Минато или иднина?

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Само бебиња немаф минато : )
И ја би избраја иднину, идемо даљееееееее, нема назаддд, готоо
Али чат пат сакам да заврату некој момент од минато, поноо да ми се деси нешто што било толко јако и никад нема да га забрау
или па нешто да испрау што криволински биднало, aaaaaaaaa за иднину што ке ми се деси ама ич не ми гајле
мрзу да ми глеа некој и да ми предвиди дешафке у иднину, а колко е сфе тој тачнп што предвидуеф неам појма, нејќу ни да знам

• Ми се допаѓа
Реакции: elizabetta and Сара.13

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
ја бирам иднината одново и одново секогаш во животов...не дека немам убави спомени од минатото али има и работи кои сакам да ги заборавам, а неможам ако постојано се навраќам на нив.
нема потреба да се враќаме во минатото за да ги проживуваме повторно тие убави моменти, доволно е цврсто да живееме во сегашноста, свесни дека она што било неможе да е врати али може да се памти цел живот, може дури и да се надоградува..

A иднината, не несакам да ја знаам..зошто да живеам досаден живот во кој ќе знам утре што ќе ми се случи, зарем не е подобро да бидам во исчекување? да се трудам за некои работи иако не го знам крајниот исход...тоа е таа возбуда, мистерија,енигма која ни треба во животов за да не бидеме монотони..

Секогаш сум ЗА иднината и за тоа дека треба да гледаме напред, а она што било да остане само спомен без разлика дали е добар или лош, сепак сме само луѓе :)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Ryze

Истакнат Член
13 октомври 2012
39
20
108
In the middle of nowhere
На темава само сакам да кажам СЕГАШНОСТ, бидејќи само сегашноста можеш да ја контролираш и со тоа да ја правиш поубава. А секако со светли погледи кон иднината. И не може да не се одговара со сегашноста. Бидејки сакате да не го одговорите тоа што е најубаво... Промашена ствар!

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
На темава само сакам да кажам СЕГАШНОСТ, бидејќи само сегашноста можеш да ја контролираш и со тоа да ја правиш поубава. А секако со светли погледи кон иднината. И не може да не се одговара со сегашноста. Бидејки сакате да не го одговорите тоа што е најубаво... Промашена ствар!
Да, живееме во сегашноста , но не се живее ОД сегашноста. Ако немаш планови, на долг рок, џабе.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Да, живееме во сегашноста , но не се живее ОД сегашноста. Ако немаш планови, на долг рок, џабе.
Тоа што тој го спомнува во филизофијата постои како правец - Егзистенционализам, или па алудира на тоа. Веруј има луѓе (најчесто поради разочараност) кои го прифаќаат овој правец, правејќи околината да биде опустошена од нивните постапки. They just don`t care. Ама тоа е фаза у животу.
(шо тропам коа омилен ти беше Странецот на Ками) :)))

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Тоа што тој го спомнува во филизофијата постои како правец - Егзистенционализам, или па алудира на тоа. Веруј има луѓе (најчесто поради разочараност) кои го прифаќаат овој правец, правејќи околината да биде опустошена од нивните постапки. They just don`t care. Ама тоа е фаза у животу.
(шо тропам коа омилен ти беше Странецот на Ками) :)))
Да, ама лично јас сметам дека е тоа апсурдно. YOLO и таквите глупости.
П.С Добра книга ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Да, ама лично јас сметам дека е тоа апсурдно. YOLO и таквите глупости.
П.С Добра книга ;)
Не е апсурдно кога веќе постои, и некогаш психата бара еден вид на такво прибежиште. Апсурдно би било да се живее константно така. Што е да се рече невозможно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
и давам предност на иднината...минатото си е минато..свршено не повторливо време во кое ништо нема да промениме вртејќи се наназад освен бенефитот е научените лекции кои овозможуваат убаво градење на иднината...
но сепак времето поминато во убави моменти секогаш ќе си ги чуваме во срцето како спомени,без разлика во кое поле од животот...