Да се приклучам и јас ö се иговара нешто како у, а ä се исговара како е.
Слупнете на гугл ќе видете дека е така. Ова го знам од школо, и многу е сје*ано за изговарање.
Ми се приспа од ова а у е о. Како сакате изговарајте го.
Да се приклучам и јас ö се иговара нешто како у, а ä се исговара како е.
Слупнете на гугл ќе видете дека е така. Ова го знам од школо, и многу е сје*ано за изговарање.
Девојче на германски метхен се изговара, Австрија која е пишува со ö се изговара Устерајх. Ама сепак и они имаат акценти па секаде е различно.Ми се приспа од ова а у е о. Како сакате изговарајте го.
Ö represents the umlauted form of o, resulting in [œ]. Значи меѓу О и Е. Од каде У не знам. У ти е И со умлаут (две точки).Да се приклучам и јас ö се иговара нешто како у, а ä се исговара како е.
хахахаСакам да кажам....ФАКТИ: Потребно е 7 секунди додека храната дојде до стомакот. Косата на луѓето може да издржи тежина до 3 килограми. Должината на машкиот пенис е 4 х неговиот палец. Коската на човекот е тврда како бетон.Женското срце чука побрзо од машкото.Користиме 300 мускули за да одржиме рамнотежа додека стоиме. Жената веќе го прочита овој текст. Мажот сеуште го мери својот палец !!!
хаха е што сакаше да видиш? доколку си машко, колкав ќе имаше?Јас сум женско и го мерев палецот...
Чекај бе...уште го немам измеренохаха е што сакаше да видиш? доколку си машко, колкав ќе имаше?
Thank god that I'm not the only oneЈас сум женско и го мерев палецот...