Facebook дискусија и помош

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Пак не ми успева. Кога ќе притистанм на 1 ме носи на друга страница, пр. на мојот профил.
Значи притискам алт12 и ме носи на профил наместо да ми напише смајли/знакче.
Лејди и кај мене е рефреш на алт и 1(со горните бројки), додека со другите од страната успеваат. (тие заокружените на сликата)

• Ми се допаѓа
Реакции: LadyInPink

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
  • Ми се допаѓа
Реакции: Selma

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
За на чет да ти се појави прифилна слика од некој профил треба да го копираш она што стои после http://www.facebook.com/
и да го ставиш во [[ ]]...

Пр!
[[ana.aneva ]] и ке ви се појави профилната слика на таа личност....

П.С
Хип Хоп мислам дека погодив :sram
доколку корисникот има корисничко име, се става корисничкото име доколку нема се става бројот :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Луѓето кои се во постојана потрага по внимание.
Секој некогаш ќе стави патетична порака од лутина или тага, но некои корисници едноставно на овој начин уживаат да го свртат вниманието кон себе. Еве како најчесто изгледа тоа:
“Грд/а сум! Ставете like ако мислите дека не сум.“Или пак ќе стават драматичен статус но не кажуваат што навистина им се случува:
“Најлош ден досега! Не ми се верува дека ова на мене ми се случува!“Кога некој од пријателите ќе праша: “Што се случило?“Одговорот е - “Не сакам сега да зборувам за тоа...“
Потоа тука се и корисниците со пасивни статуси.
“Одам да го гледам Невозможна мисија 3“ или пак “Се вратив од дискотека, цела ноќ не седнав“ и слични статуси се во ред бидејќи искажуваат некоја емоција или релевантна информација. Но статусите од типот “Одам на ручек...“ се најдобар повод некој да ве избрише од листата на пријатели. Што да одговорите на тоа дека некој оди на ручек, ОК или леле неверојатно?!?
Корисниците кои не ја знаат граматиката се посебно интересни. Не дека на секој нема да му се случи грешка при пишувањето на статуси ама кога некој константно греши е многу глупаво.
За крај да не ги заборавиме оние кои пишуваат премногу статуси како да се на норма, па кога ќе го отворите вашиот профил го гледате следново:
10.30 – Денес не ми е денот L
13.00 – Еј колку се израдував, никогаш не сум бил/а волку среќен/на J
15.00 – Значи секогаш ќе се најде некој паметен да ти го расипе денот!!!
19.00 – Значи колку сум бесен/на!!!!!!!
23.00- „“’%’‘*()-‘%’‘*()+)-)(*‘’
И сето тоа без крај. Па доколку во вашата листа на пријатели често има вакви “ликови“ немојте да се нервирате едноставно понекогаш се што треба е да направите генералка.
Дали и вие ги сметате овие луѓе за најдосадни типови на Facebook?
Дали ги имате на вашиот фејсбук? Што мислите за нив?:gjavol

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Lady* само оние со цагерите си ги испуштила.
Ќе стават
17.17 <3
18:18 <3
и следуваат коментари „Мисли на тебе“, „Ти пак само цагери пишуваш“....
И исто оние за лајк што молат :nah.

Еднаш си пишувам со некој на ФБ (затоа најлесто го користам) и ми стигнува порака на чет „Утре правам писмена ај напиши ми состав еве ги темите“ :franticтоа одма избришав.

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Досадни ми се оние дечиштана тшо место на чат ќе пишат во инбокс стај ми лајк и они кои ќе напнат со глупи статуси од типот ме остава, го сака, јака типка сум дрн мрн:eek:eek:

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
А овие од типот:
Kоj ме знаe?
-Име _________
-Презиме _________
-Години _________
-Роденден _________
-Боја на очи _________
-Боја на коса _________
-Омилена боја _________
-Најдобар другар _________
-Најдобра другарка _________
-Омилен спорт _________
Стави го ова на свој статус да видиш дали некој ќе погоди..
:banghead

Лајк и ќе ти пишам на кој процент си :)
10 % - Убиј се :eek
20 % - Боже сачувај -.-
30 % - Бљак >.<
40 % - Катастрофа -.-
50 % - Ок. *-*
60 % - Фин/фина :)
70 % - Сладoк/ка ♥
80 % - Леп/а си :D
90 % - Чиста десетка ;)
100 % - Тип-топ ^_^
:banghead
10 ♥ Фиу,фиу
20 ♥ ♥ Мрш бе
30 ♥ ♥ ♥ не те познавам
40 ♥ ♥ ♥ ♥ ништо посебно
50 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ од фб се знаеме
60 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ другарки/другари
70 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Добри другарки/другари
80 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Те сакам
90 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ многу те сакам
100 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Немозам да го замислам животот без тебe!
:banghead:stomp

Klara

Нов член
18 април 2012
5
13
3
мене најтапа ми се оние што ставаат слики заљубени демек... на секој саат редат ли редат слики каде што се бацуваат, гушкаат, лигават..(happy) и у цел албум имаат исклучиво такви слики!!! плус по некој статус закачен пак поврзан со нивното сакање. мислам сето тоа е ок, али некои претеруваат... таквите скоро сите ми се на ХАЈД:)