Колку само мислам дека не си во право,ако ме прашаш мене од албумот Божилак што го пееше каде има македонски народни песни преработки од него само "Мајка на марика думаше" доживеа некаква популарност,остатокот од песните никаде нити некој ги пуштил нити ги знаат.дај ми некоја споредба на некоја стара македонска песна испеана од него и било кој друг ... и каде што другиот ја пее подобро од него ...
не верувам дека ке најдеш ...
на следнат собиранка имаш пиво за муабетов... како шо погоре можи имам спомнато а може не ама пак ке кажам. Јас тоше отсекогаш го доживува како некое латентно педерче и никогаш не ми беше ни во најдобрите 50 македонски музичари.. Ова сериозно... единствено една негова песна(боже чувај ја од зло) ја сакам и ја слушам скоро секој ден не затоа што добро пее или песната е кој знај шо туку дека ме потсеќа на една личност што не е појке со мене.. Никогаш не сум го сметал за кој знај шо ни пред смртта ни после тоа.. Денес е трибјут деј за него ок е тоа ама ко ке видам кој се не напиша стаус со некое патетично срање за него ми иди да повратам ида го исркам со лажица повратеното и пак да го повратам уште еднаш... Не ми пречи тоа што објавувате песни ми пречи тоа што после смртта сите му станаја најголеми број 1 фанови... Патетично лицемерно и лешинарски ми е сето тоа ..Зашто не успеваат скоро сите теми за некоја група или пеач на форумов или поточно имаат краток век.
Затоа што секој си мисли дека со тоа што ќе става видеа од артистот не просветлил,вака се губи смислата на темата во куп видеа.
Погоре Electra пишала а јас ќе додадам некои работи.
Тоше на самите почетоци па се до неговата смрт имаше горе доле се исти фанови и грото од народот не го обожаваше нај нај.
Памтам кога требаше да му идам на последниот концерт пред да погине во несреќата со ланци ме однесоа кај него од толку што негодував дека јас неќам да идам и никад не сум го ни слушал.
Поголем чекор направи кога од нежен и женствен пеач почна да биднува помажествен и порокерки настроен во подоцнежните албуми па малце публиката му се прошири дури и самиот после изјави дека он го сака рокот и неќе да се фолира со песни што пред тоа ги пееше како на пример "Твојте бакнежи на мојте бели кошули" и на спотот со една теоважа на стомакот што беше јако патетично за гледање.
Факт е дека македонскиот народ никогаш не го испочитува до крај па имаше и опструкции за евровизија да не му пишуваат песни и така натака.
Ако јас пред пет години во парк седејќи кажев дека го слушам Тоше ќе ме погледнеа сите попреку ќе кажеа сите по некој ваков или таков коментар за него ама сигурно немаше да бидам кул како сега кога секој втор јавно се фали како бил најдобар.
Не ги знаат не од причина што не се добро одпеани,тука има влијание и нивниот аранжман а исто така и популарноста на самата песна.Аранжманите се такви какви што се,за нас несекојдневни и затоа не толку прифатливи за повекемина.Колку само мислам дека не си во право,ако ме прашаш мене од албумот Божилак што го пееше каде има македонски народни песни преработки од него само "Мајка на марика думаше" доживеа некаква популарност,остатокот од песните никаде нити некој ги пуштил нити ги знаат.