Гледам кој од кој поголем препишувач.
Јас во основно не препишував бидејки ги гледав сите препишуваа од мали ливчиња, со микроскопски букви, а јас не можев да гледам поради проблеми со видот. И така, си учев се дома...
Ама во средно ја свртев политиката. Јас, дечки, препишувам на крупно. Тоа значи А4 формат или тетратка. Треќе нема.
Препишувам на историја, географија, билогија, музичко, физика, хемија... Секој предмет кој бара дефиниција.
И си пишувам јас на голем лист се што се претпоставува дека ќе има, листот под клупа и на час само си го поттргнувам и си потчитнувам. Седам на прва и никогаш не се сумља во мене зашто онака усно си знам.
Македонски си го носам листот колку за потсетување, ама не препишувам зашто се договараме која тема да биде и тој состав си го учам. Ама граматика, морфологија, дефиниции, примери, тетратката под клупа и средена работа.
Досега не ме фатиле, фала Богу. Еве денес, правевме тест музичко и се си препишав. Да напоменам дека професорот е многу строг и секое шушкање за него е препишување. Дали ми прогледува низ прсти или јас сум добро уходана во препишувањето, не знам... Битно е дека секогаш ми успева.
И да надополнам: за да не си сумлив многу е важно како се однесуваш додека препишуваш!