Минато или иднина?

crvenkapa

Староседелец
15 јануари 2013
235
593
1,093
Иднина..оти ако се вратам во минатото, можеби ќе ги поправам старите грешки..но сигурно ќе направам нови..

Just Perfect

Активен Член
3 април 2013
137
120
43
:unsureуф..ова е баш тешко да се одговори...
минато како би ги попрвила грешките можеби?
Но што ако ги поправам ...Најверојатно нема да бидам она што сум денес...
Како би имала самодоверба и би знаела како да постапам во дадена ситуација кога не би го имала претходното искуство??
:nah

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Не би сакала да се навраќам наназад,кон минатото. Убаво ми е во моментов и живеам за уште поубава иднина.
Кога би имала можност попрво би се вратила во минатото, би променила некои работи, некои ситуации, некои кажани зборови, некои неискажани зборови,некои постапки... но судбината така сакала да биде,и така и ќе си остане. Не велам дека се плашам од минатото или дека не го сакам. Всушност секој изминат ден,утредента веќе е минато.
Никогаш не ме интересирале оние гледачи на гравчиња,тарот карти,натални карти или што ли уште не ,кои ја предвидуваат иднината,демек. Прво, не би отишла кај некој таков, од причина што не им верувам, а второ, не би сакала да се почуствувам лошо од тоа што ќе ми го кажат, колку и да не им верувам се работи за мојот живот па сигурно ќе се запрашам колку има вистина во тоа.
И да постои друг начин на дознавање на мојата иднина, не сакам да го употребам, сакам постепено да ми се случуваат нови работи во животот.
Помеѓу двете,ја избирам иднината,затоа што неа самите можеме да си ја искреираме,а во минатото не можеме да се вратиме и да ги смениме работите,така како што останале.

Simplicity

Нов член
3 април 2013
9
17
3
Поголемиот дел би ја одбрале иднината,во надеж на подобро.
Минатото не би го менувала,сите тие работи што ми се случиле,ме направиле она што сум денес.
No regrets.
Знам што сакам во иднината,но би ја одбрала сегашноста.

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Не би сакала да се враќам во минатото, зошто сите тие грешни и точни работи направени, ме направиле она што сум денес. Мислам дека се си има своја причина и дека се ќе си носи своја заслуга. Затоа би одбрала иднина, но сепак пред се сегашност.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Dionaeam

Полноправен Член
20 јуни 2013
33
69
18
Незнам по која логика тргнувате кон ваква компарација :^). По дифолт повторно се враќаме тука, нели ? да не ги девалвирам туѓите фантазии но според мене ваквото размислување е сосема контрадикторно и глупо. Само човек кој се карактеризира како тежок емотивец постојано може да се навраќа (читај; живее) во минатото, човек без морал и идеализација кон сегашноста и иднината, особина која ми е одбивна по секоја цена.

Конкретно, let see what the future holds. :)

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Иднина дефинитивно без размислување.
Зошто да се враќам на минатото ? Тоа ти е исто како прочитаната книга, повторно и повторно да ја читаш. Во минатото сум имала и убави, незаборавни настани, исполнети со многу среќни моменти, љубов, лудори, и исто така и не убави и незаборавни моменти од тој аспект и одредени личности кои сум ги запознала во минатото останале во минатото, немаат можност да бидат дел од мојата иднина, ниту пак јас сакам да бидат дел од мојата иднина.
Минатото го оставив зад себе, ги оставив лузните зад моите стапалки. Решена сум да се фокусирам на иднината, со нови успеси, почетоци, познанаства. И не се каам за минатото, бидејќи благодарение на одредени моменти и личности, станав личност како што сум сега, цврста и стабилна личност.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник