Критики за администрацијата

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Ако ти пречи копираното, тогаш има премногу теми да се избришат. Тоа на секој форум има копирано. И таму кај што беше ти модератор, и таму ти сам си копираше текстови од други форуми и страни па никому ништо. Дојде овде и се ти пречи. (facepalm)
Аха да, најди една моја неавторска тема било каде по нет која самиот сум ја ставил како автор на истата... под тема зборувма за текстуална тема затоа што ова е форум за дискусии... земи преведи нешто (затоа што и во преводот крај краева внесуваш дел од сопственото размислување) , земи состави нешто сам, а не овде да ми копираш и да се китиш со туѓи перја, бар да си прочитал што копираш и да преправиш текс затоа што на портал е вообичаено да се пишува во множина бидеќи стои порталот како автор на текстот (освем ако не се работи за колумна) а на форум сите постови имаат автор и истиот се смета дека во лично име треба да им се обраќа на сопствените читатели.

И да модератор сум бил само два месеци некаде, после тоа сум бил нешто друго а ако си бил и ти по интернет форуми од времето кога јас сум бил модератор сигурно би стекнал нешто повеќе форумски бонтон во себе па да знаеш дкеа копирањето не е добро ... Кога веќе ме напаѓаш лично велеќи дека ја знаеш мојата работа тогаш сигурно знаеш дека над секој од тие форумите каде јас сум бил дел од тиа што ги упртавувале стоелавашна тема со 15+ редови текст каде се опишува како треба да излгеда секоја дискусиона тема, како нетреба да с екопираат текстови , како треба да изгледа правиле наслов, како треба да се размисли каде е вистинската местоположба на која треба да се смести темата... и да што треба да се прими на со чисто срце ако се заеби работа. Не може некој како во случајов почитуваната lady_blue да трча по тебе да ти чисти Џубрето а ти да мислиш дкеа така треба. Секоја акција носи реакција, два пати мери еднаш сечиако не сакаш да те пресечат. Не ми е ни најмалку од корист сега да се одкажеш од се и јавно истресеш што треба и што не треба, за таквите одкажувачи имам најлошо мислење. Застани, прифати си ги грешките, извини им с ена оние на кои си им отворил непотребна работа и речи дека друг пат и ти ќе се потрудиш да некој кој греши го научиш што е исправно... Ете тоа е форумџија кои ска да форумот оди напред, оној кој несака подобро да срегни одјави се и избриши зачувата лозинка...
Мариче, да ти цитира дада нешто од воведот на темава.
Ма нека враќа слободно, со дискусија се доведуваат ставовите до фаза на осознавање на вистината дирекно фрлена во лице. Ако враќа неаргументирано ќе остане со отворена уста кога ќе ја согледа целата слика на муабетот ...

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Аха да, најди една моја неавторска тема било каде по нет која самиот сум ја ставил како автор на истата... под тема зборувма за текстуална тема затоа што ова е форум за дискусии... земи преведи нешто (затоа што и во преводот крај краева внесуваш дел од сопственото размислување) , земи состави нешто сам, а не овде да ми копираш и да се китиш со туѓи перја, бар да си прочитал што копираш и да преправиш текс затоа што на портал е вообичаено да се пишува во множина бидеќи стои порталот како автор на текстот (освем ако не се работи за колумна) а на форум сите постови имаат автор и истиот се смета дека во лично име треба да им се обраќа на сопствените читатели.

И да модератор сум бил само два месеци некаде, после тоа сум бил нешто друго а ако си бил и ти по интернет форуми од времето кога јас сум бил модератор сигурно би стекнал нешто повеќе форумски бонтон во себе па да знаеш дкеа копирањето не е добро ... Кога веќе ме напаѓаш лично велеќи дека ја знаеш мојата работа тогаш сигурно знаеш дека над секој од тие форумите каде јас сум бил дел од тиа што ги упртавувале стоелавашна тема со 15+ редови текст каде се опишува како треба да излгеда секоја дискусиона тема, како нетреба да с екопираат текстови , како треба да изгледа правиле наслов, како треба да се размисли каде е вистинската местоположба на која треба да се смести темата... и да што треба да се прими на со чисто срце ако се заеби работа. Не може некој како во случајов почитуваната lady_blue да трча по тебе да ти чисти Џубрето а ти да мислиш дкеа така треба. Секоја акција носи реакција, два пати мери еднаш сечиако не сакаш да те пресечат. Не ми е ни најмалку од корист сега да се одкажеш од се и јавно истресеш што треба и што не треба, за таквите одкажувачи имам најлошо мислење. Застани, прифати си ги грешките, извини им с ена оние на кои си им отворил непотребна работа и речи дека друг пат и ти ќе се потрудиш да некој кој греши го научиш што е исправно... Ете тоа е форумџија кои ска да форумот оди напред, оној кој несака подобро да срегни одјави се и избриши зачувата лозинка...

Знам ја добро што правеше ти на тој форум кај што беше модератор. Но веќе форумот згасна.
Сакаш да ти дадам пример каде и админите копираат текст? Не на овој форум туку на друг.
Каде што сум згрешил некаде сум признал и тоа јавно. Али грешките ми се сведени на минимум. Е сега има и такви кои намерно провоцираат и тролаат и ми јавуваат некои замислени грешки. Али ќе им дојде и на таквите крај. А за модераторство, уште на 3 форуми сум модератор. Уште еден македонски и два странски. Така да, имам искуство. Без гајле.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Го обвини ShakaZulu за лично негови теми кои ги копирал од некаде.Ти побара тој таква,а не тема која е копирана од нет од страна на админи.Немој те молам и него сега да го замрсиш како мене,за да на крај изгледа дека тој е провокаторот.

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu and slb_bobo

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Знам ја добро што правеше ти на тој форум кај што беше модератор. Но веќе форумот згасна.
Сакаш да ти дадам пример каде и админите копираат текст? Не на овој форум туку на друг.
Каде што сум згрешил некаде сум признал и тоа јавно. Али грешките ми се сведени на минимум. Е сега има и такви кои намерно провоцираат и тролаат и ми јавуваат некои замислени грешки. Али ќе им дојде и на таквите крај. А за модераторство, уште на 3 форуми сум модератор. Уште еден македонски и два странски. Така да, имам искуство. Без гајле.
Шефе и уште на 20 да бидиш џабе кога вака се однесуваш. Патем за модератотството на Шака јас немам лош збор туку само пофалби. Тој беше пример за член кој се однесува примерно и се залага за напредок на форумот како заедница. Но овде шака не е модератор, па не гледам зошто го споменуваш неговото модераторство во темава наменета за тебе и твоите колеги.

Јас сакам да дадам една позитивна критика. lady_blue
Mислам дека е единствениот модератор на форумов која и покрај сите свои обврски на форумов претставува пример за достоен член. Кога би се огледале на неа другите модератори и би се потрудиле да бидат барем пола од тоа што е таа форумов би цветал. Вака гледаме што се случува.

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Абе а што не си гледате свак своју работу, него се натпреваруете туј кој е попаметан. Оставите ги модератори нека си вршив своју работу, а сви други уживајте, нема потреба од навреде. Темава беше за критику, не за кој кога обвинија и зашто. И на мене има доста тој што не ми се свиѓа, ама си ќуту пошто га знаеше исход ако кажу нешто. Прво ќе се увредив, па после ќе пробав да ми наметнев свое мислење. Uber Macedonische sindrom.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and parvati

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ете колку да биде појасно

Аха да, најди една моја неавторска тема било каде по нет која самиот сум ја ставил како автор на истата... под тема зборувма за текстуална тема затоа што ова е форум за дискусии...
Ма нека враќа слободно, со дискусија се доведуваат ставовите до фаза на осознавање на вистината дирекно фрлена во лице. Ако враќа неаргументирано ќе остане со отворена уста кога ќе ја согледа целата слика на муабетот ...
Сакаш да ти дадам пример каде и админите копираат текст?

Па нека се уверат и оној дел од членовите кои не ја знаат вистинската причина зошто некој напнува.
Овде барем се надевам дека неможеш да избришеш за да можеш да се сокриеш кога ти провоцираш замрсувајки ги работите,а потоа бришеш за да не видат другите.

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu and slb_bobo

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
melpomena, а ти ако имаш симпатие за некога модератора, задржи си ги на друго место. Овде треба да бидемо реални, и за сви да напишемо критике. Ни едн не е идеалан.

• Ми се допаѓа
Реакции: Blondie and Mila Kunis

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
melpomena, а ти ако имаш симпатие за некога модератора, задржи си ги на друго место. Овде треба да бидемо реални, и за сви да напишемо критике. Ни едн не е идеалан.
Критиките не мораат да се негативни. Што не е реално што мелпомена го напишала?

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Критиките не мораат да се негативни. Што не е реално што мелпомена го напишала?
Очигледно дека марик14 ву смета, и цело време њега га напада. Криво дрво исправља ли се, кажи ми? Исто такој и човек не се мења.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Очигледно дека марик14 ву смета, и цело време њега на напада. Криво дрво исправља ли се, кажи ми? Исто такој и човек не се мења.
Да знаеш дека се менува, доволно е да принуди некоја мозочна виуга да продаботи и ќе свати дека тоа што прави (копира) како прво не е добро за заедницата која ја представува како нејзин административец. Како второ да свати дека тоа не го представува него како созреан член кој има доблес да носи титула на форум.
Кога некој ќе свати дека нешто што прави не е добро можеби ќе рече ај бе доста правам глупости ај да пробам да го кренам на повисоко подобро ниво...

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena