв пат да се деси такво нешто? Како ќе му биде нему надоместена штетата, кога веќе сте направиле нешто што не се враќа назад, без разлика дали е кастрација, смртна казна, психолошко или телесно измачување како што спомна некој пред мене....?
А гледам па ти многуу си паметен некако ...Ја би побарал смртна казна за тие што бараат смрна казна за све и свашта. Претерувате значи.
Брејвик уби 80+ луѓе од кои повеќето беа тинејџери, па пак никому ништо.
Оние ѕверовите егзекутираа 5 наши за Велигден, па пак, најголема казна што им се заканува е доживотен затвор.
А тебе, да ти е*ам паметот, педофилите ти биле проблем, па сакаш смртна казна баш за нив. Оди жити све фрли се во Вардар!
Ја никој начин не придонесувам да се зголеми бројот на педофили. Немој да тропаш глупости!За тоа се спроведува темелна истрага да се фатат виновниците.А кажи ми ти мене мисли ли тој монструм на детското право на безгрижност додека го задоволува својот сексуален нагон?Значи тоа може да страда а тој што го злоставувал ќе помине само со некоја година затвор и пак ќе го повтори истото и ќе нанесе болка на друго семејство.
Поради размислувањето на тие како тебе се повеќе има педофили чиј број се зголемува од ден на ден.
А што би требала да направам? Да прифатам дека педофилија е нормална појава? За мене е тоа грозност би повратила на таа мисла, и доаѓаш ти и ги браниш педофилите? И да би им го направила најлошото сите оние гадни сцени од SAW филмот ни им ги направила на педофилите па нека сум заостаната..Ја не сум арен или тие што бараат средновековни техники на мачење како казна?
Се згадив од постовиве на темава!
Нема проблем бе, сакате смртна казна? Ок, ама вие самите да му ја земете душата. Не некој друг. Сите сте јаки на вилица, ај да ве видам на дело.
Сакате кастрација? Изволте ножот и сечи го!
Менталитетот ви е ист како толпите што палеле вештерки во средновековието. Се натпреварувате кој погрозна казна ќе смисли. Не сте арни бе ало!
Хомосексуалците силуваат? Насилни се ? Го прават тоа со сила ?Ја никој начин не придонесувам да се зголеми бројот на педофили. Немој да тропаш глупости!
Колку и да е темелна и добро спорведена една истрага, постои можност за грешка. Сите што се занимаваат со таа проблематика ќе се согласат со тоа. Ако е така, како ќе оправдаш казна што претпоставува трајна штета за претпоставениот сторител? Никако, ете како. Кога е затворска казна, може барем да се компензира парично и остатокот од животот да надомести колку толку, за тоа време што го изгубил.
Абе и едно друго гледиште.
Хомосексуалците до пред некое време беа гледани како сексуални девијанти, исто како педофилите. Сега дојде време, испадна, хомосексуалноста не е перверзија, туку сосема нормален дел од човековата сексуалност и природа. Денеска нема да гониме кривично хомосексуалци и да бараме кастрација, така? А што ако ја примениме истата логика на педофилите? Што ако нивниот нагон за секс со деца е продукт на нивната природа? Што ако нивниот нагон е нималку поНЕприроден од тој на хомосексуалците?
Кога луд човек ќе убие, не го ставаат во затвор. Викаме тој не знал што прави, не бил способен да се конторлира. Педофилите би спаднале во некоја категорија помеѓу лудите убијци и нормалните. Што значи нивната казна не би требало да биде помала со оглед на нивната природа.
Но тоа е само една теорија.
Но верувам дека ќе се согласите: мотивацијата на педофилот не иста како на убиецот за корист на пример (нешто што редовно се казнува со смртна казна во правосудствата што ја дозволуваат). Мотивот на убиецот е лична корист и делото што го извршил го направил свесно, со план и без никава почит спрема законот и моралот. Неговото дело демонстрира немање почит кон највисоката вредност во едно кривично законодавство: животот. Делото на педофилот е продукт на проблем во неговата психа. Тој се пали на малолетници, што не е нормално.
Зар некој спори всушност дека нешто не е во ред во главата на педофилот?
Како прво поработи на својот начин на изразување и култура.Ја никој начин не придонесувам да се зголеми бројот на педофили. Немој да тропаш глупости!
Колку и да е темелна и добро спорведена една истрага, постои можност за грешка. Сите што се занимаваат со таа проблематика ќе се согласат со тоа. Ако е така, како ќе оправдаш казна што претпоставува трајна штета за претпоставениот сторител? Никако, ете како. Кога е затворска казна, може барем да се компензира парично и остатокот од животот да надомести колку толку, за тоа време што го изгубил.
Абе и едно друго гледиште.
Хомосексуалците до пред некое време беа гледани како сексуални девијанти, исто како педофилите. Сега дојде време, испадна, хомосексуалноста не е перверзија, туку сосема нормален дел од човековата сексуалност и природа. Денеска нема да гониме кривично хомосексуалци и да бараме кастрација, така? А што ако ја примениме истата логика на педофилите? Што ако нивниот нагон за секс со деца е продукт на нивната природа? Што ако нивниот нагон е нималку поНЕприроден од тој на хомосексуалците?
Кога луд човек ќе убие, не го ставаат во затвор. Викаме тој не знал што прави, не бил способен да се конторлира. Педофилите би спаднале во некоја категорија помеѓу лудите убијци и нормалните. Што значи нивната казна не би требало да биде помала со оглед на нивната природа.
Но тоа е само една теорија.
Но верувам дека ќе се согласите: мотивацијата на педофилот не иста како на убиецот за корист на пример (нешто што редовно се казнува со смртна казна во правосудствата што ја дозволуваат). Мотивот на убиецот е лична корист и делото што го извршил го направил свесно, со план и без никава почит спрема законот и моралот. Неговото дело демонстрира немање почит кон највисоката вредност во едно кривично законодавство: животот. Делото на педофилот е продукт на проблем во неговата психа. Тој се пали на малолетници, што не е нормално.
Зар некој спори всушност дека нешто не е во ред во главата на педофилот?
Никој не ти вика дека треба да ја прифатиш педофилијата како нормална појава, туку подобро да размислиш дали суровите казни би имале позитивен ефект...А што би требала да направам? Да прифатам дека педофилија е нормална појава? За мене е тоа грозност би повратила на таа мисла, и доаѓаш ти и ги браниш педофилите? И да би им го направила најлошото сите оние гадни сцени од SAW филмот ни им ги направила на педофилите па нека сум заостаната..
Па види тоа е интересниот дел. Фактички тоа те става во ист кош со оние што тепаат педери.А што би требала да направам? Да прифатам дека педофилија е нормална појава? За мене е тоа грозност би повратила на таа мисла, и доаѓаш ти и ги браниш педофилите? И да би им го направила најлошото сите оние гадни сцени од SAW филмот ни им ги направила на педофилите па нека сум заостаната..