Што учите?

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
Информатички факс - смер Роботика е иднината на светот. Кој ќе завши и ќе има добро знаење нема да постигне со работа.
А сатница за работата приватно изнесува 50 евра минимум.
тоа е на ФИНКИ или на ФЕИТ ? ако е на феит од септември можно е да сме колеги ...

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
тоа е на ФИНКИ или на ФЕИТ ? ако е на феит од септември можно е да сме колеги ...
Завршив јас бате на економски... не знам шо се тие финки фенки, во Охрид има на информатичкиот роботика смер а нема студенти. Не знам зошто, кога има многу кеш во работата.:eek

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
аха во охрид на роботика е убо ама е премногу тешко оти се учи стварно кавалитетно многу и тешко е пошо се учи цело време на англиски .... инаку на ФЕИТ од оваа година има смер компјутерско системско инженерство , автоамтика и роботика, нешто окулу роботиката и ПЛЦ кои се моја област на работа веќе 2 години ,па здравје боже да не ме примрзи да учам и да се запишам на друго место, од септември на Феит ке се маткам ...

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
На кој факултет не можиш да имаш колеги ?
на Afghan bomb suicide faculty ...

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
@Jackаl земи испотиго газот 4 години ако те влечи роботиката , цел живот ќе ме благословуваш за советов.
А за заработката што ти ја напоменав -Вистина е внучко да му веруваш на дедо.(y)

• Ми се допаѓа
Реакции: Marick14

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
со роботика се немам воопшто занимавано ама со ПЛЦ работам на школо 2 години . Во земји каде индустријата е развиена такви како мене се бараат и тоа многу а касј нас пошо ни ена фабрика не работи можам асм ода си завршам и дипломата в џеб да си ја барам среќата на запад .. Има пари и во програмирањето на ПЛЦ ама надвор а не кај нас ...

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
@Jackаl земи испотиго газот 4 години ако те влечи роботиката , цел живот ќе ме благословуваш за советов.
А за заработката што ти ја напоменав -Вистина е внучко да му веруваш на дедо.(y)

Е сега си ме насмеал до крај. :rofl:rofl:rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: ace_rot and The_Mayor