Сите разговори помеѓу сите членови што се препукуваат/молат/лижат/плукаат преку профил и приватни пораки.Saladin
да не бидам таму офф топик ке продолжам во сакам да кажам-да прашам,па ако некој смета дека и овде се офф топик нека повели нека избрише.
Што подразбираш под прљав веш?
За приватните пораки незнам,ниту пак сакам да знам.Сите разговори помеѓу сите членови што се препукуваат/молат/лижат/плукаат преку профил и приватни пораки.
тројкаИ јас Мартине, и јас Јака е јака
Незнам зошто,но кога те читам,секогаш како да читам дека се опишуваш самиот себеси баш каков што си,со се прљав веш како што ти љубиш да кажеш,а не онаков каков што пробуваш да ни кажеш со зборови дека уствари си.Ах мелпомено.... Штом така сметаш, дека администрацијата е виновна за многу работи, не знам тогаш зошто пробуваш да исправаш криви дрини на форум.
Да ти појаснам. секаде имало неправди, не само тука. Во реален живот можам колку сакаш да ти наредам, но сметам дека ти си повеќе упатена во тоа.
Зошто да си правиш црно лице, зошто да поттикнуваш негативни препукувања (ако не ти, тогаш твоето другарче), зошто? Искрено кога се зачлени беше супер, супер беше и после 2-3 месеци. Проблемот настана кога почнуваше да ги етикетираш тука членовите, не директно, но доста подмукло и со зла намера. Што ти има(ме) ние згрешено за да почнеш да ги заматуваш водите? интересно ти беше тогаш? Демел ќе правиме сеа овој овака оној онака па ќе обелоденуваме?
Сеа демек ќе речеш па виртуелно место е, форум е, треба да се пошегува човек. Е па знаеш добро дека некои шеги не им е место - може сосема поразлично да се протолкуваат. Со тоа и ти и јас и сите стануваме контрадикторни, демек - што фактор ќе ми е форумот/форум е ова, не реален свет. А сепак не трпиш неправди исто како што јас не трпамтикетирања. Но добро. Се десија пак куршлузи, добија некои бан (иако според мене требаше сите да го добиеме). И пишав после тоа на темава дека време е да се почне одново. Но тебе изгледа ти беше интересно, па ај ќе удриме, ќе ставаме сол на незараснати рани за да човекот се испуца и со тоа ќе си го полнеме егото, ќе изиграваме сеа жртвено јагне до даске ако треба. И би така.... И гледај на што се сведе работава? Едни против други, администрација „неспособна демек“. Море коа ќе се сетам на времето за вакви ствари летаа глави перманентно, што од едната што од другата страна. Ама пак ќе кажам политика на Администрација никад не ме интересирало и нема да ме интересира. Јас си се придржувам на правилата (кога работите се во рамките на нормалата), а кога е вонредна ситуација не штедам онаму каде сметам дека е потребно.
Мелпомена, те сметам како постара и позрела личност да бидеш барем коректна со правилникот, каде сите ние тука пробуваме да бидеме.
Поздрав и секое добро
Тие со ван милион користат е-банкингКоја атмосфера луѓе...си чекаш во редот во банка кој е 400 километри долг (пензите денес стигнале), и осеќаш парфеми од кромид, ракија, лук и ред тукви такви ароматизирани ствари...а јас пак пред да одам се напрскав со ван милион, и едно време кога ми текна, толку засрамен се почувствував- помислив дека им смрдам
не сум јас по компјутериве...а тој од брат ми е, јас џоб користам, и сега специјално со него се напрскав дека кредит барав...да ме мислат господин.Тие со ван милион користат е-банкинг
Чекај, од една страна бараш дискусија на ниво, од друга страна пробуваш сега да вадиш аргументи демек се` е субјективно. Не сакам да се навраќам во твоето претходен пост ти самата спомна -Незнам зошто,но кога те читам,секогаш како да читам дека се опишуваш самиот себеси баш каков што си,со се прљав веш како што ти љубиш да кажеш,а не онаков каков што пробуваш да ни кажеш со зборови дека уствари си.
Каков си таков си,кај што ми се допага твоето размислување за некој дискусија тоа го покажувам,каде што не ми се допага истото го правам.
Проблемите е најлесно да ги наметниме дека некој друг ни ги направил,тешко е човек да се погледне самиот себе си без огледало.
Не е работава да обелоденуваме,но не е работа ни да подбуцнуваме и се прикриваме.
Извини ме но подмуклото не е моја особина.
Мојата намера штом тебе ти изгледа како зла неможам да се спротивставувам на тоа.На сите нас не ни изледаат сите работи исти.Сите очи различо гледаат.
Никаде не напишав дека администрација е неспособна,тоа ти го измисли.
Ке те замолам да не ми ги вадиш од контекст муабетите,но нема да ми смета и да не го прифатиш моето замолување,едноставно текстовите си стојат и кој сака ке си прочита кој што има напишано,единствено само ако некој не ги избрише на начин за да изгледаат поинаку.
Ама како што ти посочив погоре, не ме интересира политиката на администрацијата и ако утре/задутре ме банира, ќе си го одлежам банот, без никакви молења/плачења. Тоа што не поднесувам е етикетирање, кое и во овој пост ти пробуваш да го вметнеш. И не само кај мене. Кај сите кои сметаш дека се чувствителни на тоа.Кога веке администрација на некого реагира за некои работи а на некого не,односно,кога одредени постови на членови кои почнуваат расправии(а не дискусии) и тоа со директни навреди само им се бришат без да се опоменат,имам право и јас а и сите членови да се снајдиме како да ги обелодениме некои работи кои се прикриени.