Хомосексуалност

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
Го советувам секој кој што сака да ги осознае мислењата на членовите од форумов на оваа тема (хомосексуалност) да ја побара темата што го носи истото име. Сите нови теми на темата хомосексуалност се споени во една голема тема, па има да се чита колку ти душа сака.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Ако не дозволиш, нема пропагандите да ти го исперат мозокот.
На страна масони, чуда и врагови, јас зборувам за гледна точка од страна на обичниот човек.
Сакав да се продискутира за однесувањето кон хомосексуалците конкретно тука, во Македонија. А и нивното однесување кон другите.
П.С. Изгледа сум направила превид, ако има иста тема префрлете ги мислењата од тука и решена работа :)

Не ти ја знам поентата, значи однесувањето кон хомосексуалците во Македонија. Што им е забрането на хомосексуалците во македонија ги тепаат ли не знам што им прават. Кога имаат односи по дома им тропаат ли на врата некои ги малтретираат ли.
Ако ми речиш ги за***ваат, е што толку ли се нежни можеби на секој збор од страна цвикаат плачат.
Какви права бараат ? Имаат право ко на обичен жител во Македонија не ми е јасно:). Што треба да им дадат знаме да се вее, што бараат не ми е јасно.
Ако е за венчање не мора, ако си е во врска нека си биде во врска.
А за посвојување деца нема шанси да дозволам, ке посвојувале деца тие. Боже боже.
Права права, што права им треба. Ако не ги сакаат не ги сакаат никој не им забранува да живеат. Тебе мислиш сите те сакаат што не крениш бунт против нив. Оди права барај.:D:D. Не ми е логично.

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Секој си има право на свој живот.
Колку сме полни со предрасуди тоа е едно чудо.
Не се трудам ајде сега да изигравам open minded или да глумам лудило, туку хомосексуалците мене не ми пречат.
Сите сме луѓе, а сексуалната ориентација е свој избор.
Сексуалната ориентација не го дефинира карактерот на човекот.
Само заради тоа што е некој геј не значи дека е луд, глуп или не знам што.

Меѓутоа за правата во Македонија, не гледам дека немаат права.
Што се однесува за легализирањето на бракот и посвојувањето деца е за тоа сум против.
Не викам дека детето нема да биде сакано, или дека нема да биде згрижено можеби и подобро од хетеросексуални парови, но сепак не.
Значи почитувам право на избор и на свој личен живот, како што сакам да ме почитуваат и мене.
А геј парадите се непотребни и веќе премногу станаа клише.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Слушај вака. Не ти ја знам поентата, значи однесувањето кон хомосексуалците во Македонија. Што им е забрането на хомосексуалците во македонија ги тепаат ли не знам што им прават. Кога имаат односи по дома им тропаат ли на врата некои ги малтретираат ли.
Ако ми речиш ги за***ваат, е што толку ли се нежни можеби на секој збор од страна цвикаат плачат.
Какви права бараат ? Имаат право ко на обичен жител во Македонија што не е јасно. Што треба да им дадат знаме да се вее, што бараат не ми е јасно.
Ако е за венчање не мора, ако си е во врска нека си биде во врска.
А за посвојување деца нема шанси да дозволам, ке посвојувале деца тие. Боже боже.
Права права, што права им треба. Ако не ги сакаат не ги сакаат никој не им забранува да живеат. Тебе мислиш сите те сакаат што не крениш бунт против нив. Оди права барај.

Само едно нешто ќе кажам.
Да има такви хомофоби што тепаат и тоа тепаат до мртво.
Имам другар кој е геј и кој го имаат претепано така добро, од една единствена причина што е геј, кој дури од стрес и страв ја има загубено косата.
Што овој човек им згрешил ајде кажи ми?
Само заради тоа што постои????????

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Само едно нешто ќе кажам.
Да има такви хомофоби што тепаат и тоа тепаат до мртво.
Имам другар кој е геј и кој го имаат претепано така добро, од една единствена причина што е геј, кој дури од стрес и страв ја има загубено косата.
Што овој човек им згрешил ајде кажи ми?
Само заради тоа што постои????????
Добро де, по Скопје истепаа дете оти го подледна друго дете и сега. Си има полиција ке си одговара исто без разлика за која причина. Што е толку различно ? Сега оти бил геј и заради тоа го претепале, тепачки има за најбанални работи. Си има полиција ке си одговара.
Со еден збор во законот имаш прекршок врз човек , а нема никаде класификација за претепан геј. Плус ако претепале геј треба посебен закон за нив да има повеќе време да го лежи во затвор ? Што се тие светци. Сите имаме исти права, се одговара ко за човек. Нема недоразбирање овде, ако му се леже или му се дава пари на некој нека ги тепа па и мене нека ме тепа:D:D:D

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Добро де, по Скопје истепаа дете оти го подледна друго дете и сега. Си има полиција ке си одговара исто без разлика за која причина. Што е толку различно ? Сега оти бил геј и заради тоа го претепале, тепачки има за најбанални работи. Си има полиција ке си одговара.
Колку не е се толку едноставно како што пишуваш, ама ич.
Те цитирав прееска затоа што викаш дека не ги тепаат.
Да ги тепаат, замо заради тоа што се геј.
И сега ко демек тепањево е најнормално?????
Зашто треба да се буни геј-от што е тепан, треба да ќути заради тоа што тепаат за најбанални работи?????
Голема работа демек???
Да е.
Исто како што е голема работа да тепаат и за други најбанални работи.
Да одговара????
Зар кај нас функционира правниот систем како што треба?????

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Ти што си човек ? Хомосексуалецот е човек. Законот е ист, што не е јасно. Хомофоби има секаде не само тука, некои ги тепаат и сега не реков дека оправдувам кажав ке си одговараат.
Значи ти како што права би им дала и како ке спречиш да не ги тепаат. Кога ке им дадат права е тоги кога ке испаднат у буквална смисла кои и што се посилни со права е тогаш не да ги тепаат рачунај ке ги бесат на најдебелите дрва.:).Немој да сватиш погрешно не јас , е тие хомофоби изнервирани од фактот што добиле права и се шетаат така гордо.:):)
Како млада личност што би сторила ти ?:):) Како би било подобро за нив, што треба да се смени околу правата.

The_countess

Истакнат Член
10 јуни 2012
441
545
193
29
Не можеме ние да го одредуваме животот на другите.
Секој нека го живее својот живот како сака!

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Ти што си човек ? Хомосексуалецот е човек. Законот е ист, што не е јасно. Хомофоби има секаде не само тука, некои ги тепаат и сега не реков дека оправдувам кажав ке си одговараат.
Значи ти како што права би им дала и како ке спречиш да не ги тепаат. Кога ке им дадат права е тоги кога ке испаднат у буквална смисла кои и што се посилни со права е тогаш не да ги тепаат рачунај ке ги бесат на најдебелите дрва.:).Немој да сватиш погрешно не јас , е тие хомофоби изнервирани од фактот што добиле права и се шетаат така гордо.:):)
Како млада личност што би сторила ти ?:):) Како би било подобро за нив, што треба да се смени околу правата.

Ако ми го прочиташ постот пред да те цитирам првиот пат, пишав таму што мислам за правата.
Да не се повторувам пак.
Не може некој да го тепаат заради сексуалната ориентација, или заради тоа што погледнал некој на криво и не знам какви други глупи и банални работи.
Тоа цело време се обидувам да ти го кажам.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Ако ми го прочиташ постот пред да те цитирам првиот пат, пишав таму што мислам за правата.
Да не се повторувам пак.
Не може некој да го тепаат заради сексуалната ориентација, или заради тоа што погледнал некој на криво и не знам какви други глупи и банални работи.
Тоа цело време се обидувам да ти го кажам.:)
Па никогаш не реков дека може , не го оправдувам да го тепаат. Системот е кај нас таков одговараат пред суд. Е сега тоа колку судот ја работи својата работа е друга тема. Само реков дека треба да одговараат тие луге да лежат. :):). Не оправдувам да ги тепаат најнормално.