Game of Thrones

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Најлошиот можен крај. :(
И повторно, ништо не е како во книгата. Какви глупости прават овие од Hbo. Наместо да беше најдобра оваа епизода, таа една од слабите. Многу лош крај.

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Станис еден од најдобрите тактичари во Вестерос, бетар од аматер испадна.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Уште не можам да сфатам зошто не одеа по книгата. Конкретно за FTW, натпис Traitor? Сериозни ли се? Последните зборови му беа, Оли? Која глупост значи ја прават тоа режисерите, премногу се глупави.
Сега и така нема што да се плашите од спојлери, прочитајте го тој цитатот што го ставив во другата тема, и ќе видите дека ова што го видовме вчера нема врска со тоа.

Ми се допадна Арја кога го уби Трант, ама затоа си доби казна. И повторно како низ цела епизода, почнуваат приказна и ја прекинуваат, тоа е премногу глупаво.

На пример можевме да видиме дали Станис е мртов или Бриен мавнала во дрвото, се е можно. Ама не, мораа да прекинат баш тогаш.

Непотребни потрошени минути на Walk of Shame, очекував да се случи нешто. Марџери и Лорас зошто не ги ослободија? Литлфингер ич не го прикажаа да видиме што спрема, ама затоа мораше да гледаме гола жена 10 минути. Глупаци.

За Данареис бев во право, во спојлерот. Финтата е што можеа некој дијалог да направат а не само да се дерат тие на коњите.

Санса и Теон, сцената почна убаво а заврши глупаво. Повторно прекинување на дејството, барем да прикажеа како бегаат, и плус тоа подобро ќе беше Бриен да ја спасеше Санса.

HBO ретардоси скапани, се надевам ќе се поправат следната сезона зошто откако ќе биде изгледано финалево, ќе има поплава од негативни коментари.
Станис еден од најдобрите тактичари во Вестерос, бетар од аматер испадна.
Сега сакаш да знаеш која е Lady Stoneheart? :zelen

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Книгите ги има online, се купуваат или па може да се најдат во нашиве книжари нешто во врска со тоа кажете

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Книгите ги има online, се купуваат или па може да се најдат во нашиве книжари нешто во врска со тоа кажете

Мислам дека до сега преведени се 2 (а можеби и 3 да се, не се сеќавам точно) книги и ги има во Топер книжарницата, една е околу 500 денари (одамна видов, ни за цената не сум сигурна).

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Шо знам... битна е? :D
Што знам, штом не се појави досега мислам дека нема ни да се појави.
Во Топер ги има, 500 денари една. Подобро ти е на англиски да земеш, на македонски преводот е за никаде.

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Актерот кој го глуми Џон изгледа потпишал договор за во 7ма сезона, значи во 6та нема да го гледаме. :(
Јас иначе сум скоро сигурен дека нема да е мртов Џон, финтата е што како и кој ќе го оживее. Бидејќи да се врати како Ghost не може затоа што да беше тоа тогаш последните зборови немаше да му бидат името на тоа лудото, грдо, смрдливо детиште.

Иначе, како изгледа Pink Letter поради кое дојде до FTW, и колку ќе беше добро да ги следеа книгите лудаците од HBO.

Bastard,

Your false king is dead, bastard. He and all his host were smashed in seven days of battle. I have his magic sword. Tell his red whore.
Your false king's friends are dead. Their heads upon the walls of Winterfell. Come see them, bastard. Your false king lied, and so did you. You told the world you burned the King-Beyond-the-Wall. Instead you sent him to Winterfell to steal my bride from me.
I will have my bride back. If you want Mance Rayder back, come and get him. I have him in a cage for all the north to see, proof of your lies. The cage is cold, but I have made him a warm cloak from the skins of the six whores who came with him to Winterfell.
I want my bride back. I want the false king's queen. I want his daughter and his red witch. I want this wildling princess. I want his little prince, the wildling babe. And I want my Reek. Send them to me, bastard, and I will not trouble you or your black crows. Keep them from me, and I will cut out your bastard's heart and eat it.

Ramsay Bolton, Trueborn Lord of Winterfell

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Мене ми се допадна сцената со Серси, баш онака уживав додека гледав што и прават. Оооооогроооомно аплауз за глумицата, алал да и е, мислам дека ретко кој би се согласил да одглуми такво нешто во целата нивна кариера. Очигледно, ќе добие (барем) уште една шанса да мавне по народот, штом преживеа и се врати назад во кралството, но овој пат, со нов член во одбраната (Франкеншајн?).

Знаев дека Теон ќе и помогне на Санса, ем зошто тој беше во постојана нејзина близина, ем зошто мора некако да се искупи. Но, тоа што излегоа од дворецот не значи дека лесно ќе избегаат. Моја претпоставка е дека Бријан во прав тајминг ќе се појави и ќе се бори против Ремси (и ќе му ја е*е мамата).

Друга моја претпоставка е дека онаа лудачата со црвена коса со тој нејзиниот бог нешто ќе направи и ќе го спаси Џон, односно, ќе искомбинира нешто со магии. Посекако не смеат да го тргнат како лик, доколку се случи тоа ќе изгубат невидено многу GoT обожаватели.

Најтапа ми беше ситуацијата со Данареис, и остана царството во рацете на Тајрон (не дека тоа е толку лошо) и сега повторно ќе се бафта со овие од племето (гарант цела наредна сезона).

Се на се, сезонава не беше лоша, но како и секогаш, прекратка. 10 епизоди се премалку за толку големо дејствие со толку многу ликови. Им ја разбирам тактиката каде што оставаат полураскажана приказна за да имаат што да даваат во наредна сезона, но сепак, можат да ја продолжат сезоната со уште некои си 5 епизоди.

• Ми се допаѓа
Реакции: Tantara and escape

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Мене ми се допадна сцената со Серси, баш онака уживав додека гледав што и прават. Оооооогроооомно аплауз за глумицата, алал да и е, мислам дека ретко кој би се согласил да одглуми такво нешто во целата нивна кариера. Очигледно, ќе добие (барем) уште една шанса да мавне по народот, штом преживеа и се врати назад во кралството, но овој пат, со нов член во одбраната (Франкеншајн?).

Знаев дека Теон ќе и помогне на Санса, ем зошто тој беше во постојана нејзина близина, ем зошто мора некако да се искупи. Но, тоа што излегоа од дворецот не значи дека лесно ќе избегаат. Моја претпоставка е дека Бријан во прав тајминг ќе се појави и ќе се бори против Ремси (и ќе му ја е*е мамата).

Друга моја претпоставка е дека онаа лудачата со црвена коса со тој нејзиниот бог нешто ќе направи и ќе го спаси Џон, односно, ќе искомбинира нешто со магии. Посекако не смеат да го тргнат како лик, доколку се случи тоа ќе изгубат невидено многу GoT обожаватели.

Најтапа ми беше ситуацијата со Данареис, и остана царството во рацете на Тајрон (не дека тоа е толку лошо) и сега повторно ќе се бафта со овие од племето (гарант цела наредна сезона).

Се на се, сезонава не беше лоша, но како и секогаш, прекратка. 10 епизоди се премалку за толку големо дејствие со толку многу ликови. Им ја разбирам тактиката каде што оставаат полураскажана приказна за да имаат што да даваат во наредна сезона, но сепак, можат да ја продолжат сезоната со уште некои си 5 епизоди.
Не беше тоа нејзиното тело, друго и ставиле врз нејзиното, не сакала гола да излезе пред толку народ. Иначе тој "новиот" член е уствари The Mountain, оној што го уби Оберин.

Секако изгубија фанови со ова финале, од следната сезона треба уште од почеток да си ја сфатат сериозно работата.