Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Да се приклучам и јас ö се иговара нешто како у, а ä се исговара како е.
Слупнете на гугл ќе видете дека е така. :D Ова го знам од школо, и многу е сје*ано за изговарање.

Ми се приспа од ова а у е о. Како сакате изговарајте го. :D:D

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Сакам да кажам....ФАКТИ: Потребно е 7 секунди додека храната дојде до стомакот. Косата на луѓето може да издржи тежина до 3 килограми. Должината на машкиот пенис е 4 х неговиот палец. Коската на човекот е тврда како бетон.Женското срце чука побрзо од машкото.Користиме 300 мускули за да одржиме рамнотежа додека стоиме. Жената веќе го прочита овој текст. Мажот сеуште го мери својот палец !!! :rofl:rofl

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Ми се приспа од ова а у е о. Како сакате изговарајте го. :D:D
Девојче на германски метхен се изговара, Австрија која е пишува со ö се изговара Устерајх. Ама сепак и они имаат акценти па секаде е различно. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and Marick14

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Да се приклучам и јас ö се иговара нешто како у, а ä се исговара како е.
Слупнете на гугл ќе видете дека е така. :D Ова го знам од школо, и многу е сје*ано за изговарање.
Ö represents the umlauted form of o, resulting in [œ]. Значи меѓу О и Е. Од каде У не знам. У ти е И со умлаут (две точки).

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma

LoveDealer

Староседелец
3 март 2012
180
563
693
32
Во неговото срце.
СДК јас се вратив:giggle
Ги поминав најубавите 10 дена во мојот живот..
Вашата Дилерка е преполна со љубов, позитивна енергија и позитивни мисли. Повелете има за сите:)
Овие 10 дена се посветивме само на НАС, на она што сме биле од секогаш. Не се разделивме ни минутка, ги искористивме до последен момент, последна минута.
Во недела сум на веридба кај негова фамилија, ме викна да го придружувам, не знаете колкаво задоволство ми причинува тоа.
И да, го сакам многу повеќе од вчера, а многу помалку од утре.

Љубете се луѓе, па и паметчето да го изгубите малку не е на одмет!
Салут, да живее Љубовта!(inlove)

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Сакам да кажам....ФАКТИ: Потребно е 7 секунди додека храната дојде до стомакот. Косата на луѓето може да издржи тежина до 3 килограми. Должината на машкиот пенис е 4 х неговиот палец. Коската на човекот е тврда како бетон.Женското срце чука побрзо од машкото.Користиме 300 мускули за да одржиме рамнотежа додека стоиме. Жената веќе го прочита овој текст. Мажот сеуште го мери својот палец !!! :rofl:rofl
хахаха :D

Статус
Затворена за нови мислења.