Долгата врска значи голема љубов?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Имало причина зошто таа вркса е долга.
И силувањето да се биде еден со друг ради свои причини повлекува некое „Затоа што“.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Ако долга врска не дожувува турболенции (кавги , моменти на поголема почит, обрнато поголемо внимание/невнимание), не постои напредок , се здобива со една најлоша карактеристика- монотононија. За да се преброди таа монотонија потребно е да се биде силен и да се реконструираат досегашните нешта- нешто ново да ја обнови да ја закрепни и поттикне љубовта да повторно земе замав...но за сето тоа треба да се има волја и енергија. Во спротивно љубовта гасне и врската по неа.

Vendetta

Староседелец
6 јули 2012
56
45
1,018
from infinity and beyond
Ако врската е заснована на навика, рутина или обврска подобро да се прекине, колку порано толку подобро.
Ако се присетат на поминатото време заедно и си речат дека сакат засекогаш да им биде така, дека им е убаво, дека им е задоволство секој момент поминат заедно тогаш сигурно има љубов.

Astrostoper

Активен Член
5 март 2012
224
249
43
Ако врската е заснована на навика, рутина или обврска подобро да се прекине, колку порано толку подобро.
Ако се присетат на поминатото време заедно и си речат дека сакат засекогаш да им биде така, дека им е убаво, дека им е задоволство секој момент поминат заедно тогаш сигурно има љубов.
.
чувство на припадност има подлоги во навика, обрска, рутина ама и во љубовта, сегашна или бивша
чувство на припадноста е многу појако од љубовта, тоа ќе му дојде ко втора фаза

mila mila

Истакнат Член
31 март 2012
192
154
343
Долга врска навистина може и да е вистинска љубов,но колку е подолга толку таа љубов бега,се губи.Преминува во навика преминува во нешто дека мора да се прави.Сето тоа неосетно биднува дури ни самите партнери не се свесни за настанатата ситуација,а едноставно љубовта ја снемува.Но затоа проблемите се зголемуваат.
И ако нема решителност за заеднички живот,таквите врски завршуваат трагично,за жал.(worried)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Зошто поимов долга врска по автоматизам значи навика, нељубов?
Јас имам долга врска, 4 ипол години за неколку дена, и го сакам бре. Го сакам многу повеќе од почетокот. Го познавам, ме познава.
Тој ме сака, ме љуби, ме соблекува со поглед, пострастно од почетокот.
Искрено, бројката што означува колку време сме во врска комплетно ја занемарувам. Тој ми недостига кога не го слушам подолго време, не ми е сеедно кога се караме, и двајцата се трудиме да најдеме решение.
Ние поминавме низ многу. Ама многу.
Како да речам дека ми е навика, а кога ме држи за рака ме лазат морници?
Како да речам дека сум му навика, кога без причина знае да ми пише пораче, со едно ТЕ САКАМ?
Во мојот случај да, долга врска значи љубов. Голема и тоа.

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Долга врска навистина може и да е вистинска љубов,но колку е подолга толку таа љубов бега,се губи.Преминува во навика преминува во нешто дека мора да се прави.Сето тоа неосетно биднува дури ни самите партнери не се свесни за настанатата ситуација,а едноставно љубовта ја снемува.Но затоа проблемите се зголемуваат.
И ако нема решителност за заеднички живот,таквите врски завршуваат трагично,за жал.(worried)

Ако е вистинска љубов нема зошто да се намалува со текот на изминатото време. Баш напротив, треба да стане се посилна и поголема. Трагично завршуваат оние врски без љубов кои го одложувале кобниот момент на крај поради причини како што се страв од нов почеток, навика, жал за партнерот , жал за семејствата кои веќе ја прифатиле врската , финансиската поклопеност, и се друго што нема врска со љубовта. Времето за правата љубовта е како ветрот за огнот, не може да го изгасне туку само да го засили.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Да си го произнесам мислењето: Долгата врска мора да има причина зошто е долга - а тоа е најчесто затоа што има љубов во неа.

• Ми се допаѓа
Реакции: elizabetta

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Е тоа е веќе индивидуално:
Јас знам луѓе кои се во врска што се вели од основно а знам дека меѓусебно се вараат како луди, ама парите играат улога. Замешани семејства и слично.
Исто знам луѓе што се во врска исто така од основно, и знам дека се сакаат и мило ми е дури и да ги гледам како слатко изгледаат заедно :)

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed