Што би направиле доколку би имале 1.000.000 евра?

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Знам само да ги иам што не би правел.Не би ги штедел

Sara

Истакнат Член
13 февруари 2012
116
116
343
Ке си направам фарма со коњи. Би дала некој 2% или 3% во добротворни цели. Ке си купам веспа. На братми ке му купам кола. Може и едно станче во Скопје да си купам. И со останатите пари (ако останат) ќе го прошетам светот Почнувајки од тука:
tourshalong.com-Indochina-Sails-junk-cruise-Halong-Bay-Indochina-Sail3.jpg_10027122007_2_S_1.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

Sara

Истакнат Член
13 февруари 2012
116
116
343
Јас нема да спаѓам по тие. Сакам да давам по добротворни цели па дали сум богата или не сум јас нема да го променам мојот став. :)

• Ми се допаѓа

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Јас прво би изградила дом за сираци.. после тоа за мене може само една кола, и облека многу, другото го имам и ако останат пари би се прошетала некаде... :)

Јас се сетив на уште нешто, не само онаа што го имам напишано, туку и доколку би ги имала би ги носела сите форумџии на по едно кафе, може и палачинка ако имам вишок :D

• Ми се допаѓа

end.

Полноправен Член
3 март 2012
72
78
18
Најпрво би обновила се во домот,потоа за татко ми еден автомобил по негова желба затоа што посакувал уште од детството ..би ги обезбедила моите и сестра ми и внучето ..
Следно би донирала за бездомните животни,децата без родители,деца со посебни потреби ..
За себе би си купила многу многу гардероба ,би купила една луксузна куќа со базент,едно кученце златен ретривер и ред други работи.Останатиот дел во банка,нека тече камата ! ;)

• Ми се допаѓа

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
off topic: абе луѓе, се работи за 1 000 000 еур , не за една милијарда ... повеќето рековте куќа каква што сте посакувале итн итн ... знаете ли дека само една не толку луксузна куќа, а прекрасна за секоја потреба, кошта 400 000 - 500 000 еур ... каде ви се колите, облеките, шетањето ... кога ке видите ништо нема да ви остане ни за во банка ( за камата ) а не за да помагате на други ... или да отворите свој сопствен бизнис . ( освен ако сакате да отворите тезга на некој пазар) - тоа е реалноста !:banghead

hitbyaplane

Нов член
7 април 2012
14
5
3
Za site onie shto rekoa deka bi gji dale tie pari vo dobrotvorni celi da vi kazham moe mislenje e deka kogas imas tolku pari nerazmisluvas za toa kako im e na tie shto.Ti nemislis na svoite najbliski ako nemaat a ne pa na nekoj shto ne go ni poznavas.Pa jas vaka bi napravila ako imam tolku pari bi investirala vo neshto profitno a so tek na vreme ako se zgolemuvaat pari bi shetala niz svetot.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Za site onie shto rekoa deka bi gji dale tie pari vo dobrotvorni celi da vi kazham moe mislenje e deka kogas imas tolku pari nerazmisluvas za toa kako im e na tie shto.Ti nemislis na svoite najbliski ako nemaat a ne pa na nekoj shto ne go ni poznavas.Pa jas vaka bi napravila ako imam tolku pari bi investirala vo neshto profitno a so tek na vreme ako se zgolemuvaat pari bi shetala niz svetot.

Не се согласувам со тебе, кога знаеш на некого како му е, доколку ти си бил во иста претходна ситуација е подруго, според мене како што си реков јас и си останувам на тоа... ;)

• Ми се допаѓа