Долгата врска значи голема љубов?

Мила

Активен Член
1 март 2012
121
99
28
На плажа!!!
да у право си...тоа било у времето на нашите мајки и татковци...денес малце повеќе се сменети тие времиња...да бидеме реални

Извини ама поголема глупост не сум прочитала.
Да, времињата се смениле, денес сите трчаат по материјални добра а оние малку што останаа изгледа не им се брои..
Но чувствата, почитта, гордоста..не се смениле.
Исто се љубело и пред 30 години и сега. Тоа не се менува, само се менуваат карактеристиките на мажот/жената која што ја посакуваме покрај себе.
Па така ако порано немало врска колку е богат/сиромав мажот и колку е грда/убава жената, денес скоро сите жени гледаат да најдат некој со подлабок џеб, а маживе сакаат девојки како ангелите од Викторија Сикрет, една извртена слика за реалноста.

Да искоментирам за темава..
Долгата врска по автоматизам не значи монотона врска ниту пак навика. Убаво е и после 2,3,5,10 и повеќе години да го сакаш човекот со ист интензитет или повеќе од почетокот, со поглед да си читате мисли, да сакате исти работи, да сакате заеднична иднина.
Бракот е само јагода над шлагот, некој го спомна погоре.
И да, жената најчесто се менува во бракот. Кој колку сака нека иде контра на тоа. Како физички така и карактерно.

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
Извини ама поголема глупост не сум прочитала.
Да, времињата се смениле, денес сите трчаат по материјални добра а оние малку што останаа изгледа не им се брои..
Но чувствата, почитта, гордоста..не се смениле.
Исто се љубело и пред 30 години и сега. Тоа не се менува, само се менуваат карактеристиките на мажот/жената која што ја посакуваме покрај себе.
Па така ако порано немало врска колку е богат/сиромав мажот и колку е грда/убава жената, денес скоро сите жени гледаат да најдат некој со подлабок џеб, а маживе сакаат девојки како ангелите од Викторија Сикрет, една извртена слика за реалноста.

Whatever dear...

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Совет,бегајте од големи врски,ќе се изненадите колку некој убав сончев партнер/ката ќе ви го сруши сето тоа што не сте ни сонувале на сон дека можеби ќе го направи.

8 септември 2012
5
3
3
35
Погоре оставив коментар за како врската ми трае 6 години и дрн дрн и како се сакаме многу , како беше она после војна сите сме генерали н но потполно се согласувам со Aristokrat , пукна моето од нигде никаде, од најголемата љубов , од сакање , мазење чување од нигде никаде , без причина ама баш без никаква причина ..... паууууууу не нема веќе , без карање без ништо , господинот не ни дава објаснување....може некоја симпатична дама му го поматила умот...Не мора да значи дека секој треба да се поистоветува со мојата ситуација ,но на 23 години се изгорев така добро што уште не можам да се освестам. Драги момци и девојки или мажете/женете се ако имате намера или 4 очи широко отворени...... Верувајте , сум имала врска што секој ми завидувал ,што до човекот што до однесувањето и одеднаш360 степени промена ....Внимавајте , некогаш и не е се до вас ... ;) Најдобронамерно .....

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Погоре оставив коментар за како врската ми трае 6 години и дрн дрн и како се сакаме многу , како беше она после војна сите сме генерали н но потполно се согласувам со Aristokrat , пукна моето од нигде никаде, од најголемата љубов , од сакање , мазење чување од нигде никаде , без причина ама баш без никаква причина ..... паууууууу не нема веќе , без карање без ништо , господинот не ни дава објаснување....може некоја симпатична дама му го поматила умот...Не мора да значи дека секој треба да се поистоветува со мојата ситуација ,но на 23 години се изгорев така добро што уште не можам да се освестам. Драги момци и девојки или мажете/женете се ако имате намера или 4 очи широко отворени...... Верувајте , сум имала врска што секој ми завидувал ,што до човекот што до однесувањето и одеднаш360 степени промена ....Внимавајте , некогаш и не е се до вас ... ;) Најдобронамерно .....
Еее промени тоа се вика....причината е монотоност 100%, сака промена.
Башка 6 години тапкање во место без никаков напредок (брак, веридба , деца) не знам зошто ти е чудно.
Сигурно и тебе те пукале такви периоди, но него го пукнале посилно.

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Сите против долгите врски а.
Епа врска од 1 недела, месец е голема љубов? Правиш свашта што ти е убаво а?
Ондак ако и тоа ни тоа, што е љубов тогаш? Ах бе.

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
Би сакала да дадам мое мислење за оваа тема
чисто заради тоа што јас се пронаоѓам во оваа тема
-Јас и мојот дечко сме во долга врска,но би сакала да искоментирам за љубовта во нашата врска
тој ми беше мојот најдобар пријател,кој ми беше мојот прв дечко
дечко кој прв ми раскина иако многу ме сакаше кога бевме мали заради тоа што јас сум била вообразена и разлигавена девојка,-да ме спушти на земја
поминаа неколку години после тоа и јас најмногу од се го мразев него
ми раскина преку другар-и без причина (деца):frantic
имав двајца дечковци после него,а тој милион женски,кои за една кои за неколку вечери
по неколку години случајно не смирија наши пријатели
тогаш ми кажа зошто ми раскинал како дете-се смеев,ми кажа целосно сум била променета (па да пораснав)
се смиривме како пријатели-но јас си ветив дека и последен да е во животот никогаш нема да бидам со него:D
бевме пријатели некое време и тој почна повторно да ме моли да бидеме заедно,никако не сакав
на крај скроив план да бидам со него во врска но од одмазда,се фатив со него со цел по 1 недела да му раскинам и да го повредам како тој што ме повреди пред многу години
хахахха не беше така-неможав да сватам дека мојот план се уништи во првата минута одкако ме бакна (длабоко во мене одсекогаш сум го сакала)
за мојот план никој не знаеше
од тогаш до сега поминаа цели 9 ипол години,и ниту еднаш ама баш ниту еднаш не сме раскинале
сме се налутиле да,ама тоа траело само половинаа час и со разговор веднаш сме се смириле
од тој 10-ти јануари до ден денес љубовта е иста,можеби не е тоа љубовта детска наша,но сепак е нешто наше и нешто свето
верувам дека судбината повторно не спои
освен љубовта кај нас меѓусебно прераснаа чувствата на одговорност,заштитеност и пријателство
не го гледам живеењето со него како навика туку како љубов
се правеме за љубовта и се трудеме секој ден да ја искажеме на секој можен начин како да ни е последен ден
за мене во мојот случај-долгата врска значи и голема љубов,која можеби е истата само се сведила на почитување меѓусебно и е поцврста која неможе туку така да заврши

извинете за долгиот пост ама имав потреба еднаш засекогаш да се искажам и да се спротивставам на сите кои мислете дека долгата врска значи само навика;)

си ги погазив моите зборови (и последен да е нема да бидам со него)-Да,но не ми е криво
и повторно да се родам повторно истото би го направила(y)

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Подосадна,помонотона би рекол повеке навика.