Хомосексуалност

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Јас како и обично обожавам да ги запазувам статистиките,како што гледам нов член си ни и добре дојде.
Се надевам дека ке не дружиш почесто и да се навратам на темата,ако приметив добро од 13 постови 9 ти се на темава,ваљда не се изрегистрира стриктно за неа;)а и да си се изрегистрирал небитно,битно да има дискусија.
И јас сум против тие,со еден збор ке кажам брутални лигавења на јавни места,умерена нежност не ми смета,а кај хомосексуалците ми смета и таа.
Ма неможам да гледам ист пол да се држат за рака Бре!!!:D
Колку и да се трудам да бидам опен мајнд,неможам,едноставно ми се подига утробата а јас против тоа неможам ништо.Исто кога ти е некоја храна гадна или не ја јадеш,како што јас не пијам млеко,значи го избегнуваш ако не те избегнува тој тебе.
Но ми е криво за омладинава која итекако е неконтролирана и премногу либерална,уште хомосексуалци да шетат мегу нив во парови па и со децата во раце(puke)
Нека не ме цитира некој за да ми каже дека подобро тие да израснат едно дете отколку во дом,оти не го прифакам тоа образложение.Претежно кога посвоените деца се уште мали за да не бидат повредени не им се кажува дека се посвоени а има случаеви и кога никогаш не ни дознаваат,во случај на двајца мажи пар шо ке му кажат на детето?Јас Димитар сум ти татко а Стојан што ке му е?Мајка?
Во едно семејство на дететто му е потребна и мајка и татко,и не трудете се да ме разубедите,пошто освен што ми се гади од помислата и стравувам за иднината на овие случувања.Енд
melpomena, ако не можеш да ги гледаш не гледај ги. Како што заклучив, ти им обрнуваш многу внимание, и покрај тоа што ти се гади од нив. Еве на пр. (не е сериозно) јас мразам да гледам грди луѓе, и ми се гади од нив (хомосексуалци, хетеросексуалци, бисексуалци.. секакви) и сега не можам да направам да ги снема, и да ширам омраза за нив. Тоа е бесмислено. А, за тоа со посвојувањето, појди прашај како размуслува некое од децата што секојдневно пита по улици низ Скопје, Битола, Прилеп.. и прашај некое дете (доколку имаш можност) одгледано од хомосексуални родители, како ова

и, се надевам дека ќе ти стане јасно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Прашањето за кое веќе со години се водат бројни дискусии конечно доби одговор. Новото истражување на универзитетот во Падова, се обиде да одговори на прашањето зошто преживуваат гените поврзани со машката хомосексуалност, со оглед на тоа дека геј мажите немаат деца.
Резултатите од истражувањето покажаа дека жените често имаат повеќе деца кога ќе го наследат тој, засега недефиниран генетски фактор, кој е поврзан со машката хомосексуалност, пренесува „Хафингтон пост“. Нивното откритие исто така ја поткопува теоријата за единствениот „геј ген“.
На чело на истражувањето беше професорот Андреа Камперио - Циани. Тој со својот тим анкетираше 161 хетеросексуални мажи за нивните најблиски роднини. Открија дека роднините на геј мажите просечно имаат повеќе деца отколку жените кои се во род со хетеро мажите. Но, влијанието е видливо само на мајчината страна на семејството.
- Мажите наследуваат само еден Х хромозом, тој од мајката. И ако тој го вклучува генот кој „промовира“ хомосексуализмот кај мажите, поверојатно е дека и тој самиот ќе стане хомосексуалец, додека неговите женски роднини веројатно ќе имаат многу деца. Во случај тој хромозом да го наследи ќерката, таа можеби нема да има хомосексуални наклоности, но може тоа да се пренесе на своите деца, рече Камперио-Циани.

http://www.maxim.mk/novo-istrazhuvanje-otkriva-zoshto-prezhivuvaat-„gej“-genite

Rosana

Староседелец
24 јуни 2012
267
499
1,063
нивни живот и што сакаат нека си прават не ме интересираат туѓите животи и не ни сакам кога ми се мешаат!
Нивни живот+нивни избори+ нивни правила= не се моја работа :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars

Kiril

Активен Член
24 јуни 2012
181
127
43
35
Струмица
Неверно. Господ оставил да се женат/мажат маж и жена а не 2ца мажи или 2 жени, но на Американците им станало досадно па сакале да испробаат некои нови финти. И ете ти, на светот толку му треба за да го прифати сето тоа како секојдневие. А тоа со хормони со разни лажни и замачкувања на очи докажувања се чист fake. Сите знаеме дека пред 50 години немало ни гејови ни лезби. Ама ете времињата се менуваат, младината се шекнува.

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Секогаш одново ме зачудува фактот што Македонија, а и балканштинава воопшто, се хомофоби до степен на гадење.
Хомосексуалноста е нешто одредено од раѓање, порано или подоцна манифестно, грешка во хромозомите, вид на болест. Незаразна.
Сите ние сме луѓе со една иста вредност. Не зборам за богати- сиромашни, црни-бели-жолти, зборувам за вредноста на животот.
Нели со омаловажувањето на оваа група луѓе ја ставаме нашата вредност над нивната? Нели вака си даваме за право да се мешаме во туѓ живот, да се правиме јаки, моќни, да си даваме премногу права?
Во случајов, да.
Јас лично немам ништо против хомосексуалците. Секој има право да љуби, да создава, да твори. Како што јас сум заљубена и сакам да го поминам мојот живот со мојот сакан. Впрочем, сите го сакаат тоа.

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
има ваква тема Хомосексуалност.

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Не сум против, се додека некој не ми се меша од нив. Но доколку имаш слушнато за Нов поредок на земјата ке ти биде целото јасно, зошто е оваа каша. Има една група која се збира еднаш годишно нешто ко илуминати и масони. Најмоќните на светот, ке ти дадам и видеа , имаат и споменик каде што пишува земјата не смее да надмине над 50 милиони жители и влијаат на тоа да се намали населението по секоја цена. Зошто се случува ова целото со вештачки вируси и такви некои глупости. Подобро навлегни во работите ке ја сватиш поентата што е. Со еден збор се пере мозокот, како би се размножувале лугето со хомосексуалци. Кажи ми само како.
Колку и да не ти изгледа американските пеачки како Бритни уште многу се продадени души на нив, стекнуваат слава преку нив и перат мозоци. Се е перење мозоци.

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Ако не дозволиш, нема пропагандите да ти го исперат мозокот.
На страна масони, чуда и врагови, јас зборувам за гледна точка од страна на обичниот човек.
Сакав да се продискутира за однесувањето кон хомосексуалците конкретно тука, во Македонија. А и нивното однесување кон другите.
П.С. Изгледа сум направила превид, ако има иста тема префрлете ги мислењата од тука и решена работа :)

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
не се прифатени. Како да се прифатени кога прават нешто што не треба.....Покрај жени да се попедериш...
нема да го сфатам зашто мора од ист пол. Разликите се спојуваат по правило. Ако требало да има хомосексуалци тогаш зашто има два пола?