Facebook дискусија и помош

TIGERWOMAN31SK

Истакнат Член
3 јули 2012
822
697
93
стварно сами си лајкнуваат статуси и коментари болест,исто многу болни луге има крадат слика,име и презиме цел профил,наместо да се зезаат и релаксираат .бев зависник една година,сега кога немам што да правам затоа сум често на фејс.и гледам дека реалноста и фејсот се исти,пациент до пациент.

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Дали само кај мене е тој проблем незнам, али не можам да ставам слика на аватар целосна, нели има коцкичка за повлекување на сликата кога сакаш да ставиш на аватар, кај мене таа коцка не се повлекува. Некое решение?

TIGERWOMAN31SK

Истакнат Член
3 јули 2012
822
697
93
аватаров мислам дека има свои димензии неможе да биде незнам колкава слика

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
аватаров мислам дека има свои димензии неможе да биде незнам колкава слика

Можеше пред 2-3 недели. Сигурен сум дека ставав. Идам:

-Направија да биде фотографија на профилот
-Потсекување * (и тука не се потсекува)

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Постојат гласини дека Facebook развива ново “Want” копче кое ќе ви овозможи да додавате производи на виртуелен список на желби.

Том Вадингтон кој неодамна нашол онеспособено Want копче вметнато во Javascript на Facebook вели дека изгледа како социјалната мрежа активно ра работи на овој елеметн. Тој го поставил кодот на неговиот блог минатата недела и оттогаш копчето се претворило од error код во Want копче кое може да се кликне.

Facebook2.jpg

„Копчето беше апдејтирано од минатата недела, значи тие дефинитивно работат на него. Ова покажува дека развојот на копчето е сè уште активен и не се работи за напуштен проект“ додал Вадингтон. Со Want копче и веќе постоечките опции Subscribe и Like, Facebook пријателите би можеле да ги видат работите кои другите би сакале да ги купат.

„Фактот што кодот посочува кон “socialcommerce” е знак дека тие се сериозни“ вели Вадингтон. „На истиот начин како што на сајтот се споделува музика, видеа и вести Facebook планира да дозволи споделување на желби и фалење за купените предмети, од предмети купени во игрите до донации.“

Иако Facebook нема дадено изјава за новиот код во изјава минатата недела тие рекле дека развиваат нови елементи. „Секогаш бараме нови елементи за платформата, но немаме ништо ново во моментов.“

TIGERWOMAN31SK

Истакнат Член
3 јули 2012
822
697
93
абе нека има ми се допаѓа ама нека има и го сакам ;) хахахахаа смешно ми е малце ова го сакам

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
абе нека има ми се допаѓа ама нека има и го сакам ;) хахахахаа смешно ми е малце ова го сакам

Ќе го има и лајкот. Ваљда нема да го избришат. Не се до толку глупи. :rofl

Ја би додал уште една опција. Но се нарушува приватноста со неа. А и од една страна е добра, од друга лоша. Би сакал да направат опција Препознавач на лице. На пример се сликаш на одмор со некој/а тип/ка и не знаеш кој/а е (си немал/а можност да го/ја запознаеш) и сликата ја ставаш на ФБ и преку таа опција ти дава кој/а е на таа слика.

Интересна опција, али и манијаци има многу. :(