1:Родителот?Па до некаде да до некаде не но зависи и од околината кое го опкружува,друштвото...пријателите...Но јас знам едни строги родители кои што едното дете го изгледаа одлично а другата беше мирна се додека не се здружи со лоши деца.Сега дали е секогаш и до нив?едното супер одгледано едното испуштено...
Ке повторам,се здружи со лошо друштво...
2:Ке му кажеш а како ке го сфати тоа тој/таа?И велиш до твоето досегашно искуство...значи досегашно што не значи дека нема да се случи во иднина.
Не знаеш што ке се случи.Така?
3:Не мислам на фамилија со лошо финансиска ситуација туку со однесување...Татко Пијаница,Мајка Ај донт гив а фак...Детето барабиште...Ама еве што ке се случи ако лугето ја зборувале вистината и самиот се осигураш во тоа? Arkantos самиот?
1. Ама ти мене не ме сфаќаш. Родителот ако не успее да го следи развојот на детето ќе кракира. Во тој развој спаѓа и менување на друштво. Каков родител би бил јас ако не знам дека детето ми излага секоја вечер во Кале, а притоа знам дека во Кичево Калето е јавно збиралиште на сите што се шприцаат итн?
Значи ако јас го пратам сето тоа, ако зборувам- на начин на кој што би ме разбрало детето, ќе биде се’ ок.
Секако дека вака на теорија ми е лесно да кажам како планирам да ги воспитам своите деца, ќе видиме како ќе се покажам за некоја година.
2. Знам дека ќе се трудам да ја исполнам својата замисла. Мајка ми 80% успеа во својата работа со мене, а со сестра ми 98%. Што значи таквиот начин на поставување авторитет и целосно опуштање со децата, да ме гледаат како пријател кога се разговорите во прашање... е полн погодок.
3. Никогаш нема да забранам дечко на ќерка ми, ниту пак девојка на син ми.
Општо правило е дека забранетото е послатко. Секоја нормално образована индивидуа би се тргнала од багабонт само што ќе го забележи тоа. Јас можам само да ја насочам како да го увиди.
Дополнување:
Детето ќе ме лаже само ако знае дека ако ми ја каже вистината има да биде отерано у ку*ац, истепано со сукалка и казнето на неодреден временски период.
Моето дете нема да добие ниту една од овие три работи. Ќе добие цела ноќ разговор, има да му излезат хемороиди на газ од седење и слушање. И нема да има потреба да ме лаже.