Јебига брат, колко да ми објаснуеш, комунистички сам ориентиран, никад нема тија како тебе да ги прифату. Искористуете работну снагу да се богатите. Иам контакти сс много што имав фирму за електрику, и прв ми кажуеш дека 100 денара саат даваш на електричари. И не верују да ти кажу. Сви су по 80, 85. Каснив плате по 2 месеца, сс изговор дека немогаја да наплати, а од џеб никако не му се давав. Мора на синчето станче да купи, јебига. Или у твој случај некое афто јако. А радници кој ги е*е бе брат, нека умирав, не им давам плату. Златан голи оток бе...
Јас не ја искористувам работната снага на работниците за да се богатам.Јас само сум нашол мајстори кои што се навистина професионалци и кои имаат голема волја да работат.Слободно најди профи мајстори, координирај ги а успатно наоѓај објекти/станови/куќи за да работат.Дали знаеш која одговорност е тоа? Дали ти би можел тоа да го правиш?Ако да тогаш зошто не почнеш?
100 денари час збориме за квалитетни мајстори батка.Побрзи се и од струјата.Вредат и повеќе да ги платам.Искрено ти кажувам.
Инаку кога веќе сме кај платите, на почетокот иако почнав со добра инвестиција после неколку месеци во мене немав пари за да ги исплатам работниците.Земав кредит.Ризикував и добив.Ми се отворија позиции за работа, работниците си останаа со редовни месечни примања и си вратив кредитот.
Немам син, млад сум ама после напорна работа си дозволив да си купам лично мој стан и моја кола.И не е јака колата, на старо е земена.Или цена 6000 евра.Ако тоа е јака кола, тогаш што збориме за x5/x6?
Секој си има свои разбирања околу некои нешта.Тебе очигледно човек не може да ти објасни нити пак да ти долови некои работи.