Да баш пред да е отворам темава почнав....неколку страници напишав и истото го избришав и истото си го правев неколку часа и се донервиравпа почни со лутината, онака, за инает
па ќе видиш кај ќе те однесе патот
Да баш пред да е отворам темава почнав....неколку страници напишав и истото го избришав и истото си го правев неколку часа и се донервиравпа почни со лутината, онака, за инает
па ќе видиш кај ќе те однесе патот
ништо ко така остај сега не е време за пишување ... пробај да се олабајш и да се доведеш до некоја Хај состојба и да не мислиш на ништо ... Пуштај реге одма и за 15-20 минути си инспирисан и одморен ..Да баш пред да е отворам темава почнав....неколку страници напишав и истото го избришав и истото си го правев неколку часа и се донервирав
Абе сепак Ѓорѓе Балашевиќ ако не те испирира кој...хахах музиката исто така ми беше голема испирација за предходните книги...само сеганишто ко така остај сега не е време за пишување ... пробај да се олабајш и да се доведеш до некоја Хај состојба и да не мислиш на ништо ... Пуштај реге одма и за 15-20 минути си инспирисан и одморен ..
Мене ми беше проблем со инспирацијата...хмм а веќе не знам дали е само тоа проблем....Сакам да почнам нова книга...сакам да се чуствувам така како што се чуствував кога ја почнав и завршив едната книга(инаку за пофалба во рекордно време )...Ете баш вчера тоа си кажав, дека имам некоја еуфорична лавина од инспирација во последно време...
Мислам дека кај и да е ќе почне да се реализира.
Туку во моите тинејџерски денови имав обид, до некаде успешен, зашто уште главниот расплет и крајот не е довршен.
И чека еве 8 години да се случи тоа.
Се работи за 4 девојки, секоја со различна приказна, а сепак испреплетени една со друга. Раскажани низ нивните секојдневности, љубови, социјални статуси. Пронаоѓањето на своето место под небото, губењето и величењето на личното јас, созревањето...
Да не си ласкам, ама за мои тогашни 17 години е доста интересно напишана, не е досадна, не е со однапред предвидлив тек на настаните...Задоволна сум
Ама ко што реков, се чека на главниот расплет, на крајот....
Можеби некогаш, сега во друга насока сум ориентирана
Кога немаш инспирација, немаш.Мене ми беше проблем со инспирацијата...хмм а веќе не знам дали е само тоа проблем....Сакам да почнам нова книга...сакам да се чуствувам така како што се чуствував кога ја почнав и завршив едната книга(инаку за пофалба во рекордно време )...
Без разлика сепак мислма дека првата книга која ја напишав а и довршив ми беше добара....добара приказна супер ликови.....ама сега некако...а не дека немам идеи....ми фали нешто....Кога немаш инспирација, немаш.
Не можеш со сила да трагаш низ сопствените музи, да се ај да речам измачуваш.
Најверојатно, треба да се погоди моментот.