Чет муабети (ти реков-ми рече)

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Оооо, ај прочитај кој пишуваше со „убав“ речник? Да те потсетам ли дека јас добивав казнени поени за „Несоодветен јазик“ затоа што цензурирав зборови? Да те потсетам ли дека кога се каравме двајцата само јас добивав казнени поени иако ниеднаш не употребив директна навреда? Да те потсетам ли дека ти го банираше пред две недели секој што спомна за мојот бан (вклучувајќи ги melpomena и cakar_ulav)? Или правилата твои за некого важат, а за некого не важат?
Твојата ароганција не решава проблеми, седни убаво согледај ги проблемите и постапи разумно како што тоа го прават/правеа твоите (екс)колешки кои ги наведов погоре.
Ќе ти препорачам да си ги препрочиташ правилата и темата со најчесто поставувани прашања, за да избегнеш таква ситуација во иднина, а ќе ти се одговорат и сите прашања кои си ги навел.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
не ме тагнувајте зафатена сум, се тепам со виљушка :D

озбилно, ми се смачи да ви се мешам во муабетите и да се трудам да сфатам кој кому што како кога лелееее јој и тако то
мое е само да си кажам дека melpomena ми е скроз иста од првиот ден кога ја приметив па сѐ до сега
сме размислувале колку исто толку и различно
не ме навредила никогаш
не ме испровоцирала никогаш
не ми била ни портпарол ни адвокат никогаш
не ја познавам лично, ни трунка повеќе одошто ве знам сите тука

и то

и плус - досадни сте
ама досадни до лудило веќе
сите :D( да не речите дека ве делам)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
: ) Форевр диар, потпуно си упрао, порано сфе беше под конац искрено, док не се појави принц што ке лајка..
Е тк се смени и melpomena , искрено, кој не е приметија нек се утепа, сс виљушку : ) hh
Деси се мала фрка ( јаоо скопјанизмиии ) и нели препуцаамо се као у сфаку фрку и оп она се меша, без да знае кој е криф мене ме напада, што гу њума боли дали ја се карам сс некога дали га вреѓам или он мене...
Е и од тк наам , што и да се деси, што и да е тема, како на пример ск, ја сам КРИФ : ) битно е да се дискутира протиф мене а не тој што е у тему, вииш жена за да има потковано напад спрема мене она оправдуе лажни профили : ) сфе е јасно нели
И па ја сам прф почнаја као што вика она : ) а ја само даде мој стаф за сфе тој, дека устфари е болна работа некој годину дна да се преставуе лажно, али еве она га оправдуе тој и одма се диза протиф мене, за у трло сам бија ја : )
А за да биде сфе тој убаво спаковано, појавља се и дечко сс лајкови и контранапади hah искрено смешни су
Коллко и да е некој интелигентан и приземен као њима, џабе, кд губи образ сс сфе тој што га праиф, сс сфи тија карања сс цел форум, добро знаемо кој се кара сс сфи на форум, кој е туј ограничен, кој ги мрзи бе наши собиранке (facepalm) иако никад не е бија на њима, а и дечко што викаше дека не му се сфиѓаф тија што идеф на собиранке, па дојде : )
Toлко од мене, ск иде контранапад од Гевгелију или па там негде од Неготино, ке видимо од куде ке пукне прво
мене искерно сфеедно ми е кд ке виду дека ОНИ ми контрираф, зшто знам дека не ги е битно што е работа, битно да се контрира
и тој најчесто протиф мене : )
A ako е некој три пута баниран, значи дека стфарно има нешто : )
Поздраф Форевр, него кажи ми што не се мешаш сфугде ти, или Лејди например илиии па Редхер или пааа Ана Каренина hah
Сфи знаемо зшто , Сфи !
Колку само солзи и соодветен јазик има овде,само што капацитетот не ми е доволен да го разберам :place

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Колку само солзи и соодветен јазик има овде,само што капацитетот не ми е доволен да го разберам :place
Поздраф нездраф до тебе и бобу : ) Колко слатко копче има еј, Игнор се вика, господ здравје да му даде
да ми умре Чаки ако га искључу некад : )

• Ми се допаѓа
Реакции: ipopovski

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Ај малце да сменам темава во четов. Малце на ведри мисли да дојдете ќе ви прекопирам еден текст од мојот најдобар другар од Битола. Малце да се посмејме

Време - 4:30 по полноќ. Се будам од спиење. Времето надвор е тмурно, налутено и стемничено, страв да те фати. Очигледно се будам во никоја доба. Се јавува една моја потреба – ТРЕБА ДА ВРШАМ ЕГЗОРЦИЗАМ (истерување на ѓаволот). Станувам од кревет како да сум примил повик од брза помош, со трчање слегувам по скалите и се упатувам кон мојата дестинација да го вршам егзорцизмот.Стигнувам до мојата дестинација, ја отворам вратата и што да видам !!!! – Ова беше заплетот на приказната

КОЈ ЈА ПОТРОШИЛ ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЈА ВО ОВА НЕЗГОДНО ВРЕМЕ ПИЗ_У МАТЕРИН ???? – Ова беше кулминација на текстот, односно достигнување на врвот на приказната (ако не појдев на полагање по македонски немаше да го знаам ова)

Почнувам да трчам низ куќа да барам тоалетна – нема. Барам салфетки – и такво чудо нема.............малер невиден, а пусти ѓавол се запнал да излези. Среќа моја, најдов еден дневен печат, па го зедов да го искористам за помош при вршењето на егзорцизмот.Се упатувам кон мојата дестинација влегувам во вратата и седнувам..............сијалицата почнува да трепери и да зуе...........не се плашете фасонката ми заебава нешто.И така започна процесот на егзорцизам.И јас ко Американците што си читаат дневен печат во WC, и јас така почнав.Си листам, си читам новини...........и опа читам нешто................Нимиц во Скопје на преговори............се гледа човекот сака да ни помогне на нас Македонците, па зошто да не ми помогне и мене во извршувањето на егзорцизмот ???? Си ко кинам тој дел од весничето, го ставам во архива и си продолжувам со читањето........јас како голем љубител на колумните од политичарите одма си го зедов и тоа делче и го ставив во VIP кај архивата...............листам листам гледам нешто за манчестер тепал или така нешто..........пред тоа ме имаше зафкнато на ливче, така да одма го резервирав кај VIP. Тогаш почна она најтешкото........Ладна пот те облева, почнуваш да трепериш, напати ти доаѓа да пуштиш крикови, ама се воздржуваш..............верувам на девојките му е полесно................ОК процесот е завршен, и секој процес на вршење егзорцизам има свои последици кои треба да се средат, Си ги земам од мојата архива моите новини и почнувам да ги чистам последиците.........ама па тој пусти егзорцизам оставил многу последици, така да морав пак да го отворам весникот и ги собрав сите политичари да ми помогнат..........Сијалицата престана да зуе...........т.е. ја изгаснав оти веќе излегов од просторот за егзорцизам и си се вратив назад во топлата постела, сега веќе оладена, и си продолжив со мојот сладок сон со примеси на кошмари. – Ова беше расплетот на приказната.

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Ај малце да сменам темава во четов. Малце на ведри мисли да дојдете ќе ви прекопирам еден текст од мојот најдобар другар од Битола. Малце да се посмејме

Време - 4:30 по полноќ. Се будам од спиење. Времето надвор е тмурно, налутено и стемничено, страв да те фати. Очигледно се будам во никоја доба. Се јавува една моја потреба – ТРЕБА ДА ВРШАМ ЕГЗОРЦИЗАМ (истерување на ѓаволот). Станувам од кревет како да сум примил повик од брза помош, со трчање слегувам по скалите и се упатувам кон мојата дестинација да го вршам егзорцизмот.Стигнувам до мојата дестинација, ја отворам вратата и што да видам !!!! – Ова беше заплетот на приказната

КОЈ ЈА ПОТРОШИЛ ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЈА ВО ОВА НЕЗГОДНО ВРЕМЕ ПИЗ_У МАТЕРИН ???? – Ова беше кулминација на текстот, односно достигнување на врвот на приказната (ако не појдев на полагање по македонски немаше да го знаам ова)

Почнувам да трчам низ куќа да барам тоалетна – нема. Барам салфетки – и такво чудо нема.............малер невиден, а пусти ѓавол се запнал да излези. Среќа моја, најдов еден дневен печат, па го зедов да го искористам за помош при вршењето на егзорцизмот.Се упатувам кон мојата дестинација влегувам во вратата и седнувам..............сијалицата почнува да трепери и да зуе...........не се плашете фасонката ми заебава нешто.И така започна процесот на егзорцизам.И јас ко Американците што си читаат дневен печат во WC, и јас така почнав.Си листам, си читам новини...........и опа читам нешто................Нимиц во Скопје на преговори............се гледа човекот сака да ни помогне на нас Македонците, па зошто да не ми помогне и мене во извршувањето на егзорцизмот ???? Си ко кинам тој дел од весничето, го ставам во архива и си продолжувам со читањето........јас како голем љубител на колумните од политичарите одма си го зедов и тоа делче и го ставив во VIP кај архивата...............листам листам гледам нешто за манчестер тепал или така нешто..........пред тоа ме имаше зафкнато на ливче, така да одма го резервирав кај VIP. Тогаш почна она најтешкото........Ладна пот те облева, почнуваш да трепериш, напати ти доаѓа да пуштиш крикови, ама се воздржуваш..............верувам на девојките му е полесно................ОК процесот е завршен, и секој процес на вршење егзорцизам има свои последици кои треба да се средат, Си ги земам од мојата архива моите новини и почнувам да ги чистам последиците.........ама па тој пусти егзорцизам оставил многу последици, така да морав пак да го отворам весникот и ги собрав сите политичари да ми помогнат..........Сијалицата престана да зуе...........т.е. ја изгаснав оти веќе излегов од просторот за егзорцизам и си се вратив назад во топлата постела, сега веќе оладена, и си продолжив со мојот сладок сон со примеси на кошмари. – Ова беше расплетот на приказната.

Уште нешто. Ова се стварни случки.

Невестатаа со паааариии, не се купуваааа.....

Oh My God човече, па сум пијан дупе, како ми тргнало овие дена со пиење, дефинитивно да ме дупнат сега у венама ќе потече нешто црвено, но во никој случај нема да крв, туку вино црвено..................Добро бе не ме карајте и не ми викајте пијаничиште, имав причина пак што се опив џоа магаре.......другарче мое се женеше, т.е. правеше веридба, а тоа е голема работа.....Јоооој човече, просто не можам да поверувам во сето ова што се случува, но само за убаво за арно да е.

Не можам да си поверувам дека почнаја и моите другари да се женат бре, како вчера се сеќавам кога крадевме цреши, праски, кајсии, јаболка......... кога игравме криенка, пучи-дупче (или 10-9), фудбал, кошарка, безбол......кога 2 км влечкавме бандера тројца за да си направиме кош.....кога правевме барикади на улици, кога игравме ѕвонче по куќи, кога чекавме да излезат моите од дома и да се пикниме кај мене 10-15 души да гледаме порничи........... кога сме биле сите за еден, едниот за никаде.........тоа беа времиња кои денешниве деца не ги доживуваат, кај нив денес се само компјутерите и плејстејшените забава, многу лоша забава, со премногу лоши особини, една најлоша, од мали ќе шетаат ќорави и со диоптри, да му дадам газерите од теглите малку ќе им биде.........Нема врска, малку забегав со темава јас, муабетот ми беше, јасна ми е сликата како ден како кога бевме мали и ги правевме сите оние глупости, а сега треба да им ја пеам песната:„Невестата со паариии, не се купувааааа.......“ или пак „Зете милии зетееее, зете милии зетеее......“ да редам песни, да се качувам на столица да се кршам и да играм, еднаш се жени другар, сакаш неќиш мора да пиеш дури можиш и не можиш, а да ме праша некој сега како ми е, да ждригнам од самата миризба на алкохол, ќе ми се слоши и ќе ми се чини дека можам да паднам во кома, одам во WC го вадам куќоберникот, мочам алкохол, нешто што не се пикнало у венама да се смеша и да оди во срцето да работи некогаш како под саухот кренат на колата, некогаш пак под мала туража да работи, али пак ќе речам, само за убо за арно да е..........Можеби текстот не е баш весел, но тоа не значи дека јас не сум весел, баш ми е мило, уште помило ќе ми биде, еден ден кога и јас ќе склучам договор пред господ со ѓаволот, (GAVOLCE не мислам на тебе), да ми бидат собрани вака другарчињата, и да ми прават забава и да се крева расположението кај сите нас.............но за тоа здравје господ, да сака, како што си сакам јас, да биде по некоја година, или отприлика по мое, би сакал тоа да ми биде некаде на 27 години, порано никако, подоцна можи, со мала толеранција, оти со повеќе толаранција, треба да листам од каталогот со жени од Преспа, да си соберам 500-600 евра и да си соберам некоја Албанка.........но одма велам, скраја да е, недај боже да ми се случи тоа, ПОДМЕСТЕТЕ СЕ ОД МЕСТОТО БРЕ, И ЧУКНЕТЕ ТРИ ПАТИ ВО ДРВО, САМО НЕМОЈТЕ ВО МАСА ДА ЧУКАТЕ.

Ај доста гњавев јас, ПОЗДРАВ ЗА СИТЕ !!!

Бацки и гушки :))))))

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Поздраф нездраф до тебе и бобу : ) Колко слатко копче има еј, Игнор се вика, господ здравје да му даде
да ми умре Чаки ако га искључу некад : )
Немам засега потреба од тоа копче,еден куп пати имаш напишано како и дека ти лично ке го употребиш ама некако како да не ти е употребено :)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Досадно е. Истите па истите муабети мелпомена. Почнуваш со нешто, се осврнуваш кон нешто друго и на крај завршуваш со сосема трето кое е да речам минато свршено време. И сеа ќе бараме кривец за тоа, не? Па дали си ти свесна за твоите директни навреди кои ги имаш упатено далеку повеќе пати од сите нас тука. Застануваш демек од страната на еден член, изиграваш негов заштитник. Знаеме добро дека правда на било кој форум немало и никогаш ќе нема. И сеа ќе удираш со главата во ѕид и демек ќе браниш свој став. Кој став? Кажи ми ти на мене кон што се заснова твојот став? Индиректно да вметнуваш некое твое размислување, твоја вистина? Ма немој.... Знаеш ли колку пати до сеа се имаш повторено за иста една работа? Колку повеќе имаш навредувано и понижувано за еден погреб кој да не го споменуваш форумов би бил далеку подобро место за дискусија? Велам дискусија, а не копање на очи. Ова сеа што го гледаш е најголема заслуга поради твојот начин на протнување на нешто што е веќе одамна завршено. Колку за пример, членот кој беше погребан го имам упознаено во живо. И ако тој сеа тука ми спомне дека не можело од 2 часовен муабет не можело да се направи некоја груба слика, веднаш ќе го демантирам, затоа што колку толку, нешто се осознава преку директниот контакт па макар и да е 2 часовен. А за разочарувањето, тоа беше шега. Но како кој сфатил, можда време е да се комуницира веќе исклучиво преку приватни пораки. За да другите не сфатат погрешно и го протолкуваат како навреда, пост со содржина која би ја вознемирила нивната приватност.
Ај да те прашам ама вака најискрено: Да беше рецимо погребот организиран кон мене, дали би застанала на моја страна? Еве и истите постапки јас ги правам, сум сакал да заминам од форумот тогаш, - дали би се залагала со контрање кон останатите?
Знам кој ќе ти биде одговорот. И не е потребен, затоа што ќе делуваш лицемерно.
Толку од мене, Бобо ако нешто сум ти згрешил тебе, јавно ти се извинувам.