Долгата врска значи голема љубов?

mila mila

Истакнат Член
31 март 2012
192
154
343
Ако е вистинска љубов нема зошто да се намалува со текот на изминатото време. Баш напротив, треба да стане се посилна и поголема. Трагично завршуваат оние врски без љубов кои го одложувале кобниот момент на крај поради причини како што се страв од нов почеток, навика, жал за партнерот , жал за семејствата кои веќе ја прифатиле врската , финансиската поклопеност, и се друго што нема врска со љубовта. Времето за правата љубовта е како ветрот за огнот, не може да го изгасне туку само да го засили.
А зошто ете двајца заљубени ќе се сакаат толку и нивната толкава љубов ете завршува со брак,па после и ќе се "иколат"во бракот?!
Трагично завршуваат и правите љубови од милион причини што не значи дека таа љубов не била права.Само ете не успеале да ги пребродат проблемите што им налетале.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed and melpomena

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
А зошто ете двајца заљубени ќе се сакаат толку и нивната толкава љубов ете завршува со брак,па после и ќе се "иколат"во бракот?!
Трагично завршуваат и правите љубови од милион причини што не значи дека таа љубов не била права.Само ете не успеале да ги пребродат проблемите што им налетале.:)

За колењето хаха не навлегувам во такви муабети , се уште не ми се случило:)
Јас мислам дека проблемите немаат врска со тоа дали „долгата врска значи голема љубов“. Во моментот кога се јавуваат проблемите тогаш настапува неспособноста или способноста партнерите да ги пребродат истите, кои се појавуваат и во врска од 1 месец и во врска од 10 години, и во врска со љубов и во врска без љубов. Проблеми има насекаде и во секое време.

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Едно од честите убедувања,кога е љубовта во прашање е тоа дека ако врската е долга дека и љувота е голема.Ако не е љубовта голема зошто би биле толку долго заедно?
Ова убедување е заблуда.
Ако некоја врска е долга можеби љубовта помегу двајцата е голема но и немора да значи.
Доволно е и да е љубовта мала но да постои взаемен интерес,ако во таа врска и двајцата добиваат еден од друг она што им е потребно.
Можеби ниту еден од двајцата немааt доволно храброст таа врска да ја прекинат,односно не се подготвени да го изгубат она што им е колку толу сигурно,за да се "впуштат" во потрага по нешто за кое мечтаат.

Може да постои голема љубов во долгата врска,не се сите големи љубови тажни,но не е така секогаш.
Што мислите вие околу ова прашање?
Сте имале ли вакви искуства,да бидете во долга врска во која љубовта е голема но и случај во кои љубовта и не била којзнае колку голема но врската продолжувала да си постои.Зошто?

Долга врска е за луѓе кои се вработени, имаат обезбедено станбено прашање, и се спремни за долга врска која ќе се круниса со брак.Значи пред таа голема љубов потребно бар некои од овие работи да ги имаш, нели затоа што од љубов не се живее.Тоа е докажано и моментално се применува.
Долга врска за дечишта кои наполниле 15/16...итн години е само заебанција.Ретко од тие врски да успеат и да останат цел живот заедно.
Тоа за машките значи проклетство на една вагина.
Во вториов пример исто така важи тоа дека немаат муда да прекинат долга врска.Што ќе се случи, нема да фатам друга девојка, она беше најубава и слично.Срањава ги слушам постојано.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Долга врска е за луѓе кои се вработени, имаат обезбедено станбено прашање, и се спремни за долга врска која ќе се круниса со брак.Значи пред таа голема љубов потребно бар некои од овие работи да ги имаш, нели затоа што од љубов не се живее.Тоа е докажано и моментално се применува.
Долга врска за дечишта кои наполниле 15/16...итн години е само заебанција.Ретко од тие врски да успеат и да останат цел живот заедно.
Тоа за машките значи проклетство на една вагина.
Во вториов пример исто така важи тоа дека немаат муда да прекинат долга врска.Што ќе се случи, нема да фатам друга девојка, она беше најубава и слично.Срањава ги слушам постојано.
јас само да потпрашам, ова болдираното ми запна за око :D
долга врска која ќе се круниса со брак
би требало да значи дека бракот не е долга врска?
некако ги читам коментариве и сѐ така имам впечаток, дека „долга врска“ по дифолт значи дека не се во брак.
или грешам?

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
јас само да потпрашам, ова болдираното ми запна за око :D
долга врска која ќе се круниса со брак
би требало да значи дека бракот не е долга врска?
некако ги читам коментариве и сѐ така имам впечаток, дека „долга врска“ по дифолт значи дека не се во брак.
или грешам?

Па убаво е пишано, долга врска која ќе се круниса со брак.
Да речеме идеме јас и ти 9 години и решаваме да се венчаме, т.е да влеземе во брак.
А стандард долга врска кај нас е идеш 9 години, пука врската ради икс причини и за 2 месеци се жениме/мажиме со рандом типци на прво искачање.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Па убаво е пишано, долга врска која ќе се круниса со брак.
Да речеме идеме јас и ти 9 години и решаваме да се венчаме, т.е да влеземе во брак.
А стандард долга врска кај нас е идеш 9 години, пука врската ради икс причини и за 2 месеци се жениме/мажиме со рандом типци на прво искачање.
е добро, влегуваме во брак и значи не сме веќе во врска?
шо менува бракот во однос на љубовта?
пак сме истите двајца, само во поинакви околности
дали бракот значи гаранција дека љубовта е голема и ќе остане голема
тоа ми е прашањето
може не сум баш јасна, малку сум поспана денеска :D

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed and slb_bobo

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
е добро, влегуваме во брак и значи не сме веќе во врска?
шо менува бракот во однос на љубовта?
пак сме истите двајца, само во поинакви околности
дали бракот значи гаранција дека љубовта е голема и ќе остане голема
тоа ми е прашањето
може не сум баш јасна, малку сум поспана денеска :D

Збориме ли за долги врски кои се крунисуваат со брак? Така?

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Збориме ли за долги врски кои се крунисуваат со брак? Така?
па јас лично не ги гледам така работите
долга врска е долга врска, пред брак, во брак, со брак, без брак...
тоа ми е поентата
небитно во однос на релацијата „долга врска - љубов“, ми е прашањето на брак
бракот ги менува околностите, но нема врска со тоа дали и колку љубовта е мала,голема, дали ќе трае, ќе заврши итн итн
просто речено - бракот е сепак сеуште истата таа врска меѓу истите тие двајца
зошто се разграничува и темава се разгледува само до таа точка, односно до влегувањето во брак?
што менува бракот во однос на љубовта?

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
па јас лично не ги гледам така работите
долга врска е долга врска, пред брак, во брак, со брак, без брак...
тоа ми е поентата
небитно во однос на релацијата „долга врска - љубов“, ми е прашањето на брак
бракот ги менува околностите, но нема врска со тоа дали и колку љубовта е мала,голема, дали ќе трае, ќе заврши итн итн
просто речено - бракот е сепак сеуште истата таа врска меѓу истите тие двајца
зошто се разграничува и темава се разгледува само до таа точка, односно до влегувањето во брак?
што менува бракот во однос на љубовта?

Ја менува жената.