Скоро сè, барем се надевам. Иако до пред некоја година бев по поосновните работи, за време на полициските уз пандемијава, посебно март, април и мај 2020, се убив од правење секакви експерименти по дома.
Готвењето не е воопшто тешко, но како и за сè друго, треба да се има осет за истото и да се прават грешки од кои ќе се учи. Највеќе обожавам да експериментирам со разни домашни сосови и зачини пошто тие го прават секое јадење, па ми текнува колку пати сум фрлала пресолено, загорено, состојки што никако не одат едни со други, бљак.
Второ омилено нешто ми се торти од мирудии. Не сакам многу да пратам рецепти со точно 38 мл млеко од магарица и јајце од ној роден во подзнак Шкорпија, ама оние „отворени“ рецепти каде имаш опција да вметнеш што имаш по дома, е тие ептен ми се по мерак.
Готвењето не е воопшто тешко, но како и за сè друго, треба да се има осет за истото и да се прават грешки од кои ќе се учи. Највеќе обожавам да експериментирам со разни домашни сосови и зачини пошто тие го прават секое јадење, па ми текнува колку пати сум фрлала пресолено, загорено, состојки што никако не одат едни со други, бљак.
Второ омилено нешто ми се торти од мирудии. Не сакам многу да пратам рецепти со точно 38 мл млеко од магарица и јајце од ној роден во подзнак Шкорпија, ама оние „отворени“ рецепти каде имаш опција да вметнеш што имаш по дома, е тие ептен ми се по мерак.