имаш поназад од Илија .. истото.
јас сега на нет го читав и го постирав, не ни видов која дата е издадено ова ...
имаш поназад од Илија .. истото.
Кислородот не може да се види, но може да се измери неговото присуство, можеш ли ти да го измериш Бог или да дадеш некаков доказ за неговото постоење? Не, значи лоша споредба. Друга работа, на атеистите не им треба книга за да заклучат дека педофилијата или силувањето се погрешни, на пример. Они се раководат по свој морален кодекс, а ти запрашај се дали си морален во вистинска смисла на зборот ако твојата моралност се базира врз страв од некој невидлив брадоња горе на небото.Добрината на еден човек произлегува од неговата верба спрема нешто.Религијата ни претставува еден патоказ кон она моралното,етичко.Значи не ми е јасно како некој може да не верува во ништо,т.е. да западне во атеизмот.Оној кој не верува во ништо,не чувствува никакви морални обрски спрема друг човек,јас така го сваќам тоа.Воздухот сме го виделе!?Не..но тоа не значи дека не постои...Сите оние кои придонеле за развојот на човековиот свет,т.е. за модерната технолошка денешнина имале многу голема религија спрема некое божество како на пример Ајнштајн,Тесла итн.
Бог рече и ти го слушна, и ни се обрати нас, така?бог вели дека кога ќе умрете ќе го видите синот човечки како седи во царството свое и ќе поверувате но ќе биде доцна.Како што ѓаволот го искушувал Бог ќе ти ги дадам сите царства и богаства на земјата бидејки се мои само ако ми се поклониш па така е исто и со атеистите.