..... Šta je ponos? Reč kojom se pravda kukavičluk. Istina je ta da ni ljubav ni prijateljstvo nemaju granica, sem, naravno, onih koje mi postavimo, najčešće baš ponosom. Stalo nam je do nečega, ali mi to ugušimo, onda kad postanemo svesni da je ta ljubav pogrešna. Ali kako bi ljubav mogla biti pogrešna? To je upravo ono što nas izdvaja od jadnika kojima je ovo osećanje strano, i ako pronađemo to u sebi, kako bi onda moglo ikako biti pogrešno? ....
....
....."Znači opet analiza? Prestani, čuješ devojko, prestani! Šta te briga bilo šta o meni, o tebi pričamo!" - reče, i razvuče onaj njegov čuveni osmeh protiv koga se nije moglo. "Problem je u tome što ljudi ne razumeju, a sve što ne razumeju oni zakomplikuju - shvataš, i onda kažu 'hej pa to je komplikovano, zato ja ne razumem', jel da?"........... Marčelo
....
....."Znači opet analiza? Prestani, čuješ devojko, prestani! Šta te briga bilo šta o meni, o tebi pričamo!" - reče, i razvuče onaj njegov čuveni osmeh protiv koga se nije moglo. "Problem je u tome što ljudi ne razumeju, a sve što ne razumeju oni zakomplikuju - shvataš, i onda kažu 'hej pa to je komplikovano, zato ja ne razumem', jel da?"........... Marčelo