Што недостига на македонските телевизии?

Nikola

Полноправен Член
20 февруари 2012
59
41
18
Skopje
Според вас, која емисија или ТВ шоу треба да го емитуваат телевизиите во Македонија за да се зголеми нивниот рејтинг и конечно да гледаме нешто ново и интересно на телевизиите кои постојано даваат турски серии и српски емисии од кои ни е преку глава.:rolleyes: МИСЛАМ ДЕКА Е КОНЕЧНО ВРЕМЕ ЗА НЕШТО НАШЕ! ЗА НЕШТО МАКЕДОНСКО?(nod)
Ги чекам вашите мислења.:^) (може и некоја online Facebook верзија)
Поззз :)
 

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Јас би прашала а што не им фали???????
Не паметам од кога немам гледано нешто македонско на тв, веројатно од времето на Супер Бинго со Игор Џамбазов. Сите гледаме foxlive, discovery итн т.е гледаат, јас освен за фудбал не уклучувам тв.
Многу работа требаат за да се направи нешто квалитетно, меѓу нив пари а и квалитетен кадар....
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: parvati and melpomena

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Хумористични серии! Доста се плачкиве од турско - индиски серии на народот му фали хумор! Криминалистички сери што демек не сме способни да направиме нешто ко Закон и ред , ЦСИ и слични ? Во Македонија има толку криминал што ич нема да биде тешко. Еротски серии ма ова најозбилно на народ преку глава им е опд политика затоа опаѓа наталитет!;) Едукативни програми во стилот на : Бушава азбука , Весела математика, Дајте музика... и слични. Дебатни емисии освен Ако е друга дебатна емисија немам гледано макр што на 24 вести има добри анализи некогаш но мора да се чуе што се прави и како да се направи пред се зборам за експертски мислења не политички бламажи! Квизови! Каде замина квизовите ко : Енигма , Милионер , 50-50 ,Тркало на среќата , а да се сетив ги сменија со турски серии! За се ова да биде успешно мора да имаш добра актерска екипа која може да ја нправиш ако не вклучиш политика во тоа! Потоа добро сценарио кое може да се направи! Се може ако се сака кај нас некој намерно неска ништо да превзеде!
 

Anne

Нов член
23 јуни 2012
18
21
3
31
МУ НЕДОСТИГА ЕДЕН АСАЛЕН ФИЛМ А НЕ СЕКОЈ ФИЛМ СО СЕКС АМАН ВЕЌЕ ОПСЕСИЈА СТАНА ОВА СО СЕКСОВ КО ДА ГЛЕДАМЕ ТВ 1000 А НЕ МАКЕДОНСКИ ФИЛМ Ц Ц Ц
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: kizzo and Legioner

Anne

Нов член
23 јуни 2012
18
21
3
31
erotikata preovladuva samo se prasuvam koa ke pocne toj proces na sozrevanje i ke se sozdade nekoj stv dobar film da ti e milina da go poglednes i da posakas uste takvi filmovi ama toa kaj nas mn mn tesko