Јас морам да одам против на се' кажаното. Секогаш одам на тоа да се изразам во тоа што го правам никогаш да се натпреварувам, и не ми е јасно како тоа е спротивно на ,,моите гени". Дали е потребно да се натпреваруваме, и дали ни е потребна таа диференцијација на победници и губитници и тоа кој е подобар? Јас искрено не ја разбирам нелогичната спротиставеност на тоа ,,Не ми е гајле што мислат луѓето за мене" и натпреварувањето. Па со кого се натпреваруваме за да се докажеме? Со самите себе? Со останатите, секако. Јас ете мразам да се натпреварувам во било која сфера во животот, и одма се повлекувам штом намирисам натпревар. И да, сето тоа не укажува на тоа дека не сум егоистична, но не во врска со натрпеварувањето. Ако не-натпреварувањето ме прави лузер, тогаш нека сум лузер. Зошто без разлика колку е тоа добро или лошо, тоа ,,нешто" е мое и уникатно на мој начин. Можеби за некој е најубаво, за друг најглупаво нешто што го сретнал во животот, за мене е ,,нешто што произлегло од мене". А изразувањето во она што го правам е најапсурдно да го правам само за да бидам подобра во очите на другите или ставена на вага со слична работа од ист вид. Утре ден кога ќе ме нема, колку навистина ќе е битно дали некој ми го знае името или не, како што не ми е битно колку биле подобри или полоши од мене во работите што сум ги правела. Што ќе ми значи мене тоа и пред се' дали може да ми значи ?Дали сите (мора да) имаме дефиниција за тоа што значи да се биде подобар од некого?