Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
СДК утре голем ден, ауф!
Колку што сакам, толку и не сакам да дојде. :sram

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
СДК трпение спасение. Еден ден се` ќе исплива на површината, било да се валкани гаќи, скинати маици, маски пред распаѓање, стапови за потпирање итн.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Доста... А сепак бев цитиран со аргумент за анализите.
Мхм, јасно де пријателке, во ред е... (wasntme)

Бескраен круг е тоа...
Да,беше цитиран за да не испаднеше дека си изигнориран,но очигледно требало да бидеш :)
Не знаев дека е толкав проблем цитирањето.
Не си прв кој го смета цитирањето за негативна работа,ке си знам за во иднина како ја разбираш таа работа и ке припазам,ти ветувам,доколку пак згрешам ке се извинам.:)
На реторички прашања не знам да одговарам,за нив сум лаик.
Епа јас неможам да те спомнувам а да не ти дадам до знаење дека сум те спомнала,таков ми е принципот.
Спротивното го оставам на аналитичарите на аналитичарите.Тие се добронамерни душички кои работите ги прават на поинаков начин за да не им се види како што тие љубат да кажат,прљавиот веш.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Да,беше цитиран за да не испаднеше дека си изигнориран,но очигледно требало да бидеш :)

Цитиран, по што следеше општо твое размислување за аналитичарите, а никаде одговор на моето едно и единствено прашање. И не, не беше реторичко... Да речеме, иронија на куб? :D
Мy point being, мојот цитат беше искористен само за да протнеш твое размислување, не директно да ми се обратиш мене. Каде тука не бев игнориран, не знам. Не е ни темата сеа тоа, ниту јас доколку не ми одговореше ќе мислев дека сум игнориран.
Но, да се надоврзам на твоето размислување-
Го сметам цитирањето за негативна работа? Хехе, не ти е првпат да ме „етикетираш“ неосновано.
Сум цитирал стопати, ме цитирале стопати, но тоа било конкретно. Некој прашува? Го цитирам и одговарам. Нешто пишувам? Ме цитираат и се надоврзуваат околу ситуацијата, околностите, чувствата. Се жалам? Некој ме смее. Некој бара совет? Го советувам, без да го судам.
Но анализи? Ги имаш насекаде во реалниот живот, ти притребале тука. :nah
Впрочем, мое скромно мислење е дека тука многумина бараат „спас“, односно катче каде можат да „здивнат“ од секојдневните анализи, судења, осудувања, кобења, преколнувања... Та никој не е совршен, нели?
Наше е да им го исполниме тоа.

Во спротивно, кругот ќе продолжи...

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Цитиран, по што следеше општо твое размислување за аналитичарите, а никаде одговор на моето едно и единствено прашање. И не, не беше реторичко... Да речеме, иронија на куб? :D
Мy point being, мојот цитат беше искористен само за да протнеш твое размислување, не директно да ми се обратиш мене. Каде тука не бев игнориран, не знам. Не е ни темата сеа тоа, ниту јас доколку не ми одговореше ќе мислев дека сум игнориран.
Но, да се надоврзам на твоето размислување-
Го сметам цитирањето за негативна работа? Хехе, не ти е првпат да ме „етикетираш“ неосновано.
Сум цитирал стопати, ме цитирале стопати, но тоа било конкретно. Некој прашува? Го цитирам и одговарам. Нешто пишувам? Ме цитираат и се надоврзуваат околу ситуацијата, околностите, чувствата. Се жалам? Некој ме смее. Некој бара совет? Го советувам, без да го судам.
Но анализи? Ги имаш насекаде во реалниот живот, ти притребале тука. :nah
Впрочем, мое скромно мислење е дека тука многумина бараат „спас“, односно катче каде можат да „здивнат“ од секојдневните анализи, судења, осудувања, кобења, преколнувања... Та никој не е совршен, нели?
Наше е да им го исполниме тоа.

Во спротивно, кругот ќе продолжи...
Се согласувам апсолутно со се,само со тоа дека ти имам ставено етикета,не.
Ако некаде сум те нарекла некако,тоа е како вешт ласкач но не сум единствена и не со лоша намера.
Но не од секого исто ги свакаме работите нели?Така ни одговара најверојатно. :)
Наброја неколку потребни ситуации за цитирање,една од тие набројани беше и мојата намера,без трошка лоша намера.
Но си ја свати баш како што тебе ти одговараше,без разлика што јас ти образложив конкретно.
Баш заради тоа реков дека ке припазам за во иднина,а етикетата сам си ја одреди.
Ако ни сметаат конструктивните критики,без разлика дали позитивни или негативни зошто сме тогаш на форумот ако не само за флертување:)
Повеке пати скоро сите образложуваме дека ова ни е прибежиште од било што ви реалниот живот,а го избегнуваме фактот дека и ова е дел од животот.
Овде бараме совети,препораки за книги,филмови,доедукација за одредени работи црпејки ги од луге кои се овде присутни а веке го искусиле тоа,и каде го рефлектираме сето тоа ако не во реалниот живот.
Пријатен ден пријателе.
Сепак се сведуваме на она дека сум згрешила што сум исцитирала.Пак се извинувам без трошка иронија а ти користи ја кога ме цитираш,мене не ми смета.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and Nighty

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Се согласувам апсолутно со се,само со тоа дека ти имам ставено етикета,не.
Ако некаде сум те нарекла некако,тоа е како вешт ласкач но не сум единствена и не со лоша намера.
Но не од секого исто ги свакаме работите нели?Така ни одговара најверојатно. :)
Наброја неколку потребни ситуации за цитирање,една од тие набројани беше и мојата намера,без трошка лоша намера.
Но си ја свати баш како што тебе ти одговараше,без разлика што јас ти образложив конкретно.
Баш заради тоа реков дека ке припазам за во иднина,а етикетата сам си ја одреди.
Ако ни сметаат конструктивните критики,без разлика дали позитивни или негативни зошто сме тогаш на форумот ако не само за флертување:)
Повеке пати скоро сите образложуваме дека ова ни е прибежиште од било што ви реалниот живот,а го избегнуваме фактот дека и ова е дел од животот.
Овде бараме совети,препораки за книги,филмови,доедукација за одредени работи црпејки ги од луге кои се овде присутни а веке го искусиле тоа,и каде го рефлектираме сето тоа ако не во реалниот живот.
Пријатен ден пријателе.
Сепак се сведуваме на она дека сум згрешила што сум исцитирала.Пак се извинувам без трошка иронија а то користи ја кога ме цитираш,мене не ми смета.:)

Остани недела дена без интернет, па ќе видиш каков живот ти е форумов. :zelen
Е, пријателке, за вакви цитати зборувам... Оние што шират позитивна атмосфера, или барем се обидуваат. Дали во мојот одговор гледаш некаде флертување, или иронија? Не, нели? Но ништо не ти судам, ниту (ин)директно ти го раздлабувам карактерот и те анализирам. :)

Поправете ме ако грешам, но на форумов имаше обид да се отвори тема за анализа на членови. Мислам дека 2-3 дена не поминаа, а темата неславно пропадна (пак велам да ме поправите ако грешам, во кој случај и целава моја дебата пропаѓа во вода :zelen). Toa укажува на мнозинското размислување околу потребата некој да се анализира. :/

А за заклучокот околу цитирањето, сама си го донесе, и тука нема што да ти навлегувам.
Нема потреба од извинување. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin
Статус
Затворена за нови мислења.