Аха да, најди една моја неавторска тема било каде по нет која самиот сум ја ставил како автор на истата... под тема зборувма за текстуална тема затоа што ова е форум за дискусии... земи преведи нешто (затоа што и во преводот крај краева внесуваш дел од сопственото размислување) , земи состави нешто сам, а не овде да ми копираш и да се китиш со туѓи перја, бар да си прочитал што копираш и да преправиш текс затоа што на портал е вообичаено да се пишува во множина бидеќи стои порталот како автор на текстот (освем ако не се работи за колумна) а на форум сите постови имаат автор и истиот се смета дека во лично име треба да им се обраќа на сопствените читатели.Ако ти пречи копираното, тогаш има премногу теми да се избришат. Тоа на секој форум има копирано. И таму кај што беше ти модератор, и таму ти сам си копираше текстови од други форуми и страни па никому ништо. Дојде овде и се ти пречи.
И да модератор сум бил само два месеци некаде, после тоа сум бил нешто друго а ако си бил и ти по интернет форуми од времето кога јас сум бил модератор сигурно би стекнал нешто повеќе форумски бонтон во себе па да знаеш дкеа копирањето не е добро ... Кога веќе ме напаѓаш лично велеќи дека ја знаеш мојата работа тогаш сигурно знаеш дека над секој од тие форумите каде јас сум бил дел од тиа што ги упртавувале стоелавашна тема со 15+ редови текст каде се опишува како треба да излгеда секоја дискусиона тема, како нетреба да с екопираат текстови , како треба да изгледа правиле наслов, како треба да се размисли каде е вистинската местоположба на која треба да се смести темата... и да што треба да се прими на со чисто срце ако се заеби работа. Не може некој како во случајов почитуваната lady_blue да трча по тебе да ти чисти Џубрето а ти да мислиш дкеа така треба. Секоја акција носи реакција, два пати мери еднаш сечиако не сакаш да те пресечат. Не ми е ни најмалку од корист сега да се одкажеш од се и јавно истресеш што треба и што не треба, за таквите одкажувачи имам најлошо мислење. Застани, прифати си ги грешките, извини им с ена оние на кои си им отворил непотребна работа и речи дека друг пат и ти ќе се потрудиш да некој кој греши го научиш што е исправно... Ете тоа е форумџија кои ска да форумот оди напред, оној кој несака подобро да срегни одјави се и избриши зачувата лозинка...
Ма нека враќа слободно, со дискусија се доведуваат ставовите до фаза на осознавање на вистината дирекно фрлена во лице. Ако враќа неаргументирано ќе остане со отворена уста кога ќе ја согледа целата слика на муабетот ...Мариче, да ти цитира дада нешто од воведот на темава.