Мене ми се допадна сцената со Серси, баш онака уживав додека гледав што и прават. Оооооогроооомно аплауз за глумицата, алал да и е, мислам дека ретко кој би се согласил да одглуми такво нешто во целата нивна кариера. Очигледно, ќе добие (барем) уште една шанса да мавне по народот, штом преживеа и се врати назад во кралството, но овој пат, со нов член во одбраната (Франкеншајн?).
Знаев дека Теон ќе и помогне на Санса, ем зошто тој беше во постојана нејзина близина, ем зошто мора некако да се искупи. Но, тоа што излегоа од дворецот не значи дека лесно ќе избегаат. Моја претпоставка е дека Бријан во прав тајминг ќе се појави и ќе се бори против Ремси (и ќе му ја е*е мамата).
Друга моја претпоставка е дека онаа лудачата со црвена коса со тој нејзиниот бог нешто ќе направи и ќе го спаси Џон, односно, ќе искомбинира нешто со магии. Посекако не смеат да го тргнат како лик, доколку се случи тоа ќе изгубат невидено многу GoT обожаватели.
Најтапа ми беше ситуацијата со Данареис, и остана царството во рацете на Тајрон (не дека тоа е толку лошо) и сега повторно ќе се бафта со овие од племето (гарант цела наредна сезона).
Се на се, сезонава не беше лоша, но како и секогаш, прекратка. 10 епизоди се премалку за толку големо дејствие со толку многу ликови. Им ја разбирам тактиката каде што оставаат полураскажана приказна за да имаат што да даваат во наредна сезона, но сепак, можат да ја продолжат сезоната со уште некои си 5 епизоди.