Атеизам (генерална дискусија)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
1.Можеби ти велиш дека е свеста,но не е,бидејки што е поголемо од свеста и што владее повеке!?СВЕТИОТ ДУХ.

2.Им се дерел?првпат слушам!Тој израснал како сите нас бил нормално бебе тинејџер итн но тој немал нешто што ние го имаме тоа е гревот бидејки е син на безгрешниот Бог.

3.Незначи дека ако е еден против сто тој едниот греши ;)

4.Да постои.ако не си знаел сега знаеш!Мене ако ме стават лекар има и некој поголем од мене лекарот над лекарите.Треба да се родиш наново но не повторно да се вратиш во утробата на својата мајка туку преку светиот дух прочитај горе не напишав да се испоубијат.

5.Па ако си го предал веќе животот на Исус треба по божјите стандарди (заповеди) да се однесуваш.Не според една од 1-те Божји заповеди ние не треба да си го замислуваме Бог и да правиме слики.А за металот исто така првпат слушам но не се ни интересирам за сатаната бидејки го молам Бог да ја држи сатаната подалеку од мене.

2.Не ме ни сфати што кажав погоре, океј нема врска.

3.Незнаеш тоа дали е така. Можеби греши, од кај си сигурна ? Кога 99 се за а 1 против, кој победува ?

4.Не, не постои. Твојата глава мисли дека постои, и разумот твој. Оди прашај си некој поп во црква или нешто слично, и кажи им за ова, сигурен сум дека ќе ти се исмеат во фаца.

5.Добро, не ми е јасно бе, ако е Исус бог, кој бил Бог пред него ?

And there you go ladies and gentleman... Кога разговарам со верник се чуствувам како да зборувам со ѕид, без разлика дали во живо или на форум. Предноста во живо е што ме гледа, ме прави будала, и на крај незнам кој кого повеќе истролал.
Да .. секогаш е така

Selene мислам дека нема да добиеш одговор у скоро време :D

lolypop

Нов член
24 ноември 2012
6
2
1
А вака едно антрополошко прашање... Ако не "грешиме" како ќе се размножуваме? Заради тоа што не сме сите моми Марии па Светиот дух да не ополоди... Ако не грешиме светот ќе доживее апокалипса, мислам деца од 1во одделение го знаат ова.

Ај вака јас како љубител на хуманата генетика, ќе те замолам да ми објасниш како е наследна болест гревот. Мислам, како се пренесува, автосомно, рецесивно...? На кој хромозом е?

too-stupid-to-understand-science-try-religion-856499612-800x800.jpg
Вака..гревот е болест која не се лекува со лекови,таблети и др туку само преку вера во светиот дух за појасно да ти биде земи библија читај бидејки е многу не можам и да сакам да објаснувам се разбира ако ти сакаш да читаш не те тера никој.Се е последица на гревот.секако дека се чудиш но еве пример ке ти кажам
Ева и Адам згрешија како последица од гревот тие беа исфрлени од Ененската градина.
Исто така и светот греши па затоа и се оние цунами во...(не ми текнуе кај беа)
Секојдневно дознаваме како некој добар човек умрел во сообраќајна или од некој редок вид на рак.се е последица на гревот.
Не сме толку глупави за да неможеме да разбереме толку просто и едноставно нешто сепак тоа е болест која може само да ја излекува исус бидејки тој плати за тоа на крстот и е во срцето и душата.би сакала да ги кажам нешто повеќе ако сакаш да ме прашаш но во порака тука не можам ногу е ок?

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Вака..гревот е болест која не се лекува со лекови,таблети и др туку само преку вера во светиот дух за појасно да ти биде земи библија читај бидејки е многу не можам и да сакам да објаснувам се разбира ако ти сакаш да читаш не те тера никој.Се е последица на гревот.секако дека се чудиш но еве пример ке ти кажам
Ева и Адам згрешија како последица од гревот тие беа исфрлени од Ененската градина.
Секојдневно дознаваме како некој добар човек умрел во сообраќајна или од некој редок вид на рак.се е последица на гревот.
Не сме толку глупави за да неможеме да разбереме толку просто и едноставно нешто сепак тоа е болест која може само да ја излекува исус бидејки тој плати за тоа на крстот и е во срцето и душата.би сакала да ги кажам нешто повеќе ако сакаш да ме прашаш но во порака тука не можам ногу е ок?

Зошто згрешија ? Нели требаше тие да бидат совршените суштества ? Нели Бог е семоќен ? Зошто згрешиле ако тој е семоќен ? Нели требало да знае дека ќе згрешат и да ги спречи ?
Цунамите си се природни појави, не ги создаваш ти, не ги создавам јас, не ги создава твојот бог. Истото е и со врнежите од дожд, снег итн итн.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103

болд 1: Сум ја прочитала Библијата, затоа те прашувам, затоа што јас нигде не сретнав дека гревот го опишува како наследна болест некој. Мислам дека тогаш терминот наследна болест не ни постоел, воведен е подоцна surprise surprise by научници.

Дообјасни, сигурна сум дека темата тоа ќе ја збогати со факти.

Болд 2: Јас па мислев ракот е полигенетско заболување, мутација на човековите клетки.

И според тебе, ние идниве научници да ја откажеме нашата работа, кога ни ќе ни дојдат болни луѓе да им речеме, грешен си, си грешел ти, твоите грешеле, нивните, гревception... I mean fuck medicine, ко си грешел ќе умреш сега. Која е логигата ако некој што преповеда добро казнува? Нели треба ако не правиш никакво зло да не си казнет. Еве според тебе добрите луѓе што заболеле се казнети. Fuck logic, right?

lolypop

Нов член
24 ноември 2012
6
2
1
2.Не ме ни сфати што кажав погоре, океј нема врска.

3.Незнаеш тоа дали е така. Можеби греши, од кај си сигурна ? Кога 99 се за а 1 против, кој победува ?

4.Не, не постои. Твојата глава мисли дека постои, и разумот твој. Оди прашај си некој поп во црква или нешто слично, и кажи им за ова, сигурен сум дека ќе ти се исмеат во фаца.

5.Добро, не ми е јасно бе, ако е Исус бог, кој бил Бог пред него ?

Да .. секогаш е така

Selene мислам дека нема да добиеш одговор у скоро време :D
Господ е семоќен и ако сака може и тие 99 ако грешат да бидат заедно со тој едниот.Божја е Вољата.
Да постои епа и попот ако е само за кило зејтин шо му го носат старите баби секако дека ке се исмее како што пред некое време одам у продавница и го гледам еден поп у црковна облека облечен и и вели на продавачката за цигари но ако е некој спротивен на веќе наведениот тогаш сигурно нема да ми се исмее во лице.
Па Исус бил одсекогаш.Тој пред да дојде на земјата бил во рајот со својот татко но Бог решил да го испрати на земјата за нас !!!!!

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
абе седи бе. Бил отсекогаш. Хаха. Си вика чеееј да виам доле на земјата шо има досадно е тука напаање нема компјутерот, па доле да потепам време.
Не ми одговори на нешто друго погоре.
Ќе го спомнам Тоше. Според тебе тие што грешат, прават сообраќајки лево десно. Тоше колку што знам што слушав по вести, се грижеше за болните, правеше хуманитарни акции со цел да помогне, и умре на 26 години. И ? КАј е неговиот грев тука ? Познавам луѓе што се 1024 пати поголеми идиоти од него, кои деца тепаа по улица, маваа со се и свашта и имаат моментално по 80 години, па ништо не му е, ко новороденчиња се. Ај објасни го ова ?

Тој твојот Бог, кога ќе го видам со сопствени очи, тогаш ќе верувам дека постои. Некој да ми соли памет, не фала.
Срцето не е коска или нешто слично, срцето е мускул = не се крши.

lolypop

Нов член
24 ноември 2012
6
2
1
болд 1: Сум ја прочитала Библијата, затоа те прашувам, затоа што јас нигде не сретнав дека гревот го опишува како наследна болест некој. Мислам дека тогаш терминот наследна болест не ни постоел, воведен е подоцна surprise surprise by научници.

Дообјасни, сигурна сум дека темата тоа ќе ја збогати со факти.

Болд 2: Јас па мислев ракот е полигенетско заболување, мутација на човековите клетки.

И според тебе, ние идниве научници да ја откажеме нашата работа, кога ни ќе ни дојдат болни луѓе да им речеме, грешен си, си грешел ти, твоите грешеле, нивните, гревception... I mean fuck medicine, ко си грешел ќе умреш сега. Која е логигата ако некој што преповеда добро казнува? Нели треба ако не правиш никакво зло да не си казнет. Еве според тебе добрите луѓе што заболеле се казнети. Fuck logic, right?

ЗАШТО СИТЕ ЗГРЕШИЈА И СЕ ЛИШЕНИ ОД БОЖЈАТА СЛАВА.стих од библијата
можеби не пишува дека е наследна болест но како ке дефинираш `адам и ева згрешија потоа и нивните деца се родија грешни и нивните внуци и нивнинте правнуци и нивните пра пра...пра внуци`???Докторите ја лекуваат физичката болест на пациентите а Бог психичката.Доктор не може да лекува скршено срцено Бог,даЗашто Бог кажа дека сите згрешија и се лишени од Божјата слава тоа значи дека сите се грешни и нема таков кој не направил никакво зло (едно бебе можеби не направило никакво зло но тоа бебе го има гревот од своите родители)!!!!

lolypop

Нов член
24 ноември 2012
6
2
1
абе седи бе. Бил отсекогаш. Хаха. Си вика чеееј да виам доле на земјата шо има досадно е тука напаање нема компјутерот, па доле да потепам време.
Не ми одговори на нешто друго погоре.
Ќе го спомнам Тоше. Според тебе тие што грешат, прават сообраќајки лево десно. Тоше колку што знам што слушав по вести, се грижеше за болните, правеше хуманитарни акции со цел да помогне, и умре на 26 години. И ? КАј е неговиот грев тука ? Познавам луѓе што се 1024 пати поголеми идиоти од него, кои деца тепаа по улица, маваа со се и свашта и имаат моментално по 80 години, па ништо не му е, ко новороденчиња се. Ај објасни го ова ?

Тој твојот Бог, кога ќе го видам со сопствени очи, тогаш ќе верувам дека постои. Некој да ми соли памет, не фала.
Срцето не е коска или нешто слично, срцето е мускул = не се крши.
Епа никогаш не го знаеме Божјот план тој знае што е најусправно бидејки ако тоше уме на 26 години Богнаправил така бидејки знаел дека е најдобро така но им дава време на тие криминалците луѓе кои се 1024 пати полоши од него Бог исто така има причина за тоа која ние не ја знаеме.А ти,...ке го видеш Бог..да..но ке биде предоцна..на судниот ден!!!!

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Епа никогаш не го знаеме Божјот план тој знае што е најусправно бидејки ако тоше уме на 26 години Богнаправил така бидејки знаел дека е најдобро така но им дава време на тие криминалците луѓе кои се 1024 пати полоши од него Бог исто така има причина за тоа која ние не ја знаеме.А ти,...ке го видеш Бог..да..но ке биде предоцна..на судниот ден!!!!
Wiiiiiiiiiiiiiiii I can't wait (happy)

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Ќе оставам неколку прашања и сакам некој верник да ми ги одговори..
1. Зошто после операција се заблагодарувате на господ што ве спасил а потоа се заблагодарувате на докторт? ако тој бог бил толку добар нели вие немаше да бидите таму зашто немаше да сте болни?
2. зошто во библијата се спомнати сите животни и човекот како креации на бог а не се спомнати диносаурусите за кои очигледно постојат научни докази дека постоеле? дали тоа се должи на фактот дека луѓето кои ја пишувале библијата не знаеле дека некогаш постоеле диносауруси, не знаел тој што се претставувал како бог што докажува дека религијата е измислена?
3. Дали ја знаете бројкаат на војни посебно на жртви на труењето на религијата а да не го спомнувам технолошкото заостанување поради таа религија?

сакам јасен и гласен одговор на прашањата !!!!