Очигледно е дека се укључуваш без потреба и не кажуваш ништо. Опседната си со Скопје и Скопјани а може и да предпоставам зашто. Комплексите треба да ги лечиш на друго место а не да упропастуваш теми по форумиве. Од такви како тебе што знаат да решаваат и да се борат пропаѓа Мкд. Затоа и таква е ситуацијата у Ист. Мкд. Ако знаете да решавате проблеми па решете го више еднаш проблемот со иселување на Ист. Мкд. Па и од Зап. Мкд. да си и таму е истиот проблем. Охрид има поголем морталитет од наталитет. Тој проблем го имаат и други градови Битола, Прилеп со еден збор сите градови осим Скопје. Твоево ми личи како сега да ми дојде некој од С. Кореја и да ми ги објаснува принципите на демократијата.
Не сум со Скопје опседната, со светот сум, ова никаде го нема... Со ваков став ти немаш поим што значи демократија, сигурна сум дека и еден Северен Кореец повеќе знае од тебе. Не сум јас искомплексираната туку ти си, лечејќи ги комплеките тука по форуми, божем кој знае што ќе постигнеш, јас сум прореализирана жена, имам се, мене што се случува на земја не ме иритира туку поделеното мислење на народот во Македонија, непочитувањето, судењето по изглед, потценувањето, а ти кажуваш бетер си живеел и од оние што ги потценуваш, ( му се смеел зајакот на магарето ) Слободно можеш да избираш земја, воздух, сообрајќај, комшии, жители... Пресели се каде што е морталитетот повисок од наталитетот, зборуваш за демократија нели?!! Смее ли некој ти забране да живееш каде што ти одговара или каде што сакаш? Мене никој не ми забранил досега, ни тебе нема..
Темава си ја почнал со лоши зборови, со навреди, потценувања па како сакаш да се одвива дискусијата - на подобро ли да оди? Да не зборам колку си неписмен, на такви ли како тебе да им даваме да почнуваат теми ?
Скопје нема од што да се спасува, конкуренцијата расте, а скопјани преплашени, богами ќе им ја земат работата, па немало каде да паркираат, пренаелено било.. бла бла бла.. голем град е, што мислите? .. и уште треба да се гради и обновува, но пропустот не е тука туку што тие работи за жал само во Скопје се прават, сите случувања во Скопје се случуваат, ете тоа акцентирај го, а не да зборуваш, оној вака живеел - тој така, оној пиел кока-кола, тој на клупа седел, простотилаци ...
п.с. без потреба не се уклучувам: ако ништо друго барем од ова моментално искуство пишувајќи се со мене можеше да се надоградиш и описмениш, но тврдоглав си за да учиш од искуствата...