10ти декември. да ти се м*чам во зимата. Фин ден на работа. Нервирање на колешки, ова она...рмбање за сите пари. некои гости ќе иделе од Англија. Ми дадоа некој батка (+25 г.) од новите - тие што ги плаќа државата (пратиканти, курсисти). Таква флегма од човек не сум видел одамна. Можеби не сум совршен работник, ама овој беше катастрофа. Едно време: мене к*р ме боли за работата. За ваква работа можев да најдам и на друго место. Јас за оваа работа би се нафатил ако даваат 500 евра. Ми скисна едно време и му реков:
Брату не земам јас 5000 ко тебе. Зедов 11700 за октомври, ама газот ми падна со 29 работни дена. Ти во сабота и недела спиеш, јас станувам во 5 без 15, секој ден. Ако си барал некоја работа немаше да дојдиш овде да бидиш курсист. Ако сакаш оди кај шеф ти кој те прати кај нас на помош и речи му не ми се работи. Верувај ми, има илјадници во Прилеп кој би работеле нешто, наместо да кукаат.
Начисто ми се здосади од вакви. Во договорот убаво пишува, доколку нема работа на работното место на кое работиш, можеш да бидеш распределен на друго работно место.
-------------
Остај тоа. Лесно се нервирам. За глупости. Главава ми шиба. Ми иди да фатам у пм. Се колнам себеси што не заминав Романија на времето.
Фак Лоџик. бегај од Македонија и спасувај се.