Минато или иднина?

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
она што сум јас денес сум благодарение на моето минато и она што таму останало.сите мои постапки резултирале со мојата денешна појава.
се што знам, знам поради некои грешки, сето тоа е искуство.
но не сакам да се враќам, никогаш не би се вратила, целам кон напред, оставам се зад мене и ја живеам сегашноста со цел да си создадам подобра иднина.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos and Aquarius

PUTiN

Нов член
5 февруари 2013
10
8
3
Да можам да го вратам минатото би се вратил само на некои моменти да се поправам себеси во нив или да поправам некои други луѓе што направиле некои грешки, но сепакја бирам иднината иако живеам за ДЕНЕС а не гледам за утре и не правам планови. Минатото неможе да се врати тоа е факт, али се надеваме дека во иднината ке ги поправиме некои грешки од минатото.

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Која е целта да се враќаме во минатото?
Да поправиме некои грешки,да кажеме нешто што сме го премолчале,да реализираме можеби некој сон кој веќе ни изгледа недостижен.
Тоа би ни го променило целиот тек на животот,и како што кажаа многумина не би биле тоа што сме денес.
Си го сакам моето минато заедно со сите мои грешки,падови,неуспеси и тажни моменти,бидејќи покрај нив научив да ја ценам
среќата,љубовта и саканите околу мене.
А иднината не би сакала да ја знам однапред било да е добра или лоша,затоа што знам дека тоа потсвесно ќе ми влијае и би била во постојано исчекување.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Не би сакала да се навраќам наназад,кон минатото. Убаво ми е во моментов и живеам за уште поубава иднина.
Кога би имала можност попрво би се вратила во минатото, би променила некои работи, некои ситуации, некои кажани зборови, некои неискажани зборови,некои постапки... но судбината така сакала да биде,и така и ќе си остане. Не велам дека се плашам од минатото или дека не го сакам. Всушност секој изминат ден,утредента веќе е минато.
Никогаш не ме интересирале оние гледачи на гравчиња,тарот карти,натални карти или што ли уште не ,кои ја предвидуваат иднината,демек. Прво, не би отишла кај некој таков, од причина што не им верувам, а второ, не би сакала да се почуствувам лошо од тоа што ќе ми го кажат, колку и да не им верувам се работи за мојот живот па сигурно ќе се запрашам колку има вистина во тоа.
И да постои друг начин на дознавање на мојата иднина, не сакам да го употребам, сакам постепено да ми се случуваат нови работи во животот.
Помеѓу двете,ја избирам иднината,затоа што неа самите можеме да си ја искреираме,а во минатото не можеме да се вратиме и да ги смениме работите,така како што останале.
you were sayin` ?

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos and melpomena

Мирче_мкД

Истакнат Член
25 јуни 2012
173
121
343
31
Па како и повеќето, иднина дефинитивно, и тоа шо подалечна. Има некои стварно добри настани од минатото на кои сум сакал да бидам дел од нив, ама подобро да сум некаде во иднината и да знам шо се случувало порано , отколку да немам претстава што носат годините шо следуваат. Меѓу другото животниот век на човекот со сигурност ќе биде барем дупло поголем од сегашниот..

Keepitreal

Полноправен Член
3 мај 2013
78
38
18
Колку и да сакаме да се помириме фактот е тој. Нема иднина без минато, и обратно.